Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Kuidas meriinovilla pesta ja hooldada?

Meriinovillatoodetel on uskumatult head omadused, mistõttu on need väga populaarsed. Sellegipoolest ei tea paljud, kuidas neid tooteid korralikult hooldada, mis põhjustab pettumust. Tuleb meeles pidada, et valesti pestud meriinovill võib kokku tõmbuda, mida pole lihtne ja mõnikord võimatu taastada. Teisest küljest on kokkutõmbumist palju lihtsam vältida, kui valime pleedi hooldamiseks õige viisi. Selles artiklis vaatleme, kuidas pesta meriinovilla nii, et selle tooted püsiksid kaua peened ja ilusad.

Millal peaks meriinovilla pesema?

Pidage meeles, et meriinovill sisaldab loomulikult lanoliini ja "puhastab" ennast, seega vältige selle kiu pesemist või puhastamist, kui see pole vajalik. Meriinovillaseid riideid võib kanda isegi mitu päeva, kuid pleedi või muid kodutekstiile saab pesta veelgi harvem. Tegelikult pestakse kodutekstiile sagedamini mitte plekkide, vaid lõhnade pärast. Meriinovill on äärmiselt lõhnakindel, kuid mõnikord võib juhtuda, et soovimatu aroom siiski imendub kangasse. Hea viis selle "tuulutamiseks" on leotada meriinovilla umbes pool tundi jaheda vee ja veerand tassi valge äädika segus.

Kui meriinovillane toode vajab ainult kerget loputamist, tehke seda käsitsi. Jah, see võib olla keeruline, kuid pesumasin võib teie pleedi rikkuda. Käsipesu on kõige turvalisem ja parim viis selle villa hooldamiseks. Kasutage jahedat vett ja spetsiaalset villa jaoks mõeldud pesuainet. Leotage kangast ja segage seda õrnalt, et pesuaine jaotuks ja laske umbes pool tundi leotada. Lõpuks loputage jaheda veega, kuni vesi on seebine. Ärge väänake meriinovillast tooteid, vaid suruge ainult õrnalt kokku – tugev deformatsioon võib lõnga kahjustada.

Enne pesemist pööra aga kindlasti tähelepanu soovitustele – me ei soovita mõnda meriinovilla pleede pesta, kuna need on liiga õrnad. Pesemine võib jäädavalt muuta nende välimust ja toode saab kahjustada... Selliseid pleedi saab aga keemiliselt puhastada, mis eemaldab mustuse, plekid ja muudab teie pleedi taas uueks.

Kuidas meriinovilla pesta ja hooldada? | Pleedid | Nostrahome.ee

Kuidas pesta meriinovilla pesumasinas?

Meriinovillaseid riideid saab tavaliselt pesta uue põlvkonna pesumasinates, millel on õrn pesuprogramm, kuid pleede me pesta ei soovita. Lõng võib pesemise ajal takerduda, muutes püsivalt selle välimust ja omadusi, ning vill võib kokku tõmbuda - see ei ole seda riski väärt, vaid parem on kasutada keemilist puhastust. Samuti ärge unustage, et naturaalseid villaseid pleede ei pea sageli pesema ega puhastama. Meriinovillast pleedid kestavad kaua ning on vastupidavad keskkonnast tulevatele lõhnadele ja mustusele. Harv puhastamine aitab neil säilitada oma esialgse välimuse ja villa võrreldamatud omadused väga pikka aega.

Kontrollige alati etiketti!

Ärge unustage, et kiud segunevad üksteisega, mis võib muuta nende omadusi. Enne pesemist on alati hea mõte kontrollida toote hooldus etiketti - mõned esemed võivad pesemisel pöördumatult kahjustuda. Mõnda meriinovillast toodet saab ka keemiliselt puhastada, seda puhastusmeetodit soovitatakse meriinovillast pleedide puhul.

Ettevaatlik tuleks olla ka villa triikimisel. Kuigi paljusid villaseid tooteid saab triikida madala temperatuuriga triikrauaga, pidage meeles, et need võivad triikimise ajal kuumeneda, mis põhjustab kiudude kokkutõmbumist. Ärge triikige sünteetilise kiu ja meriinovilla segu tooteid, sest see võib põhjustada parandamatuid kahjustusi. Sel juhul päästab aga aurutamine, ära lihtsalt temperatuuriga üle pinguta. Ja kui sul aurutit pole, riputa toode peale pesemist duši alla – õhu soojast niiskusest piisab meriinovilla silumiseks. Täpsemad hooldusjuhised iga pleedi kohta leiate meie veebipoest, konkreetse teki kirjelduse juurest.

Seotud kaubad

avatar