Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Pleedi hooldus ja pesemine

Jahedatel suveõhtutel meile meeldib olla pehme pleedi kaisus. Kui sügisel pole korterites veel kütet sisse lülitatud, saab kõige õigemaks valikuks soe ja pehme pleed olema. Pikale teekonnale võtame kindlasti kaasa pleedi. Pikali olles on väga mõnus katta ennast kerge ja pehme pleediga. Need on vaid mõned näited paljudest pleedi eelistest ja väärtustest. Seda väga pehmet ja õrna tekstiilitoodet kasutatakse päris tihti, mistõttu on oluline selle eest korralikult hoolitseda. Et aidata teil oma pleedide eest hoolitseda ja nautida nende omadusi ka pärast pikka aega, anname teile väärtuslikku teavet selle kohta, kuidas neid tekstiile pesta ja kuivatada.

 

Pleedi pesemine

Tõenäoliselt ei vaidle te vastu, et puhta ja lõhnava pleedi sisse mähkumine on tõeline nauding. Kuigi pleedi tuleb sageli raputada ja ventileerida, jääb pesemine maksimaalse puhtuse ja hügieeni tagamiseks üheks kõige olulisemaks ülesandeks. Juhtub aga nii, et peale pesu kaotab pleed mitte ainult oma esialgse välimuse, vaid ka mõned head omadused, mille pärast seda eriti hinnati. Et seda ei juhtuks, on väga oluline järgida etiketil olevaid pesemisjuhiseid. Siit on näha info, et pleedi ei tohi pesumasinasse panna. Seetõttu tuleb mõnda neist pesta käsitsi.


Pleedi hooldus ja pesemine | Pleedid | Nostrahome

 

Kui pesete pleedi käsitsi...

Pika karvaga pleedi on kindlasti parem käsitsi pesta. Vältige tupsudega ja narmastega pleedide pesemist pesumasinas, kuna need võivad kergesti katki minna. 

Siiski on soovitav ka käsitsi pestes järgida teatud soovitusi, näiteks kuuma vett on parem mitte kasutada – vali leige. Valige pigem õrnatoimelist pesuvahendit. Lisage vesi ja pesuvahend anumisse, milles hakkate pesema. Oodake, kuni see vees lahustub, segage ning pange pleed vette. Võite lasta sellel paar minutit leotada, et vesi imenduks kõikidesse kudedesse. Ja seejärel pesta käsitsi, ilma tugevalt hõõrumata. Kui pleed on rohkem määrdunud, siis kanna nendele kohtadele veidi rohkem pesuainet, hõõru rohkem – oleme kindlad, et plekid tulevad üsna lihtsalt välja. Käsipesu on sama pesuprotsess kui pesumasinas, ainus erinevus on see, et käsipesu on aeglasem ja vähem intensiivne, nii et kangas on rohkem toidetud ja pikkadel karvadel ei ole võimalust takerduda ja pleedi välimust jäädavalt muuta.

Väänake pleed ettevaatlikult välja, seejärel vahetage vesi anumas välja, kuid ärge lisage enam pesuvahendit. Korrake sama protsess uuesti: väänake pleed välja, vahetage vesi ning loputage uuesti. Korrake seda loputusprotsessi, kuni vesi on puhas ning mustuse ja pesuaine jääkideta.

Kui pleed on tundlikumast kangast, siis tuleks ka väänamine teha õrnalt. Iga pleed imab palju vett, seega hoidke pleed kõigepealt veidi üleval ja laske suurel osal veest välja voolata, enne kui seda ettevaatlikult välja väänate, eelistatavalt pigem pigistage kangas, mitte keerake nagu tavaliselt.

 

Kui pesete pleedi pesumasinas...

Kui otsustate pleedi pesumasinas pesta, veenduge esmalt, et see sobib suuruselt, st. et pleed ei jääks pesumasina jaoks liiga suur. Kas see võib nii olla? Jah, saab ja sel juhul jääb pleed halvasti pestud. Kui teie pesumasinal on suur trummel, ei tohiks see probleemiks olla, kuid kui te kavatsete pesta suurt pleedi kompaktses pesumasinas, peaksite arvestama, et kõige parem on, kui kuiv pleed ei võta trumlis ruumi rohkem, kui kaks kolmandiku.

Sama oluline on ka see, kas pleedi riie on värvitud, mis on oluline, kui tegemist on esimese pesuga. Tehke test, et näha, kas on pleed värvib muud pesu. Tehke kergelt märjaks teki nurk jaheda veega ja asetage sellele paberrätik. Kui pleed on värvitud, jääb selle värv salvrätikule. Isegi kui määrdumine on minimaalne ärge peske pleedi muu pesuga.

Pesumasinas pleedi pestes järgi sildil olevaid juhiseid, millest olulisim on vee temperatuur. Kui silti pole, järgige pleedide pesemise üldisi juhiseid. Üks neist on madal veetemperatuur. Valige õrn pesuprogramm ja ärge kasutage agressiivseid pesuvahendeid, sest see võib põhjustada pleedi pehmuse kadumist, mida kahjuks ei ole võimalik taastada.

Pleedi pesemiseks pesumasinas valige lisaks õrnale programmile ka mahe pesuvahend ja ärge kasutage pesupehmendajat. Lisage veidi pesuvahendit ka kangale endale, et see oleks võimalikult hästi loputatud ja ei koguneks kangasse, sest siis kaotab pleedi kangas oma pehmuse ja muutub karedaks.

Ärge jätke pleedi pärast pesu pesumasinasse, kuna see võib deformeeruda – märjana või kergelt niiskena on see endiselt raske. Kui kuivatate kuivatis, valige õrn programm. Vastasel juhul väänake käsitsi.

Kuna suurema osa meie tootevalikust moodustavad villased pleedid, tasub mainida, et paljudel inimestel on küsimusi selle kohta, kuidas villase pleedi eest hoolitseda. Võite olla kindel, et vill ei ole nii kapriisne, kui paljud inimesed esialgu arvavad. Kangas on ka isepuhastuv, seega on villase pleedi riide puhul üks tähtsamaid hooldusreegleid regulaarne tuulutamine, mistõttu peate seda pesema harvemini. Parim on pesta seda käsitsi või valida pesumasinas õrn programm spetsiaalselt villa jaoks. Suurepärane, kui valite ka spetsiaalselt villa jaoks mõeldud pesuvahendit. Käsipesu ajal valige õige temperatuur, soovitame pesta kuni 30 kraadi juures. Pestud villane pleed ei vaja väänamist ja triikimist. Kui pleedis on palju vett, siis pigistage see käte vahel, kuid ärge väänake kangast. Ärge kuivatage villast pleedi trummelkuivatis ega ärge asetage see kamina lähedale, radiaatorile või otsese päikesevalguse kätte. Kui te ei kasuta oma villast tekki pikka aega, voltige see võimalikult sageli lahti ja tuulutage seda. See on oluline, sest villased tooted on eriti populaarsed soovimatute "külaliste" – nagu koid, millest ei ole lihtne lahti saada.

 

Pleedi hooldus ja pesemine | Pleedid | Nostrahome

 

Pleedide kuivatamine: mida peate teadma

Pleedi pehmus ja kohevus muudab selle raskeks, isegi kui see on välja väänatud, võib üles riputamine põhjustada selle deformeerumist. Ideaalis, kui on võimalus, ei tohiks pleedi kuivama riputada, vaid tasapinnaliselt laotada. Kui ruumi napib, võid selle mitu korda kokku voltida ja näiteks põrandale panna (asetades kanga peale). Kui kasutate pesukuivatusresti, siis saate pleedi selle pealkokkuvolditult laiali laotada. See ei venita ega deformeeri pleedi.

Tihti tekib küsimus, kas pleedi tohib triikida. Kui teil on sünteetilisest kiust pleed, ei pruugi see olla asjakohane, kuna need ei kortsu peale pesu. Kui teil on aga naturaalsest kiust pleed, soovite seda tõenäoliselt triikida. Sel juhul tuleks valida madal temperatuur.

 

Kui järgite pesemis- ja kuivatamissoovitusi, ei hoia oma pleedi riiet mitte ainult puhtana, vaid aitab sellel ka säilitada oma esindusliku välimuse ja omadused, mis muudavad selle aja jooksul nii hinnatud. Kuigi pleed on sageli kasutatav ese, hoidke seda kokkuvoldituna, kaitstuna tolmu, niiskuse ja muude keskkonnamõjude eest, kui seda ei kasutata. Kui te seda pikka aega ei kasuta, raputage seda perioodiliselt välja, tuulutage seda ja laske suvel sagedamini päikese käes rippuda, et osa baktereid hävitada.

Seotud kaubad

avatar