Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Kašmiirist pleed: mis teeb selle eriliseks?

Kašmiir on kangas, mis kiirgab luksust. Isegi need, kes ei tea, millest see valmistatud on, seostavad seda kuningliku mugavusega. Juba keskajal soojendas kašmiirist voodipesu printsesse! Ka tänapäeval pole see kangas kaugeltki kõigile taskukohane. Seda tüüpi villast kampsunid, sallid ja pleedid maksavad tavaliselt üle paarisaja euro. Kašmiirtoodete omanikud on üksmeelselt nõus, et tegemist on väärtusliku investeeringuga, mida saab edasi anda põlvest põlve. Arutame, mis on kašmiir ja mis teeb selle luksustoote nii eriliseks.

Mis on kašmiir?

Kašmiir on kašmiirvillast valmistatud kangas; villa saadakse Kesk-Aasia riikides, peamiselt Himaalaja piirkonnas elavatelt ja kasvatatud kašmiirkitsedelt. See kangas on eriti pehme, kuna erinevalt tavalisest villast saadakse seda mitte lambavillast, vaid kitse alusvillast. 

Kitse alusvill on üliõhuke ja isoleerib suurepäraselt soojust, kaitstes neid mägede äärmusliku pakase eest, seega kašmiirtooted on eriti populaarsed inimeste seas külmal aastaajal. Kuid mitte asjata pole see kangas luksustoode – ühelt kitselt saadakse ainult kuni 200 grammi villa, mida kogutakse käsitsi ja vaid kord aastas. Sel põhjusel kulub ka kõige õhema salli jaoks vähemalt kolme kitse vill, võib ette kujutada, kui palju villa nõuab kašmiirist voodipesukomplekt või pleed! See on kõrgeima kvaliteediga looduslik kiud; sellest valmistatud riided, voodipesu ja pleedid hoiavad sinu pere soojas aastast aastasse, kui neid korralikult hooldada.

 

Kašmiirist pleed: mis teeb selle eriliseks? | Pleed | Nostrahome

 

Kašmiiri omadused

Kašmiiri kõige iseloomulikum omadus, mida kõik kandjad armastavad, on selle pehmus. Kašmiirkiud on eriti pehme ja ühtlane, mistõttu on sellest valmistatud pleed või kampsun nahale eriti meeldiv. Märkimist väärib ka nende soojusisolatsioon (need on mitu korda soojemad kui lambavill!), kuid samas õhuke ja kerge, nii et kašmiirist toodete kandmine pole mitte ainult soe, vaid ka väga mugav. 

See on eriti aktuaalne nende jaoks, kellele ei meeldi raske, liikumist takistav voodipesu – kašmiirist voodipesukomplektid on nii kerged, et tunned end voodis lamades nagu pilvede kuningriigis! Sellest kiust valmistatud magamistoatekstiilid on väärtuslik investeering, mis tänu oma vastupidavusele rikastab sinu öist puhkust pikka aega. 

Tõsi, kašmiirtoodete pikaealisuse tagamiseks on oluline sobilik hügieen. Õnneks pole see keeruline – kašmiirist pleedide ja voodipesu ei vaja erilist hooldust, oluline on pesta tooteid käsitsi ja madalal temperatuuril.   

Kašmiirist pleedid

Kui sinu sooviks on kvaliteetne uni, mugavus, pehmus ja kergus, siis kašmiirist pleedid on just see, mida vajad. Tõsi, puhast kašmiiri kasutatakse voodipesu valmistamisel harva, kuna sellised tooted oleksid lihtsalt väga kallid. Sel põhjusel nimetatakse kašmiirist pleede tavaliselt segakiust toodeteks.

Kašmiir paljastab suurepäraselt oma omadused koos meriinovillaga, polüester ja akrüül aga annavad sellele tugevuse. Tõsi, odavamate toodete puhul kombineeritakse kašmiiriga ka sünteetilisi kiude, mille kvaliteet pole nii kõrge. Kašmiiri kasutatakse pehmuse tagamiseks - isegi väike kogus koostises annab õrna kergustunde. Kui soovid tõeliselt naturaalset ja sooja pleedi, siis vali meriinovillast ja kašmiirist tooted. Need kõrgeima kvaliteediga pleedid, millel on hämmastavad termoreguleerivad omadused, on äärmiselt pehmed, õrnad ja vastupidavad.

Kašmiirist pleed on suurepärane kingitus sinu lähedasele. See sobib suurepäraselt nii sisustusdetailiks kui ka teki asemele. Kašmiirist pleedid näevad luksuslikud välja ja säilitavad suurepäraselt oma esialgse välimuse ka pärast pikemat kasutamist ning neid on lihtne hooldada. Avasta lai valik pleede meie e-poes – siit saad valida erinevate värvide ja suurustega pleede, mis leiavad kindlasti koha igas kodus.

Seotud kaubad

avatar