Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Laste rätikud: milliseid valida?

Lapsed hindavad pehmust ja õrnust rohkem kui keegi teine, seega on rätikud nende jaoks väga olulised. Laste nahk on tundlikum, hõredam ja ärrituse suhtes tundlikum, seega vajavad nad eriti õrna rätikut. Selles artiklis vaatame, mida valida oma lapsele või noorukile rätik ja kuidas teha õige valik.

Millisest kangakiust rätik on parim?

Puuvillaseid rätikuid soovitatakse kasutada traditsiooniliselt nii lastele kui ka imikutele. See kiud on looduslik, hingav, pehme ja kergesti hooldatav ning ei tekita nahaallergiat. Puuvill on suhteliselt pehme ja imab niiskust kergesti, nii et vanemad võivad olla kindlad, et nende väike laps ei külmeta pärast vanni või duši all käimist, sest rätik mässib teda kohe soojasse.

Puuvill ei ole siiski ainus alternatiiv - lastele sobivad ka bambusest rätikud. See kiud on samuti taimne, pehme ja õrn ning allergeenide vaba. Bambusest rätikud on viimasel ajal muutunud väga populaarseks, sest bambus kasvab väga kiirelt, mis võimaldab tekstiilide jaoks vajalikke kiudusid säästlikumalt toota. Bambus võib ka palju vett endasse imeda, nii et teie lapse nahk kuivab kiiresti.

Oluline on mitte valida sünteetilisi või segakiust materjale, sest need imavad niiskust kehvasti. See on eriti oluline, sest need lapsed, kes puudulikult kuivatavad, võivad külmetada - nende keha on keskkonna temperatuurimuutuste suhtes tundlikum. Lisaks sellele on sünteetilised kiudained aeglase kuivusega, seega on korduvkasutatav rätik külm ja märg. See omadus põhjustab mikroorganismide kogunemist sünteetilistesse kiudainetesse, mis võivad põhjustada allergilisi reaktsioone nahal.

Millist rätiku suurust vajab laps?

Vastsündinute rätiku pikkus varieerub tavaliselt umbes meetri võrra. See ei ole liiga suure kujuga, nii et seda on lihtne kasutada, kuid see ei ole ka liiga väike - nii et saate oma last pärast vannitamist kallistada. Kui soovite oma last sisse mähkida, et ta ei külmetaks, keerake rätik diagonaalselt, et teil oleks rohkem ruumi. Suurem rätik võib tunduda praktilisem valik, kuid see on ekslik: beebirätikuid tuleb sageli pesta ja neil peab olema aega kuivada, seega ei tasu suuruse osas üle pingutada.

Lastele tuleks valida suuremad rätikud, millesse väikesed lapsed saavad end sisse mähkida - soojus on oluline. See võib olla näiteks 70x140 cm või isegi 90x180 cm suurune rätik. Oluline on arvestada paksusega, sest väga paks rätik on raskem ja seda võib lapsel olla keeruline hoida, eriti kui see on märg. Lastel võib olla ka eraldi väiksem rätik näo, juuste või jalgade jaoks.

Laste rätikud: milliseid valida? | Rätikud | Nostrahome.ee

Miks vajab laps rannarätikut?

Paljud lapsed armastavad eriti palju aega vees või basseinis veeta. Väikelastele meeldib pikalt mängida ja nad võtavad kaldale jõudes aega, et end soojendada, seega on rannarätik lastele hädavajalik. See ei ole samasugune nagu vannirätik, kuigi see võib välimuselt sarnaneda. Rannarätikud on õhemad, kergemad ja kuivavad kiiremini - viimane on oluline, et vältida külmetamist.

Lisaks on rannarätikud mõeldud kaasaskantavateks, nii et need võtavad seljakotis palju vähem ruumi. Igal aktiivselt tegutseval lapsel peaks olema selline rätik - see tuleb kasuks.

Laste käterätikute hooldus

Laste rätikud on tavaliselt vähenõudlikud, kuid oluline on kasutada mahedaid pesuvahendeid ja mitte liialdada pesuvahendi, eriti pesupehmendaja hulgaga. Rätikute pinnal on palju silmuseid, kuhu võivad koguneda pesuainejäägid, mis lõpuks kangast kõvaks muudavad. Lisaks võivad agressiivsed ja hingavad puhastusvahendid ärritada laste ja imikute tundlikku nahka.

Laste rätikuid tuleks pesta sagedamini ja soovitatav on kasutada madalama temperatuuriga programmi. Nii puuvillaseid kui ka bambusest rätikuid võib pesta kõrgemal temperatuuril, kui neid on vaja desinfitseerida, kuid lähtuge alati tootja soovitustest. Pesu ajal võib kasutada kuivati palle, et kangas püsiks kohevana.

Seotud kaubad

avatar