Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Õiges suuruses voodilina tagab hea une

Kui mõelda voodilina peale, tundub see voodi puhul kõige väiksema tähtsusega komponent. On aga küllaltki üllatav tõdeda, et voodilina on inimesele magamise ajal kõige lähemal ning magamise ajal nahaga kõige tihedamas kontaktis. Tekk on samuti inimese kehaga tihedas kontaktis, kuid üks asjaolu muudab voodiriiete kontekstis voodilina tähtsamaks. Nimelt vajub inimene kogu oma keharaskusega voodilina peale, jättes õhule liikumiseks väga väikese peaaegu olematu ruumi. Tekk seevastu langeb aga inimesele peale ilma igasuguse surveta. Sellise info valguses on mõistetav, et kvaliteetsest materjalist heade omadustega voodilina mängib kvaliteetse magamise ja segamatu une puhul palju olulisemat rolli kui arvata oleks võinud.

Voodilina omadused

Millised peaksid olema kvaliteetse voodilina omadused, millele ideaalse voodilina valimisel keskenduda? Kuna inimene avaldab magades oma kehaga suurt survet, siis peaks voodilina olema võimalikult pehmest ja hingavast materjalist. Samuti tasub jälgida, et voodilina pind on ühtlaselt sile ja pinnal ei joonistuks välja mingeid reljeefseid mustreid või ornamente. Need võivad magamise ajal nahale soonida ja ebamugavustunnet põhjustada. Voodilina võiks olla omadustelt mitte kortsuv, see aitab tagada, et lina ei jää külje all ebameeldivalt kortsu kui inimene magades end liigutab või külge keerab. Samuti võiks valitav materjal olla kvaliteetne ning kergesti hooldatav ja pestav, see aitab tagada voodipesule esteetilise välimuse ka pärast mitmeid kasutuskordi.

voodilina

Miks on voodilina suurus oluline

Voodilina suurus on oluline mitmel põhjusel, millest kõige olulisemad on mugavus ja kvaliteetne ning hea uni. Õige suurusega voodilina tagab selle, et voodit üles tehes sobib voodilina madratsiga ideaalselt. Nostrahome kauba valiku seast leiab igaüks endale sobiva suurusega voodilina, mis vastab täpselt tema eelistustele  ja ootustele. Sõltumata asjaolust, kas tegemist on kummiga või ilma kummita voodilinaga on õige suuruse korral tagatud mõlema voodilina suurepärane sobivus madratsiga. Kummiga voodilina eelis  seisneb pigem selle paigaldamise ja eemaldamise protsessi mugavus. Ka tavalist ilma kummita voodilina on võimalik väga kindlana madratsi või madratsikatte alla fikseerida, ilma et peaks muret tundma, et voodilina võiks paigast liikuda. Kui voodilina on korralikult fikseeritud ei liigu see paigast ka kõige rahutumal magajal ja vajadust voodilina kohendamise järele ei teki enne kui voodilina vahetamisel uue puhta voodilina vastu.

Millises suuruses voodilina valida

Voodilina tuleks valida lähtudes madratsi suurusest. Ilma kummita voodilina võib soovi korral valida madratsi mõõtudest pisut suurema, tagamaks piisava varu madratsi üle külgede tugevaks fikseerimiseks. Õiges suuruses voodilina on võimalik voodile laotada ühtlaselt ja fikseerida see kindlalt madratsi alla jäävale osale. Kui valida liiga  väike  voodilina, mille servad või kummiga ääristatud osa ei ulatu madratsi serva alla, siis jääb voodilina kindlalt paigale fikseerimata ning selle tulemusena võib voodilina hakata liikuma, külje all kortsuma ning põhjustada ebamugavustunnet magades. Voodilinade valimise puhul tuleks üritada leida vastavalt madratsile sobiv mõõt või siis pigem pisut suurem mõõt, kuid kindlasti mitte madratsi mõõdust väiksem, sest siis ei ole voodilina kasutamise  funktsioon täidetud.

voodilina

Voodilina hooldus

Üldjuhul valivad  tekstiilide tootjad voodilinade valmistamiseks omadustelt nahasõbraliku, hingava ja pehme kanga, mis on aga ka piisavalt tugev ja suudab vastu pidada mitmetele pesukordadele säilitades seejuures oma esialgse välimuse. Kuna kõige rohkem mustust ja määrdumist satub just voodilinale, siis seetõttu vajab voodilina võrreldes muu voodipesuga tihedamat vahetamist ja pesemist. Pesemisel on oluline teada, millised on tootja poolsed juhised voodilina pesemiseks. Pesemisjuhised on alati leitavad  voodilina küljes oleval etiketil. Üldjuhul on kõik voodilinad masinas pestavad ning sobilikud ka masinas kuivatamiseks. Masinas kuivatamine on tänuväärne ka selle poolest, et muudab voodilina mõnusalt pehmeks ja eemaldab sellest liigse tolmu.

Seotud kaubad

avatar