Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Sünteetilisest kiust voodipesu eelised

Kas valida looduslik või sünteetiline kiud – voodipesu valimisel tekib see küsimus iga kord. Arvamusi on väga erinevaid, aga kumba eelistada? Looduslikust kiust voodipesu pooldajad võiksid teadmiseks võtta ka sünteetiliste kangaste eelised. Sünteetilise voodipesu kohta on tõesti palju eelarvamusi, milleks pole üldse alust, seega kutsume Teid üles end harima.

Kuidas tehakse sünteetilist voodipesu?

Kui looduslikke kiude kõigepealt kogutakse ja seejärel töödeldakse, siis sünteetiliste kiudude teekond on pisut erinev. Need on tehnoloogiliselt arenenud materjalid, mis on spetsiaalselt töödeldud ja muudetud kandma teatud omadusi.

Sünteetilised kiud erinevad oma koostise, omaduste ja kvaliteedi poolest. Loomulikult kasutatakse neist vaid murdosa voodipesuks ja üks populaarsemaid valikuid on polüester. Siiski ei tasu materjalis pettuda – tahame ju vägagi valida polüestrist mittekortsuvaid või sportlikke rõivaid. Miks me ühel juhul tajume seda kangast parima valikuna ja muudame ootamatult voodipesusektsioonis seistes meelt?

Tegelikult on sünteetiline voodipesu täna ja kümmekond aastat tagasi kaks täiesti erinevat toodet. Kangatööstus on teinud suuri edusamme, pakkudes seeläbi sünteetilisele voodipesule suurepäraseid omadusi seda pidevalt täiustades. Paljude mällu on aga stereotüübid vanadest ebakvaliteetsetest sünteetilistest kiududest niivõrd sügavalt juurdunud, et uue sünteetilise voodipesu jaoks ei anta isegi võimalust! Ja täiesti asjatult.

 

Sünteetilise voodipesu eelised

Sünteetilise voodipesu üks olulisemaid eeliseid on selle vastupidavus ja kulumiskindlus. Isegi igapäevasel kasutamisel ja sageli pestes säilitab see voodipesu oma omadused ja kauni välimuse pikaks ajaks. Tänu oma tugevusele kasutatakse sünteetilist kiudu sageli erinevate voodipesude valmistamisel: sellega õmmeldakse voodipesu, tekke, patju, linu, madratseid jne.

Kvaliteetne sünteetiline voodipesu on hingav ja imab niiskust. Tegelikult toimib see sarnaselt spordiriietele, seega on selles magamine tõesti mugav. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab tootjatel välja tuua looduslikule kiule lähedased või isegi paremad omadused.

Sünteetiline voodipesu on looduslikuga võrreldes kergem. Kergus annab mugavuse ja värskustunde, seega on see suurepärane valik vabaduse armastajatele.

Paljud naturaalsed kangad on kapriissed, seega kui Teil on kiire ja pole aega voodipesu triikida, naudite sünteetilisi kangaid väga. Nad mitte ainult ei kortsu, vaid ka kuivavad kergesti, sellist voodipesu kasutades on voodi ära tegemine kiire ja lihtne.

Üks oluline faktor on hind ja sünteetilise voodipesu hind on looduslikuga võrreldes madalam. Odavam ja parem – tõesti võimalik. Kuid ärge ajage taga pelgalt ülimadalaid hindu, sest ainult kvaliteetsed kangad annavad soovitud omadused.

Sünteetiline kiud on pehme ja oma vastupidavuse tõttu pestav nii mitu korda kui vaja. Sel põhjusel on see hea valik tundlikule või allergilisele nahale, sest ainult sagedane pesemine kaitseb kõige paremini mustuse ja tolmulestade eest, mis on üheks levinuimaks allergiaks.

Mis teeb segatud kiu eriliseks?

Sünteetilisel voodipesul on palju eeliseid, kuid looduslikud kiud näevad samuti atraktiivsed välja. Ei suuda valida? Valige segakiuga voodipesu, mis ühendab endas loodusliku ja sünteetilise kanga omadused. Suurepärane õhu läbilaskvus ja niiskust imavad omadused vastavad keha vajadustele une ajal ning sünteetilisest kiust vahetükid tagavad suurepärase välimuse ja vastupidavuse.

Nautige kõiki sünteetilise ja naturaalse voodipesu eeliseid, valides oma lemmikmustri või -värvi.

Seotud kaubad

avatar