Voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%!

Kas villased tekid sobivad suvel kasutamiseks?

Enamik meist on kuulnud, kui kasulik on vill, kuid mitte kõik ei tea, et see on suurepärane materjal tekkide valmistamiseks. Naturaalne vill on tänu oma eelistele magamise jaoks suurepärane valik. Villased tekid ei paku mitte ainult mugavust ja soojust, vaid aitavad ka kiiremini uinuda ja paremini välja puhata.

Paljud inimesed teavad, et vill on kiud, mis soojendab suurepäraselt. Seega tekib loomulikult küsimus: kas villaseid tekke võib ka suvel kasutada? Villa ainulaadsed omadused ei muuda seda aga mitte ainult suvise magamise jaoks sobivaks, vaid isegi aitavad kuumadel ja niisketel suvepäevadel hästi välja puhata. Siit saad lähemalt lugeda, millised on villaste tekkide eelised suvel.

Villaste tekkide võrreldamatud eelised

Vill on naturaalne ja multifunktsionaalne kiud, mida inimkond on kasutanud juba pikka aega. Me kõik oleme ilmselt tundnud, kui soojad on villased kampsunid, kuid villa unikaalsed omadused võivad meid rõõmustada ka muul kujul. Näiteks tekkide puhul avalduvad villa eelised suurepäraselt.

Üks olulisemaid ja hinnatumaid villakiudude omadusi on termoregulatsioon. Naturaalne vill kohandub kiiresti kehatemperatuuriga ja hoiab soojust. Samuti on see väga hästi hingav, niisiis aitab villase teki all magamine vältida ebameeldivat külma niiskustunnet. Just nendel põhjustel on villased tekid eriti hinnas talvel, kui soojust ja hubasust kõige rohkem vajatakse.

Vill on hingav materjal, ja tänu sellele suurepärasele omadusele on see väga universaalne. Õhuvoolude liikumine villase teki all väldib higistamist ja aitab kehal oma temperatuuri reguleerida, isegi une ajal. See on eriti oluline lastele, kelle keha ei oska veel kiiresti kohaneda: väikestel lastel hakkab magades sageli palav ja nad ärkavad seetõttu öösiti üles. Teisalt tagab just hingavus, et villase teki all on mugav mitte ainult külmal talvel, vaid ka soojadel suveöödel.

Tänapäeval kannatavad paljud inimesed ka erinevate allergiate all. Need mõjuvad väga ebameeldivalt, mistõttu tasub pöörduda tagasi looduslike kiudude poole, mis on meie organismile palju sõbralikumad. Vill on kahtlemata üks sellistest kiududest, sest ei tekita allergilisi reaktsioone ning lisaks tõrjub tolmu ja mustust. Tänu lanoliinile tundub, justkui puhastuks see ise. Seetõttu on villased tekid suurepärane valik allergikutele või tundliku nahaga inimestele.

Kas villased tekid sobivad suvel kasutamiseks? | Tekid | Nostrahome

Miks tasub suveks villane tekk valida?

Ilmselt ei teki kellelgi küsimust, miks villane tekk on täiuslik valik talveks. Külmal ajal on soojuse hoidmine hädavajalik. Samas sobivad need tekid ideaalselt aastaringseks kasutamiseks, kuigi mõte villasest tekist suvel võib tunduda veidi kummaline. Kuid villa eelistele ei ole lihtsalt vastast. Proovi suvel villast tekki ja sellest saab kohe Sinu lemmik.

Kuigi kuumadel suvepäevadel tundub värske jahedus olevat parim valik, siis tegelikult on kõige mugavam magada, kui temperatuur vastab meie kehasoojusele. Just seda villane tekk säilitabki. Tänu suurepärasele õhuringlusele ei hakka selle all palav, ja sünteetiliste materjalidega ei tasu seda üldse võrrelda.

Me higistame rohkem siis, kui on palav, ja uneaeg ei ole siin erandiks. Kahjuks tekitab niiskus külmatunnet, mille tõttu me sageli üles ärkame. Villased tekid aitavad tänu kiudude suurepärasele läbilaskvusele vältida niiskuse kogunemist. Keegi pole ju näinud higistavat lammast!

Suvel peab nahk üldiselt palju taluma: kuumus ja päikesekiired aurustavad nahapinnalt niiskust, muutes selle tundlikumaks ja haavatavamaks. Sünteetiline voodipesu või karedad kangad võivad päikese käes põlenud nahka ärritada, mistõttu on villasest kiust tekk ideaalne valik. See ei põhjusta allergilist reaktsiooni ega ärritust.

Villaseid tekke valmistatakse erinevatest villaliikidest, näiteks lamba-, alpaka- ja kaamelivillast. Kiudusid võib rikastada ka kašmiir-, meriino- või angooravillaga. Need on luksuslikud villakiud, millel on veelgi paremad omadused. Vali endale villane tekk või pleed ja vaata, kui hea tunne on selle all soojadel suveöödel magada.

Seotud kaubad

avatar