Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Looduslikest kiududest rätikute eelised

Vannirätikud on tekstiil, mida inimkond on sajandeid kasutanud. Kvaliteetne rätik kuivatab nahka õrnalt, imendades veepiisad endasse. Hea vedelikuimavus on iga rätiku puhul hädavajalik ja selle tagab mitmekesine kiudude valik. Siiski on rätiku valimisel raske variantide vahele mitte ära eksida. Looduslikel kiududel on palju eeliseid ja puuvill on rätikute valmistamiseks kõige levinum materjal. Millised on nende rätikute eelised ja miks neid tegelikult valida tasub?

Õrnus ja pehmus

Looduslikust kiust rätikud on pehmed ja kohevad. Ja mitte ainult esimesel kasutamisel - kõik rätikud näevad enne pesemist pehmed ja kohevad välja, kuid sünteetiliste- või segakiudude omadused muutuvad kiiresti. Puuvillakiud on selles osas ainulaadsed, kuna jäävad pesemisel sama pehmeks ja õrnaks. Isegi kui neid pestakse kõrgel temperatuuril ja mitmeid kordi.

Sobib tundlikule ja allergilisele nahale

Allergilistele reaktsioonidele kalduva ja tundliku naha puhul on kangaga kokkupuude väga oluline. Looduslikud kangad sobivad sellisele nahale paremini ja ei ärrita seda, seega sobivad need rätikud kõigile. Isegi kui teil pole nahaprobleeme, aitab looduslike kiududega rätik vältida end kuivatades ebameeldivat tunnet ja see on teie nahale mugavam.

Looduslikest kiududest rätikute eelised

Hea niiskuseimavus

Mõned sünteetilised kiud on väga pehmed ning kohevad, ja kuigi tundub, et selline rätik peaks kogu niiskuse koheselt endasse imama, on see hoopis vastupidi. Kuid looduslikud kiud ei valmista kunagi pettumust - need imavad niiskust suurepäraselt. Tavaliselt kasutatakse rätikute valmistamisel nn froteekangast. Selle paljud pisikesed aasad koguvad veepiisad hoolikalt naha pinnalt kokku ja niidid suunavad need rätiku sisemusse. See on looduslike kiudude, eriti puuvilla, ainulaadne omadus.

Õhu läbilaskvus

Õhu läbilaskvus ei pruugi rätiku puhul oluline tunduda. Siiski on see oluline, ja kuidas veel! Mida hingavam on kangas, seda kiiremini suudab see kuivada. Ja kui vannitoas rätiku kasutamisel ei tundu see väga oluline, siis basseinis, saunas või suvel veekogu ääres on kiire kuivatamine väga mugav. Lõppude lõpuks ei ole märja rätikuga kuivatamine väga meeldib kogemus.

Lihtne hooldus

Looduslikust kiudust rätikuid on lihtsam hooldada. Eelkõige on looduslikel kiududel omadused, mis hõlbustavad lisaks plekkidele ka mustuse eemaldamist. Lisaks võib looduskiududest kangaid pesta kõrgematel temperatuuridel kui sünteetilisi. See on eriti oluline, kui rätikut kasutavad imikud või lapsed, mis puhul on desinfitseerimine vajalik.

Looduslikud kiud ja vesi on sobivad ideaalselt kokku, seega piisab väikesest kogusest pesuvahendist. Rätikukangas jääb pehme ja kohev ka ilma pehmendajat kasutamata.

Kena välimus

Looduslikest kiududest rätikuid on mitmesugustes värvitoonides, seega saab igaüks valida just sellise, mis sobib tema kodu või vajadustega. Loomulikud ja erksad värvid, mustrid ja kaunistused, erinevad tekstuurid - valikuid on tõesti palju. Harjatud puuvillakiududest valmistatud rätikud näevad eriti ilusad ja luksuslikud välja.

Muidugi on see vaieldav, sest ka sünteetika näeb hea välja. Kuid sellised kangad kaotavad oma hea välimuse palju kiiremini, värvid tuhmuvad pesemisega ja neil on kehvem niiskuseimavus. Looduslikest kiududest rätikud mitte ainult ei kesta kaua, vaid säilitavad ka oma esialgse välimuse palju kauem.

Seotud kaubad

avatar