Voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%!

Looduslikud ja sünteetilised kiud: kummad on paremad?

Arutelu looduslike ja sünteetiliste kiudude erinevuste ning sarnasuste üle ei näi kunagi lõppevat. Igaühel on oma arvamus, kuid pole saladus, et on palju müüte, millel pole tegelikult alust. Ka kangaste käsitlusviis on sõltuvalt kasutusvaldkonnast erinev. Näiteks on spordirõivatööstuses sünteetilised kiud väga armastatud. Aga räägime voodipesuks kasutatavatest kangastest.

Looduslik voodipesu

Üks populaarsemaid looduslikke kiude, mida voodipesu valmistamiseks kasutatakse, on puuvill ja selle erinevad segud. Toodetakse erinevaid kangaid, millel on samad suurepärased omadused, mida me oleme juba põlvest põlve armastanud - ehk on see harjumus aluseks stereotüübile, mille kohaselt sünteetiliste voodipesu eeliseid eitatakse?

Looduslikul voodipesul on omadused, mis vastavad meie keha vajadustele une ajal. See on väga hingav ja võimaldab õhul vabalt voolata. Looduslikud kiud imavad hästi niiskust, seega on meie keha magades kaitstud nn "külma higi" efekti eest, mis meid öösel ärkvel hoiab.

Voodipesuks kasutatavad looduslikud kangad on pehmed ja õrnad ning puudutusele mõnusad. Seetõttu sobivad paljud looduslikud kangad kõigile: tundliku või allergiale kalduvusega nahaga inimestele, imikutele ja lastele. Pehmemaid kiude on lihtne pesta ja hooldada ning plekke on kerge ilma lisavahenditeta eemaldada, mis on tõesti kasulik.

Looduslikud ja sünteetilised kiud: kummad on paremad?

Sünteetiline voodipesu

Kas arvad, et kui looduslikel kiududel on nii palju eeliseid, siis sünteetiline voodipesu on täiesti väärtusetu? Üldse mitte. Erinevad sünteetilised kiud on loodud maksimaalse mugavuse tagamiseks, muutes need äärmiselt pehmeks, õrnaks ja ärritusevabaks. Sünteetilised kiud on inimtekkelised, mistõttu on neil palju kasulikke omadusi: nad on mittekortsuvad, ilusad ja säravad, vastupidavad ja kauakestvad.

Üks oluline eelis on see, et sünteetiline voodipesu on paljudel juhtudel soodsam. Sünteetilised kiud on odavamad, seega saavad voodipesu tootjad oma tooteid ka odavamalt pakkuda.

Teisalt, ei sobi sünteetiline voodipesu neile, kes eelistavad rohelist elustiili. Aga kas see on tõesti nii? Sünteetilised kangad on taaskasutatavad ja nende vastupidavus võimaldab vähendada tootmiskulusid keskkonna arvelt (nt vähendades tootmise kõrvalsaaduste hulka, kuna vajatakse vähem tooteid).

Sünteetilist voodipesu on äärmiselt lihtne kasutada. See on hingav, niiskust imav ja pehme. Selliseid kangaid lihtne pesta ja need kuivavad kiiresti. Sünteetilisest kiust voodipesu on populaarne kuumas ja niiskes kliimas, sest seal pakuvad need värskust ja jaheduse tunnet.

Millist voodipesu valida?

Nii sünteetilisel kui ka looduslikul voodipesul on omad eelised ja puudused, mistõttu ei ole võimalik anda selget vastust, kumb on parem valik. Mõnele meeldib sünteetilise voodipesu välimus, vastupidavus ja hind, samas kui teised valivad loodusliku, sest nad on sellega harjunud. Kuid olenemata valitud voodipesust, pööra tähelepanu selle kvaliteedile - ei looduslik ega sünteetiline voodipesu ei täida ootusi, kui see on kehva kvaliteediga.

Ja need, kes tõesti ei oska otsustada, mida valida, leiavad valiku sünteetiliste ja looduslike kiudude segust voodipesu seast. Segakiudust voodipesu on hea valik, kui soovid nautida loodusliku kanga omadusi, kuid maksta vähem ja tagada voodipesu vastupidavus.

Valiku teine aspekt on voodipesu eesmärk. Lõppude lõpuks on linal ja padjapüüril täiesti erinevad ülesanded! Sünteetilisi kiude kasutatakse laialdaselt ka patjade ja tekkide tootmisel - tootjad teevad selle valiku põhjusega, sest need on tooted, mis peavad kaua vastu pidama.

Seotud kaubad

avatar