Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Spordirätikud

Hakkate jõusaalis käima? Siis vajate õiget rätikut, mis aitab teil end jõusaalis mugavamalt tunda ja on pärast treeningut duši all kasulik. Käesolevas artiklis vaatleme, millised rätikud sobivad kõige paremini spordi jaoks ja millele on oluline valimisel tähelepanu pöörata.

Naturaalsest kiust valmistatud spordirätikud

Kuigi enamik sportlasi valib puuvillased või bambusest rätikud, muutuvad üha populaarsemaks ka sünteetilised kiud. Need lubavad suurepäraseid omadusi, kuid tegelikkuses ei suuda nad peaaegu üldse vastata looduslikele kangastele, mis sobivad paremini naha vajadustele. Üks parimaid valikuid on puuvillased spordirätikud, mida saab kasutada nii higi imamiseks kui ka duši all. Need imavad ja aurustavad niiskust kiiresti, nii et saate vältida ebameeldivat külma ja märga puudutust.

Bambuskiududest rätikud on samuti ideaalsed, sest nad suudavad imada väga palju niiskust. See on hea valik neile, kes higistavad palju ja teevad treeningu ajal kõvasti tööd.

Nii puuvillal kui ka bambusel on antibakteriaalsed omadused, nii et need aitavad vältida hallituse ja bakterite kasvu, mis on eriti oluline jõusaalis, kus me sageli oma nägu pühime. Rätikus olevad mikroorganismid võivad ärritada teie näonahka või põhjustada akne probleeme.

Puuvillaseid ja bambusest rätikuid on ka lihtne pesta: neid saab pesta kõrgemal temperatuuril, nad kuivavad kiiresti ja on kortsuvabad.

Spordirätikud | Rätikud | Nostrahome.ee

Millise suurusega rätikud sobivad sportimiseks?

Ühte parimat suurust on raske määratleda, sest rätiku valik sõltub selle eesmärgist, kasutamisest või isiklikest harjumustest. Kui soovite, et saalis oleks rätik, valige väiksem rätik, mida on lihtne kaasas kanda ja mida saab üle õla heita. Kui duši all soovite pärast treeningut katta end suurema rätikuga, võite valida 70x140 cm või isegi 100x150 cm suuruse rätiku vahel.

Suuruse puhul ärge unustage grammi suurust. Spordirätikud peaksid olema õhemad ja kergemad ning võtma kotis vähe ruumi. Žakaar rätikud, mille pinnal on veidi suuremad silmused, on samuti ideaalsed niiskuse imemiseks.

Rätiku kvaliteedi tähtsus

Spordirätikuid pestakse sageli, ideaalis pärast iga kasutuskorda. See aitab vältida mikroorganismide kogunemist kudedesse, sest niiskus, higi, nahaõli, surnud rakud ja soojus on nende levimiseks ideaalne keskkond. Kui rätik on ebakvaliteetne, põhjustab sagedane pesemine selle kiiret kulumist. Seega säästate rohkem, kui valite kohe kõrgema kvaliteediga toote.

Kui soovite jõusaalis pehmust, siis valige sportimiseks kammpuuvillast või žakaar rätikuid. Need sobivad tihedalt vastu nahka ja koguvad isegi väikesed vedeliku tilgad ilma ärrituseta.

Puuvillased tekstiilid pakuvad suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet. Need on ka praktiline valik, sest neid saab pesta, ilma et peaks kartma temperatuuri või pesumasina kahjustusi, ning neil on väga hea vastupidavus ja kulumiskindlus. Need rätikud kestavad aastaid, isegi sagedase pesemise korral, ja kui soovite neid pehmetena hoida, valige mahe pesuvahend.

Spordirätikud | Rätikud | Nostrahome.ee

Kas rätiku värv on oluline?

Meil kõigil on oma lemmikvärvid ja me tajume ilu erinevalt, nii et rätiku värvidest rääkimine võib tunduda rumal. Muidugi saate valida vastavalt oma huvidele ja vajadustele, kuid mõningaid aspekte tasub kaaluda.

On tore, kui rätik ja muu varustus sobivad spordirõivaste juurde, nii et saate valida rätiku värvi vastavalt oma olemasolevale riietusele. Kuna spordirätikuid pestakse sagedamini, on mugav, kui neid on mitu tükki, et saaksite igaühe sobitada oma spordirõivastega. Kui soovite hoida ühtset värvipaletti, võite valida erinevaid toone, näiteks tumesinine, sinine ja taevasinine. Peaaegu igat värvipaletti saab täiendada valge või musta rätikuga.

Samuti peaksite mõtlema sellele, et võite jõusaalis sattuda olukordadesse, kus teie rätik võib segi minna kellegi teise rätikuga, näiteks kui see ripub sauna juures. Sel põhjusel on soovitatav valida haruldasemad, heledamad värvid - need aitavad teil rätiku kiiresti ära tunda.

 

Seotud kaubad

avatar