Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Kodutekstiilid tundliku nahaga inimestele

Naha tundlikkus on paljude inimeste jaoks üsna tavaline probleem. Seletamatu sügelus, ebamugavustunne, ärritus... Kõik materjalid ei sobi tundlikule nahale, seega on oluline, oma koduse mugavuse huvides, kangavalikule tähelepanu pöörata. Siin on mõned näpunäited, mis aitavad valida sobivad voodipesud, rätikud ja muud kodutekstiilid, tundlikule nahale.

Kangas on kangas?

Kui nahk ei ole tundlik ega allergilistele reaktsioonidele kalduv, võid öelda, et kangas on lihtsalt kangas. Paljude jaoks ei ole elu siiski nii lihtne ja vale kanga valimine põhjustab ebamugavust. Kõige hullem on see, et ebamugavuse täpsed põhjused ei ole alati kohe selged ja nahk kannatab veelgi, kuniks juureldakse selle üle, mis seda põhjustab.

Nn hüpoallergeensed kangad on neutraalsed, mis tähendab, et need ei põhjusta allergilisi reaktsioone. Samuti on need tavaliselt pehmed ja õrnad materjalid, mis sobivad isegi imikute tundlikule nahale. Nende kangaste tootmisprotsessi jälgitakse rangemalt ja need on valmistatud kvaliteetsematest toorainetest.

Kodutekstiilid tundliku nahaga inimestele

Looduslikud kangad tundlikule nahale

Kuigi hüpoallergeenseid kangaid kootakse ka sünteetilistest kiududest, on paljud neist siiski looduslikud. Just looduslikel kiududel on suurepärased omadused, mis takistavad nahaärritust. Näiteks ärritab tundlikku nahka sageli higi ja niiskus. Looduslike kiudude suurepärane niiskuseimavus kaitseb nahka nende tegurite eest. Teisalt, kui nahk on tundlik, tuleb olla ettevaatlik bakterite ja mikroobide suhtes - ja siinkohal võidavad taas looduslikud kangad, sest neid saab pesta kõrgematel temperatuuridel, kus bakterid hävivad.

Kodutekstiilide puhul on väga oluline tolmulestade kõrvaldamine, mis on üks levinumaid allergiliste reaktsioonide vallandajaid. Tolmulestad toituvad surnud naharakkudest ja meie kehaeritistest, seega on kõrgel temperatuuril pesemine parim ennetusmeetod. Ja pea meeles, et tolmulestad ei ela mitte ainult voodipesus - ka muud kodutekstiilid võivad nende kasvulavaks olla.

Valige imikutele sobiv

Beebide nahk on äärmiselt tundlik, mistõttu vajab see erilist pehmust. Vaata väikelastele pakutavat, ja saad teada, mida endale valida. Ja beebide puhul on nii voodipesu kui ka muud tekstiilid enamasti looduslikest kiududest valmistatud. Need on väga hästi hingavad ja niiskust imavad, tagades rahuliku une isegi beebidele, kes ei oska veel une ajal ise oma temperatuuri reguleerida.

Kõige sagedamini kasutatakse puuvilla. See on mitmekülgne kiud, mis on äärmiselt vastupidav ja kergesti pestav. Lisaks peab puuvill vastu ka korduvale pesemisele kõrgel temperatuuril, mis on oluline kaitseks mikroobide ja muude allergeenide eest.

Kui oled allergiline tolmu või tolmulestade suhtes, on parim valik õhuke puuvillane kangas - seda on lihtne pesta, see puhastub kergelt, jättes kõik allergeenid maha.

Nõuetekohase hoolduse tähtsus

Tähtis on mitte ainult tundlikule nahale sobivate tekstiilide valik, vaid ka nende eest hoolitsemine. Kõigepealt pea meeles, et kodus kasutatavad tekstiilid ei kesta igavesti. Isegi kui need näevad endiselt head välja, tuleb tooteid perioodiliselt välja vahetada. See on ainus hea viis kaitsta end tolmulestade eest, mis on küll märkamatud, kuid põhjustavad suure osa nahatundlikkusega seotud probleemidest.

Kasuta pesuvahendeid mõõdukalt ja vastavalt juhistele. Vali tundlikule nahale sobivad tooted ja ära kasuta neid üleliia - rohkem ei ole parem.

Seotud kaubad

avatar