Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Linad on tähtsad. Näpunäiteid õige valiku tegemiseks

Voodipesu on üsna palju kõneainet pakkuv teema: uued kollektsioonid, mustrid, kangad ja näpunäited. Kuid linad tunduvad olevat tagaplaanil. Ent täiesti teenimatult - need on väga oluline osa voodist, une alus. Samuti tuleks linade valikule piisavalt tähelepanu pöörata. Siin on mõned näpunäited, mis aitavad valikut teha.

Õhu läbilaskvus

Kuigi end linaga ei kaeta, on selle hingavus väga oluline. Tõenäoliselt pole te sellele isegi mõelnud, kuid une ajal puutub just lina nahaga kõige rohkem kokku ja nahk peab pidevalt hingama. Kui on soov magada sügavalt ja mitte üle kuumeneda, siis otsige looduslikke ja hingavaid kangaid, nagu puuvill.

Ja milleks on segakiust linad? Need on vastupidavamad ja tugevamad ning sageli ka soodsamad. Võite valida ka segakiust linad, kuid oluline on, et need sisaldaksid võimalikult palju puuvilla ja et koes oleksid õhuvahed.

Kude ja tekstuur

Linad on tavaliselt ühevärvilised, kuid nende välimus väärib siiski tähelepanu. Linade koed ja tekstuur on erinevad. Valik sõltub isiklikest vajadustest ja hooajast. Suveks sobivad ideaalselt satiinist linad, mis tervitavad teid värskendava jahedusega. Satiini pind on sile, mistõttu sobib sellest kangast lina ideaalselt tundliku nahaga inimestele.

Talveks valige paksemad puuvillased, silmkootud või flanellist linad - need on mõnusad ja soojad ning kangas kohandub kehatemperatuuriga kiiremini. Pehmeid trikotaažist voodilinasid saab aastaringselt kasutada, kuid vältige nende kasutamist suvel pärast päevitamist - kootud voodilinad on karedama tekstuuriga, mistõttu võivad need päikesest niigi ärritunud nahka veelgi ärritada.

Linad on tähtsad. Näpunäiteid õige valiku tegemiseks | Voodilinad | Nostrahome

Pöörake tähelepanu suurusele

Magate kõige paremini tasasel pinnal, seetõttu on oluline, et lina sobiks madratsile ideaalselt. See hoiab ära kortsude tekkimise, mis võivad öösel une ajal põhjustada ebamugavustunnet ja halvendada une kvaliteeti. Seetõttu on väga oluline hoolikalt valida õige suurusega lina.

Kõige parem on lähtuda madratsi suurusest - kui valite samas suuruses lina, siis ei saa tõenäoliselt eksida. Klassikalised linad on sageli suhteliselt laia servaga ja neid saab mugavalt kasutada erineva paksusega madratsitel, kuid kummiga linade ostmisel tasub olla tähelepanelikum. Tavalised kummiga voodilinad on mõeldud tavalistele madratsitele (paksus ca 20-25 cm), seega ei pruugi selle lina suurus olla piisav paksemate madratsite või kattemadratsi kasutamisel. Paksude madratsite puhul on vaja umbes 30 cm pikkuse lisaservaga lina.

Pöörake tähelepanu ka lina laiusele (enamasti on standard 200 cm). Kui üheinimesevoodisse on tavaliselt vaja 90 cm lina, siis kaheinimesevoodi madratsi laius võib varieeruda: standardsuurused on 140, 160, 180, 200 ja 220 cm. Isegi kui lina lubab katta suurema ala, ärge riskige, võite saada pettumuse osaliseks: lina vajub ja ei püsi paigal. Alati tuleks valida madratsi suurusega sobivad linad, millel on kinnitamiseks õiged sakid.

Lina värv

Linad on saadaval paljudes erinevates värvitoonides, nii et mõnikord võib varjundite sekka ära eksida. Kui soovite osta lina, mis sobiks hõlpsasti erinevate voodipesukomplektidega, otsige neutraalset tooni, näiteks kreemikat, kollast, pastelset või sinist. Muide, valge lina on alati elegantne ja sobib kõigega - see on klassika.

Kui valite konkreetse voodipesukomplekti juurde sobiva lina, järgige lihtsat reeglit: valige selline värv, mida näete ka voodipesu mustris. Valida võib ka heledama või tumedama tooni. Sobitada tuleks ka kangaid: satiinist lina sobib satiinist voodipesukomplektiga, samas kui trikotaažist kummiga voodilina sobib lõuendriidest, percalest või flanellist komplektiga.

Seotud kaubad

avatar