Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

Villane tekstiil - nii naudinguks kui ka heaoluks

Looduslikku villa on inimkond kasutanud sajandeid ja tundub, et ei kavatse sellest loobuda. Villakiud on praegu tõelises renessansis – esikohal on naturaalsus, villa ainulaadsed omadused, villaseid kangaid kasutatakse tekstiili, riiete, jalanõude või isegi mööbli valmistamisel. Meie sortimendist leiad ka erinevat tüüpi naturaalseid villatooteid, mida tasub kindlasti kodus hoida. Kõik teavad, et vill on soe, kuid sellel on ka maagiline mõju meie kehale.

Vill aitab rahuneda

Looduslik villane tekstiil aitab aeglustada pulssi. Uuringud on näidanud, et villakiud aitab hoida nahka kuivemana, mis aitab kehal lõõgastuda ja nõuab vähem pingutust, mis aeglustab südame tööd. Seega aitab vill meie südamel puhata ja tagab kosutava une.

Sünteetilistel kiududel on samal ajal vastupidine mõju – need isoleerivad soojust ning ei lase õhul liikuda, mistõttu keha ei saa magamise ajal temperatuuri korralikult reguleerida, see kuumeneb üle. Suurenenud temperatuuri tõttu aktiveeruvad meie kehas erinevad protsessid, mistõttu pulss kiireneb. Kuigi seda ei peeta otseselt halvaks, saame kõige paremini puhata vaid siis, kui saame lõõgastuda ja kui meie süda töötab aeglasemalt.

Villakaitse

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas need lambad oma karva valgena hoiavad? Ja see on üsna lihtne, sest villas olev lanoliin takistab mustuse sattumist kiududesse, mis on justkui tõrjutud. Seda saad ka ära kasutada, sest lanoliin jääb looduslikesse villatoodetesse ja tekstiilidesse.

Villal on ka hüpoallergeensed omadused. Selle töötlemine ei nõua tugevate kemikaalide kasutamist ega täiendavaid meetmeid kiudude kaitsmiseks ööliblikate või tolmulestade eest – vill suudab end "kaitsta". Kuigi tavaliselt ei soovitata villast tekstiili pesta, ei tasu selle puhtuse pärast muretseda, kuna vill justkui puhastab ennast ise. Sellest naturaalsest kiust tooted on ka niiskus- ja hallituskindlad, seega sobivad suurepäraselt kodutaludes ja telkimisel kasutamiseks.

Allergilised reaktsioonid võivad oluliselt halvendada meie heaolu ja avaldada negatiivset mõju meie tervisele või avaldada isegi pikaajalist mõju. Sel põhjusel on alati kõige parem valida hüpoallergeenne kiud. Vill sobib suurepäraselt kõigile, isegi lastele ja beebidele. Tõsi, lanoliin võib siiski põhjustada allergiat, kuid selliseid juhtumeid tuleb ette väga harva – tekstiilitootmisprotsessides kasutatavad keemilised lisandid põhjustavad palju sagedamini allergilisi reaktsioone.

Villane tekstiil - nii naudinguks kui ka heaoluks | Pleedid | Nostrahome.ee

Vill on mittetoksiline kiud

Tõenäoliselt teate, et paljud sünteetilised kiud, aga ka mõned looduslikud kiud, on väga tuleohtlikud. See võib olla ohtlik, seetõttu kasutavad nad tulekindluse tagamiseks sageli keemilisi lisandeid. Vill on aga tõeline erand – see kiud imab endasse sügavale niiskust ja tänu sellele kustub tuli loomulikult. Kas teadsid, et tuletõrjujad kannavad villaseid riideid – see on tõeliselt veenev fakt!

Tänu tulekindlusele ei kasutata villa valmistamisel keemilisi lisandeid, seega väldime mürgisust. See tagab, et kanga kokkupuude nahaga on ohutu, mitteärritav ja allergiavaba. Tekstiilide tootmisel tavaliselt kasutatavad kemikaalid eraldavad mürgiseid gaase, mis keskkonda sattudes võivad põhjustada erinevaid terviseprobleeme, rääkimata nahaärritustest ja allergilistest reaktsioonidest.

Vill sobib suurepäraselt neile, kellel on liigeseprobleemid

Liigesevaluga inimesed otsivad võimalusi oma seisundi leevendamiseks. Vastuseks võivad olla villased tekstiilid, mis võivad aidata leevendada liigesevalu artriidi, fibromüalgia ja muude sarnaste probleemide all kannatavatel inimestel. Vastus küsimusele, miks vill võib aidata, on üsna lihtne – temperatuuri kontroll ja pehmus.

Villakiul on ainulaadsed temperatuuri reguleerimise omadused. Tegelikult moodustab vill õhutaskuid, mis aitavad soojust isoleerida ja tagavad kehale stabiilse ja mugava temperatuuri. Vill eemaldab ka liigse niiskuse ja võimaldab suurepärast õhuvoolu, nii et magate rahulikult ja mugavalt. Ka liigesed vajavad soojust ja mugavat temperatuuri.

Villa pehmus ja elastsus on kasulikud ka liigestele - tekstiil pakub kehale mugavat tuge. Loomulikult on see omadus ka tekstiilil, kuid nende elastsus kasutamisega väheneb. Just selle villa omaduse tõttu kasutatakse kiudu isegi haiglates, kui on vaja tugipunkti. Vill kaitseb usaldusväärselt ka vastsündinud imikute jäsemeid.

Millist villakiudu kasutatakse tekstiili valmistamiseks?

Tavaliselt tuleb villast rääkides meelde lambavill, kuid seegi võib olla erinev, näiteks meriinovill paistab silma oma pehmuse poolest. Kuid villa ei kasvata ainult lambad, seda kasutatakse edukalt tekstiilitööstuses ning sellel on ainulaadsed omadused ja see on loomulik. Meie poe valikust leiate ka kitse- ja kaamelivillaga tooteid - need on enim kasutatavad ja levinumad villaliigid.

Seotud kaubad

avatar