Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Mis teeb vannitoa garderoobi eriliseks: rätikud, hommikumantlid?

Eestis on saun populaarne võimalus keha ja vaimu turgutamiseks. Kui soovite siiski ohutult ja mõnusalt sauna nautida, peate veenduma, et kannate sobivaid riideid. Mõtled, et vannirätik või hommikumantel ei ole midagi eripärast? Tegelikkus on mõnevõrra erinev.

Millised on saunatekstiilide omadused?

Olete võib-olla märganud, et kauplustes saadaval olevad erinevad vannirätikud on sageli eraldatud igapäevaseks kasutamiseks mõeldud käterätikutest või hommikumantlitest. Need ei erine mitte ainult välimuse, vaid ka omaduste poolest: meie nahk puutub saunarituaalide puhul kokku kuumuse ja kõrge niiskustasemega, mistõttu vajab meie nahk erilist hoolt. Sauna tekstiiltooted tagavad selle suurepäraselt.

Kõigepealt märkate, et sauna tooted on valmistatud eranditult naturaalsetest kiududest, olgu see siis rätik, hommikumantel või saunamüts. Naturaalsete materjalide valik ei ole lihtsalt juhus, vaid valitud kuna pakuvad parimat hingavust ja niiskuse imendumist. Puuvill on eriti hinnatud kiud, sest seda on lihtne töödelda ja seetõttu ei sisalda see kemikaale, mis võivad pärast sauna tundliku nahka ärritada.

Spaa-alal viibimine nõuab tavaliselt rohkem kui ühe saunaskäigu, nii et rätik saab kiirelt niiskeks. Mida kiiremini saab aurustub niiskus, seda kiiremini kuivab see. Pehme puuvillakiud on selles osas võrratu! See imab ja hoiab ära niiskust kiiresti, nii et teil on palju mõnusam, kui te end kuiva rätikusse mähite.

Saunatekstiilid on üldiselt õhemad kui igapäevaseks kasutamiseks mõeldud rätikud. Nii on rätikut mugavam Spasse kaasa võtta kuna kergem rätik kuivab ka kiiremini. Seejuures on viimane väga oluline, sest erinevalt igapäevastest rätikutest ei ole vannirätiku kuivatamiseks aega kogu päev.

Mütse ja rätikuid kasutatakse ka saunas, kus need puutuvad kokku kuumuse ja niiskusega. See võib kahjustada rätikute värvi- ja kangakvaliteeti, mistõttu tuleks vältida sünteetilisest kiust tooteid. Kõige parem on valida spetsiaalselt saunaks mõeldud tekstiilid - need ei "karda" kõrgeid temperatuure ja säilitavad oma algse välimuse pikaajaliselt.

Mis teeb vannitoa garderoobi eriliseks: rätikud, hommikumantlid?	| Saunatarvikud | Nostrahome.ee

Kuidas valida tekstiiltooteid oma sauna jaoks?

Kui valite saunale mõeldud tekstiile, ei eksi te kunagi. Siiski on alati oluline pöörata tähelepanu mõnele põhilisele punktile. Üks neist on kanga koostis ja toote funktsioon. Kui valite saunarätiku või mütsi, mille võtate otse sauna, eelistage ainult looduslikke materjalikoostiseid. Mida pehmem ja õhem rätik, seda parem - see kleepub pärast kuumuse ja niiskuse mõjul nahale, seega peaks see olema eriti pehme. Puuvillane rätik on üks parimaid valikuid saunarätikuks, samas kui vannimüts võib olla valmistatud vildist või linasest riidest, kui see kaitseb teie pead pidevalt kuumuse eest.

Kuidas on lood sünteetiliste materjalide puhul? Üldjuhul võib kasutada sünteetilist või segakiududest tekstiile, kuid ainult peale saunaskäiku. Vältige nende kasutamist saunas, sest kuumuse mõju kangale võib olla ettearvamatu. Samuti peate arvestama sellega, et sünteetilised materjalid on vähem niiskust imavad. Kas arvate, et see pole oluline? Kaaluge veel kord: kui te ei kuivata end korralikult, siis on oht, et pärast sauna külmetate, ja saunas võib noise rätik muutuda nii kuumaks, et see kõrvetab teie nahka.

Valige oma sauna jaoks alati kvaliteetsemad tooted: rätikud, hommikumantlid, sussid, mütsid jne. Need tekstiilid puutuvad kokku kõrge niiskuse- ja kuumustasemega ning nad peavad paratamatult läbima pesemis- ja kuivatustsükli. See võib olla halva kvaliteediga toote jaoks saatuslik, kuna kaotab oma algse välimuse ja kulub kiiremini. Kvaliteetsemad tekstiilid kestavad palju kauem, mistõttu on need väärt investeering.

Ja kui teile meeldivad suitsusaunad, pöörake tähelepanu ka värvidele. Valged kangad kaotavad saunatingimustes kiiresti oma valge ja kollase värvi, seega on praktilisem valida erksavärvilised rätikud, mida leiate meie poest suures valikus. Värvilisi ja originaalse disainiga esemeid on ka lihtsam täheldada, nii et isegi avalikes vannides ei saa te oma rätikut kellegi teise omaga segi ajada.

Seotud kaubad

avatar