Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Pehme rätik - miks see nii oluline on ja kuidas pehmust hoida?

Rätikud

Kui me rätikutele mõtleme, siis kujutame kõigepealt ette nende pehmust ja hellust. Rätik igapäevaselt kasutatav tekstiil, millele meil on palju ootusi. Kuid miks on rätikute pehmus ja hellus nii ihaldatud?

Õrnuses peitub jõud

Esmalt on pehmetel ja kohevatel rätikutel just need omadused, mida me soovime. Kiire ja tõhus niiskuse imendumine on võimalik ainult siis, kui rätiku pind on kohev ja see sisaldab palju silmuseid või kiude. Seega ihkame alateadlikult pehmet rätikut, sest teame, et ainult seesugusega saame me end kiiresti ja mugavalt kuivatada.

Teisalt soovime rätikut, mis mitte ainult ei imaks hästi vett, vaid ka kuivaks kiiresti ja oleks hingav. Selle tagamiseks kootakse rätikud spetsiaalsete meetoditega: nende pinnale jäetakse lahtine kiud, mis täidab suurepäraselt sellele tekstiilile määratud funktsioone.

ratikud

Naha vajadused

Pehme ja kohev rätik on nahale meeldivam ning vähem ärritav. See on väga oluline, sest rätikut kasutatakse tavaliselt pärast dušši või vanni. Kuum vesi või pikk vannis olemine paisutab nahka, teeb selle tundlikumaks ning avab ja puhastab poore, seega tuleks end õrnade liigutustega kuivatada.

Õrnus on oluline ka neile, kes kannatavad allergiliste reaktsioonide all või kellel on tundlik nahk. Kui rätik on kare, võib see nahale jätta silmale märkamatuid jälgi, mis nõrgestavad naha loomulikku kaitsevõimet ja soodustavad allergiliste reaktsioonide teket.

Kuidas pehmust saavutada?

Kõik nõustuvad, et pehme rätik on suurepärane valik, aga kuidas seda pehmust hoida? Paljud usuvad, et hotellid suudavad oma rätikud pehmetena hoida tänu saladusele, mida personal ei avalikusta. Tegelikult on kõik palju lihtsam ja pehmust saab iga päev ilma suurema vaevata nautida.

Esmalt, kui soovid, et rätik püsiks kaua pehme ja kohev, vali kvaliteet. Vali tihe, kvaliteetne rätik ja looduslik kiud. Kõik parameetrid on olulised ja peavad olema võimalikult head. Pehme rätiku tihedus peaks olema umbes 600 g/m2. Ka sellest paksem toode võib muljet avaldada, kuid ei ole igapäevaseks kasutamiseks eriti mugav.

ratikud

Hea rätiku valimisel on oluline selle eest hästi hoolitseda. See on lihtsam, kui tead paari olulist reeglit. Esiteks tuleks rätikuid regulaarselt pesta, ära lükka seda liiga kaua edasi - see hõlbustab mustusest vabanemist. Pese rätikuid ainult sarnase tekstuuriga tekstiilidega ja väldi eelkõige kohevaid kangaid, sest nende kiud eralduvad ja täidavad rätikukiudude tühimikud, misjärel kangas ei tundu katsudes enam nii pehme.

Samuti ei tasu kuivatamisega liialdada. Parem on valida pikem kuivatusrežiim ja madalam temperatuur ning veenduda, et kuivati ei oleks ülekoormatud ja ei tekiks niiskuslünki. Mõõdukuse põhimõte kehtib ka pehmendaja lisamisel - seda tuleks kasutada väga vähe, kuna pehmendaja jäägid kogunevad rätikukiududele ja tahenevad, meelitades ligi rohkem mustust. Kõige halvem on see, et sellised moodustised ei eraldu pesemise käigus ning aja jooksul kaotab rätik seetõttu oma pehmuse, sileduse ja veeimavuse.

Täiesti kuiv rätik on pehmem kui märg, nii et veendu alati korralikus kuivatamises. Ära ole pärast rätiku kasutamist laisk. Riputa see korralikult kuivatusrestile, nii kuivab see kiiremini ja sellele ei kogune üleliigset niiskust, mis võib ebameeldivat lõhna tekitada. See aitab kangal suurepäraselt oma tööd teha ja kogu niiskuse endasse imeda.

Seotud kaubad

avatar