Voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%!

Kodutekstiilid lemmikloomade omanikudele

Iga neljajalgse omanik teab, kui ebameeldiv on see, kui kõik majas on karvadega kaetud. Kevad ja sügis on kassi- ja koeraomanikude jaoks hõivatud aastaaeg, sest lemmiklooma karvkatte vahetus tähendab, et kodu korrastamiseks on vaja palju rohkem vaeva näha. Siiski saate oma koduelu palju lihtsamaks muuta: valige lihtsalt õiged kodutekstiilid.

Millised kangad tõrjuvad loomakarvu?

Loomakarvad on kodus tõesti tüütud, kuid tekstiiltoodetelt on neid ülimalt raske eemaldada: padjakatted, tekid, voodipesu... Üks kindel viis seda segadust vältida on valida õiged kangad.

Üks universaalne valik on looduslik puuvill. Tooteid valik sellest kangast on äärmiselt lai, seega leiate kindlasti kõik vajaliku tekstiili. Kõige parem on see, et puuvillane voodipesu ja puuvillane pleed "meelitab" palju vähem lemmiklooma karvu. Saate seda üsna kiiresti märgata, kuna puuvillal on selline omadus tänu tihedale koele, seega valige paksemad ja tugevamad kangad, nagu lõuend või satiinist voodipesu.

Teine variant on siid - see kangas on nii libe, et loomakarvad lihtsalt ei püsi sellel. Sama omadusega on ka kvaliteetne puuvillane satiin, mis on soodsam alternatiiv siidist voodipesule.

Paljud inimesed peavad linast kõvaks ja jäigaks kangaks, kuid see võib olla ka uskumatult pehme ja veniv. Ja mis kõige tähtsam on see, et linane kangas on kiu tugevuse tõttu üsna vastupidav loomakarvadele. Linastest toodetest on pisut keerulisem hoolitseda, sest need on kergelt määrduvad, kuid kestavad kaua ja sobivad suurepäraselt koera- või kassiomanikule.

Kodutekstiilid  lemmikloomade omanikudele | Pleedid | Nostrahome.ee

Praktiline voodikate

Kui soovite oma voodipesu keskkonnasaaste eest kaitsta, kasutage voodikate. See kaitseb pesu mitte ainult õhus lendlevate loomakarvade, vaid ka tolmu ja päikesevalguse negatiivsete mõjude eest. Lisaks annab voodikate voodile esteetilise välimuse ja on suurepärane sisustusdetail magamistoas.

Kui te arvate, et klassikalised katted on igavad, võite valida ka pleedi. See on kenam variant neile, kes soovivad magamistoa interjööri mängulisemat, soojemat ja vähem ametlikku stiili. Neljajalgsete omanikel tasub aga tähelepanu pöörata pleedi koostisele: parim valik on naturaalne vill. Pleedid on valmistatud lamba-, kitse-, kaamelivillast või nende segudest. Meriinovillast tekid on ülipopulaarsed – neil on väga head soojusomadused, need on vastupidavad ja elastsed.

Villane tekk sobib hästi voodikatteks, kuna sisaldab lanoliini. See aitab villastel toodetel lõhnu imada ja kaitsta niiskuse eest – pole saladus, et selle allikaks võib olla lemmikloom. Paistab, et villakiud puhastavad end ise ja neil on ka antibakteriaalsed omadused. Seega, kui katad oma voodi naturaalsest villast pleediga, ei pea sa muretsema, kui su neljajalgne sõber end selle peale magama keerab.

Kuidas eemaldada ja vältida loomakarvu tekstiilidel kodus?

Kui teie kodutekstiilid või mööbel on määrdunud, siis pange kummikindad kätte, võtke niiske käsn ja puhastage kogu pind. Elektrostaatika tõttu jäävad koera- või kassikarvad kummikinnaste külge kinni ja neid saab kergesti minema visata.

Suurepäraseks ennetuseks on looma kammimine, mis on eriti abiks kevad- ja sügishooajal. Kahjuks pole see kindel viis loomade söötmisprobleemi täielikuks kõrvaldamiseks. Kui soovite, et mööbli ja maja asjade külge jääks vähem karvu, hoolitsege siseruumides õige niiskustasakaalu eest. Elektrostaatika paneb karvad liikuma ja tõmbab neid ühte või teise kohta. Kui tõstate oma kodus pisut õhuniiskust, jääb põrandale rohkem karvu ning need tuleb üles korjata ja ära visata.

Lemmikloomad on iga pere oluline osa, nii et ärme lase seda ilusat inimese ja looma sõprust varjutada väikeste koduste arusaamatuste, nagu karvad kodutekstiilidel, tõttu.

Seotud kaubad

avatar