Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Hommikumantli praktilised omadused

Kui mõelda päeva alustamisele ja hommikuste rituaalide peale siis on arvatavasti igaühel sellest erinev arusaam ja nägemus. Kes soovib ärgata rahulikult, nautida mõnusat pikka hommikut või kes kargab kohe ilma pikemalt mõtlemata hommikul voodist välja ja ruttab toimetustele. Kuid kindlasti käib mõlemat sorti inimeste hommikuste rituaalide hulka äratav duši all käik või kellel on rohkem aega saab lubada endale kosutava vannis käigu. Hommikustel rituaalidel on oma eriline võlu, kuna need panevad alguse igale uuele päevale ja paljude inimeste kaaslane erinevate hommikuste toimingute juures on just nimelt hommikumantel, mida on eriti mõnus selga panna ärgates või pesemast tulles.

Hommikumantli mitu eesmärki

Hommikumantlid on paljude inimeste hommikuse rituaali lahutamatuks osaks kuid tegelikkuses on hommikumantli eesmärk ja kasutus aja jooksul üpris palju muutunud. Paljud inimesed ei näe hommikumantlit enam kui ainult aksessuaari, mida saab peale pesemist peale panna ja kanda ainult kuni enda valmis seadmiseni. Hommikumantlist on aja jooksul saanud paljude inimeste lemmik aksessuaar, mis tõmmatakse endale selga niipea kui koju jõutakse. Samuti on hommikumantlid inimeste suured lemmikud hotellides ja SPAdes ning veekeskustes, kus hommikumantlis õhtu veetmine tundubki kõige mõnusama tegevusena. Samuti kasutatakse hommikumantlit siis kui minnakse  hotelli toast veekeskusesse või SPAsse ujuma. Hommikumantlid on muutunud nii täiskasvanute kui ka laste armastatud lemmikuks. Väga paljud hotellide valikus on hommikumantlid ka lastele, mis on saabudes ka neile eriti tore üllatus.

Hommikumantlid

Millist hommikumantlit valida

Hommikumantlite saadavus ja valik erinevates interneti veebipoodides on väga laialdane, mis võib valiku tegemise muuta oodatust mõneti keerulisemaks. Hommikumantleid on saadaval väga erineva lõikega ning on valmistatud väga erinevatest materjalidest. Mitmed moodsamad stiilis hommikumantlid meenutavad tänapäeval isegi rohkem jakki või seotavat kleiti. Laste lemmikuteks on pehmest fliisist hommikumantlid, millele lisavad ilu kirjud värvid ja põnevad pildid. Enim hinnatud on aga klassikalise lõike ja stiiliga pehmest frotee materjalist hommikumantel, mis sobib väga hästi pere kõikidele liikmetele, on samas praktiline ja nahale soe ja pehme- Nostrahome kaubavalikus on saadaval on erineva suurusega hommikumantlid nii meestele kui naistele.

Kuidas valida hommikumantlit

Hommikumantli valimisel on kõige olulisemaks märksõnaks loomulikult mugavus. Eelpool mainitud moodsa stiili ja lõikega hommikumantlid näevad küll kaunid välja, kuid kas need on oma omadustelt ka sellised, milles sees on ennast unustavalt hea mitmeid tunde mõnuleda näiteks diivanil telekat vaadates või raamatut lugedes. Õhemast materjalist hommikumantlid on välimuse poolest küll kenad ja ilusad kuid oma omadustelt jäävad nad klassikalisele frotee hommikumantlile alla. Ilmselt nimelt hindamatu mugavuse tõttu on  froteest hommikumantel kõige populaarsem valik. Hommikumantli valimisel tasubki ennekõike tähelepanu pöörata materjalile ja hommikumantli pikkusele – materjal võiks olla eelistatult paksem ja tihedam frotee, kuna see on soe ja imab kehalt peale duši all käiku kogu liigse niiskuse, mis nahal leidub.

Hommikumantlid

Detailid on olulised

Lisaks lõikele ja materjalile on hommikumantli omaduste hulgas olulisel kohal detailid, mis aitavad hommikumantli muuta funktsionaalseks ja praktiliseks ning pakkuda selle kandjale maksimaalset mugavust. Esimene oluline detail, millele tasub hommikumantli valimisel tähelepanu pöörata on taskud. Taskute olemasolu muudab selle märgatavalt praktilisemaks ja võimaldab kandjal näiteks seal vajalikke asju hoida. Teine oluline detail on hommikumantli vöö, mis võimaldab kandjal hommikumantli kandmist reguleerida vastavalt soovile, tõmmates vööd rohkem pingule on võimalik rõhutada pikka keha ja peenikest pihta, mis annab ilusa välimuse.

Hommikumantli hooldus

Lisaks sellele, et hommikumantel pakub selle kandjale hindamatut pehmus ja mugavust on seda praktilist kodus kandmiseks sobivat aksessuaari lihtne hooldada. Froteest hommikumantlit võib pesta pesumasinas tavalise masinpesu programmiga koos teiste frotee tekstiilidega nagu näiteks saunalinad või käterätikud. Sarnaselt neile talub hommikumantel suurel hulgas pesemist ja triikimist, säilitades samas iga pesu järgselt veatu ja koheva välimuse. Pesemisel võib kasutada tavalist pesugeeli või pulbrit ja soovi korral lisada ka pesuloputusvahendit, mis muudab hommikumantli mõnusalt kohevaks ja naha puudutusele pehmeks. Juhul kui hommikumantel on valmistatud suurema tihedusega froteest, siis võib selle kuivamine võtta üsna kaua ning seda võib soovi korral kuivatada ka kuivatis, mis annab kiirema tulemuse.

Seotud kaubad

avatar