Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Vaiba hooldus ja pesemine

Pehmed, kohevad ja õrnad vaibad on parim seltskond, kui soovite soojust ja hubasust. Neid saab kasutada ka interjööri aktsentidena, kuid mida saab teha, et need oleksid nii meeldivad? Jagame hooldusjuhised, mis aitavad sul oma armastatud vaiba eest hoolitseda.

Käsipesu

Mõndasid vaipu tasuks käsitsi pesta, eriti pikema karvaga vaipasid, sest need võivad pesumasinas pöördumatult sassi minna ja oma välimust muuta. Kasuta kätepesuks leiget vett ja pehmet pesuvahendit. Lisa väike kogus pesuvahendit ja lase sellel vees laiali hajuda, seejärel leota vaipa ja pese seda õrnalt käsitsi. Põhimõtteliselt teed sama, mis pesumasingi, kuid käsitsi pesemine on aeglasem ja õrnem.

Pressi vaipa õrnalt kogu selle pikkuses, et kogu ala oleks saaks pestud. Asenda must vesi puhtaga ja korda samme, vett tuleks vahetada seni, kuni see jääb puhtaks ja ilma pesuainejääkideta. Vääna vaip õrnalt välja: seda on lihtsam teha, kui vaip kokku voltida ja lasta veel välja voolata. Pigista ülejäänud vesi välja. Pea meeles, et märg vaip on raske ja võib kuivades deformeeruda.

Pesemine pesumasinas

Mõni vaip on tõsiselt suur ja mõni pesumasin tõsiselt väike. Enne pesemist veendu, et pesumasin sobib vaiba pesuks. Kuiv vaip peaks võtma enda alla umbes kaks kolmandikku pesumasina ruumist.

Enne pesemist on soovitatav vaipa raputada. See eemaldab kangast suurema mustuse ja mõningase tolmu. Kui pesed vaipa esimest korda, on soovitatav teha kiire värvitest. Niisuta vaiba nurka jaheda veega ja aseta sellele valge paberileht või paberist salvrätik, et näha, kas vaip annab värvi. Kui tekib plekk, siis pese vaip teistest riietest või tekstiilidest eraldi.

Vaiba pesemiseks vali õrn programm ja madalama kuumusega vesi. Väldi kuuma vett ja agressiivseid pesuprogramme, sest vaiba pehmus võib igaveseks kaduda. Fliisist vaibad on veidi vastupidavamad, kuid sünteetilisest kiust vaipu tuleb hoolikamalt hooldada.

Vali värvilise pesu jaoks sobiv pehme pesuvahend. Ära sellega liialda ja ära kasuta pesupehmendajat. Kui pesuvahendeid liiga palju kasutada, kogunevad nende jäägid kangasse, muutes selle kõvaks ja karedaks. Ja seda sa ju tegelikult ei taha!

Pärast pesu eemalda vaip masinast koheselt. Kui on vaip vajab kuivatamist, vali õrn programm või vääna vaip käsitsi välja. Vaiba pikemaks ajaks pesumasinasse jätmine võib põhjustada vormimuutusi, kuna märg vaip on suhteliselt raske.

Kui märkad, et vaip on pärast pesemist muutunud vähem pehmeks, kasuta järgmisel pesukorral täiendavat loputustsüklit.

Vaiba hooldus ja pesemine

Vaiba kuivatamine

Pärast pesemist on soovitatav vaipu kuivatada pigem laiali laotatuna kui rippudes. Kui ruumi napib, võib selleks kasutada ka kuivatit. Laota märg tekk üle kogu kuivatitrumli ala ja voldi see lahti alles siis, kui see on kuiv ja kerge. Vaip imab endasse palju vett, muutes selle raskeks ja venivaks. Kujumuutused, isegi väikesed, vähendavad vaiba head väljanägemist, nii et seda tasub vältida.

Vaipu saab triikida, kuid väldi kõrge temperatuuriga triikimisrežiimi kasutamist. Sünteeskiust vaibad on tihti kortsuvabad, nii et triikimine ei ole tavaliselt vajalik.

Hoia mittekasutatavaid vaipu korralikult kokku voldituna ja tolmuvabana. Võimalusel on alati hea vaip välja raputada või panna see värskesse õhku seisma, et eemaldada tolm ja tappa osa bakteritest.

Seotud kaubad

avatar