Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Millised rätikud valida vannituppa?

Igapäevaselt ei pööra keegi meist väga suurt tähelepanu vannitoas iga päev käeulatuses olevatele rätikutele. Kui aga sellele veidi pikemalt mõelda, siis selgub peagi, et vannitoas kasutusel olevate rätikute arv on üllataval kombel üsna suur ning seal leidub väga erinevat tüüpi rätikuid. Üldiselt kasutatakse vannitoas kolme kuni nelja tüüpi rätikuid. Loomulikult võib see arv sõltuvalt majapidamisest varieeruda. Kõige enam levinud rätiku tüübid, mis erinevate majapidamiste vannitubades kasutust leiavad, on loomulikult käterätik, sellele järgneb kohe suurtes mõõtmetes sauna- või vannilina, nii nagu keegi nimetada soovib, samuti kasutavad paljud eraldi väiksemat ja pehmemat rätikut näo jaoks. Erinevat tüüpi rätikud, mida vannitubades kasutatakse erinevad üksteisest alati esmalt mõõdu poolest aga tihtipeale erinevad kasutatavad rätikud ka värvi ja kanga omaduste poolest.

Miks on erinevat tüüpi rätikud vajalikud

Nagu eelpool mainitud, siis erinevat tüüpi rätikud on erineva kasutamise eesmärgiga, mistõttu on väga erinev ka nende mõõt. Vannitoas erinevate toimingute sooritamisel ei piisa kahjuks kõige jaoks ühest rätikust. Seetõttu on vajalik kasutada erinevat tüüpi rätikuid. Pesemast tulles on äärmiselt mõnus mässida ennast suure ja pehme rätikuga, mis katab kogu keha ja ei lase soojale nahale külma õhku ligi. Enne magama minekut käsi ja hambaid pestes on aga mugav kasutada käterätikut, mis on vannitoas leidnud just selle kõige käepärasema ja tähtsama koha. Naistele on aga olulise tähtsusega mõnelt ürituselt tulles näo meigist puhastamine ja seejuures on abiks eriti väikestes mõõtudes näole sobiv rätik. Hotellides on ka levinud vannitubades jalgadele mõeldud rätiku kasutamine dušinurga või vanni ees, et peale pesemist oleks mugav astuda kohe rätikule põrandat märjaks tegemata.

rätikud

Mida rätikute valimisel silmas pidada

Et otsustada, millised rätikud tuleks koju vannituppa valida, peaks enne läbi mõtlema, mis on rätikute valimisel oluline. Esiteks tasub läbi mõelda, milliseid toiminguid ja protseduure pereliikmed vannitoas enamjaolt teevad. Kui tegemist on magamistoa juures oleva väiksema vannitoaga, kus pestakse vaid käsi ja hambaid, siis ei ole sinna vaja muretseda kuigi suuremõõtmelisi käterätikuid. Kui vannituba on suurem ja seda kasutab suurem osa perekonnast nii pesemise, vannis käimise kui ka käte- ja hambapesu jaoks, siis on oluline, et tagatud on piisavalt suurel hulgal erinevaid rätikuid. Üldjuhul on igal pereliikmel personaalne saunalina ja käterätik, seega sõltuvalt pereliikmete arvust võib vaja minna mitu komplekti rätikuid. Nostrahome e-poe valikus on klientidele saadaval erinevat tüüpi rätikud, mille hulgast saab valida soovitud suuruses käterätikud, saunalinad või mõne toreda komplekti tervele perele.

Rätik aitab kujundada vannitoa ilmet

Kui vannitoas on korraga kasutusel suurel hulgal erinevat tüüpi rätikuid, siis täidab iga rätik kellegi jaoks mingit kindlat funktsiooni. Kui igal pereliikmel on vaja personaalset rätikut, siis kipuvad nad olema kõik erinevat värvi, mis muudab vannitoa ilme väga kaootiliseks ja kirjuks. On huvitav tõsiasi, et nii lihtsa tekstiilitootega nagu rätik on võimalik vannitoa ilmet väga palju mõjutada. Kes soovib vannitoa esteetilist välimust säilitada, siis selleks on hea nipp kasutada nimelisi nagisid. Nii teab iga pereliige, kuhu ta rätiku peale kasutamist paneb ja võib kindel olla, et leiab selle vajadusel uuesti ka samast kohast. Sellisel juhul ei pea keegi ka meeles pidama, millise mustri või värviga tema rätik oli. Vannituppa võib osta terve komplekti ühesuguse kujundusega rätikuid, mis aitavad vannitoas luua maitseka ja stiilse ilme.

rätikud

Rätikute hooldus

Vannitoas kasutatavad rätikud leiavad suurt kasutust ja peavad taluma korduvaid pesemise ja triikimise tsükleid. Seega on oluline vannituppa rätikute valimisel pidada silmas kvaliteeti, mis toob esile rätiku suurepärased omadused nagu pehmus ja kohevus. Samuti aitab kvaliteete materjal säilitada rätiku esteetilise välimuse ka pärast mitmendat pesukorda. Rätikute pesemise soovitame jälgida iga rätiku etiketil välja toodud hooldusjuhiseid, kus on täpselt välja toodud, mis temperatuuril ja tingimustel on pesemine lubatud. Üldjuhul on kõikidel rätikutel lubatud masinpesu koos kuivatustsükliga. Tasub meeles pidada asjaolu, et rätikud muutuvad masinas veega kokkupuutel väga raskeks, seega tuleb jälgida, et masinasse ei panda liiga palju rätikuid koos.

Seotud kaubad

avatar