Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Millised rätikud sobivad allergilisele nahale?

Oleme korduvalt maininud, et looduslike kiududest hingavate rätikute valimine on oluline, et hoolitseda oma naha vajaduste eest. Kahjuks võib allergiline nahk olla nõudlikum, seega on oluline teada, mida valida, et vältida ärritust pärast iga vanni. Selles artiklis vaatleme, millised rätikud sobivad kõige paremini tundliku, allergiale kalduva naha vajadustele ja kuidas vältida ebameeldivaid nahaärritusi pärast kokkupuudet veega.

Millised rätikud sobivad allergilisele nahale? | Rätikud | Nostrahome.ee

Allergiline nahk vajab hellust

Laste nahk on sageli tundlikum kui täiskasvanute oma, kuid meil kõigil on nahk pärast dušši või vanni tundlikum. Seetõttu on väga oluline valida pehmete kiududega rätik. Parimad on looduslikud kangad, kuid oluline ei ole mitte ainult kiud ise, vaid ka viis, kuidas seda töödeldakse. Puuvill, bambuskiud omavad iseenesest kasulikke omadusi, mistõttu see nõuab tootmisprotsessi ajal vähem töötlemist, mis tähendab, et see jääb pehmemaks.

Samuti on oluline, et rätikukangas imaks hästi niiskust. Mida kiiremini imab kangas veepiisad nahalt, seda vähem tuleb nahka puudutada või rätikuga hõõruda, mis tähendab vähem ärritust. Seetõttu on parem valida kohevamad rätikud, mille pinnal on rohkem väikseid silmuseid, mis jõuavad iga veetilgani ja imavad selle endasse.

Miks valida looduslik kiud?

Puuvill ja bambuskiud on kõige populaarsemad materjalid rätikute valmistamiseks. Nii puuvillaseid kui ka bambusest rätikuid hinnatakse nende omaduste poolest: hingavus, hea imavus jne. Siiski tuleb meeles pidada, et need rätikud ei sisalda sünteetilisi lisandeid, mis tagab ka nende hea hinna.

Teisest küljest võivad sünteetilised kiud mitte ainult ärritada nahka, vaid neil on ka lühem kasutusiga. Neid ei tohiks pesta kõrgemal temperatuuril, kuna kangas kaotab oma kuju, välimuse ja omadused, mis võib põhjustada mikroorganismide kogunemist. Bambusest või puuvillast rätikud säilitavad pesemisel hästi oma omadused ja kuivavad kiiresti tänu nende suurepärasele õhuläbilaskvusele, mis takistab sooja ja niiske keskkonna tekkimist, mida mikroobid nii väga armastavad.

Tundlikule nahale mõeldud rätiku valimisel pöörake tähelepanu sertifikaatidele. GOTS või OEKO-TEX STANDARD 100 tagab, et kasutatakse säästvaid tootmismeetodeid, mis välistavad paljude kahjulike kemikaalide kasutamise.

Millised rätikud sobivad allergilisele nahale? | Rätikud | Nostrahome.ee

Nõuetekohase rätiku hoolduse tähtsus

Allergilist nahka mõjutavad kergemini keskkonnategurid, mistõttu on oluline mitte ainult õige rätiku valimine, vaid ka selle hooldamine. Valige pesemiseks ennekõike mahedad pesuvahendid ning supermarketis on saadaval ka tundlikule nahale mõeldud pesuvahendid. Samuti ärge liialdage kogusega - sel juhul vähem on parem. Pesemine kõrgemal temperatuuril aitab rätiku puhtana hoida.

Ärge jätke rätikuid pärast pesemist pesumasinasse või trummelkuivatisse ja laske neil alati täielikult kuivada, riputades neid lahtiselt. Kuumus ja niiskus on mikroorganismidele paljunemiseks soodne keskkond, mistõttu on alati oluline tagada, et rätik saaks võimalikult kiiresti kuivada. Puuvillased rätikud taluvad palju pesu ja on väga vastupidavad, nii et te ei pea muretsema, et sagedane pesemine kahjustab nende välimust või omadusi. Ja tihe pesemine on oluline, sest mikroorganismid võivad põhjustada nahaärritusi.

Seotud kaubad

avatar