Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

Voodipesu allergikutele: missugune valida?

Kodutolm on tänapäeval üks tavalisemaid allergeene, mida on ohtralt ka voodipesus. Kui kodus häirib Sind aevastamine või silmad jooksevad vett ilma selge põhjuseta, võid olla allergiline palja silmaga nähtamatute tolmulestade vastu. Need mikroorganismid paljunevad soojas ja niiskes keskkonnas, seega on voodipesu üks põhilisi allikaid, kust nad pärinevad.

Õnneks aitavad sobilikud voodipesukomplektid ja nende puhtana hoidmine seda probleemi ennetada. Kuigi tolmulestadest pole võimalik täielikult vabaneda, pakume parimaid vooditekstiili ja voodipesu ning nende hooldamise võimalusi, mis vähendavad Sinu kokkupuudet nendega. Hoolitse oma voodipesu eest ja väldi tüütuid allergia sümptomeid. 

 

Tekkide ja patjade valik

Kui puhkad kõige paremini välja pehmete sulepatjade ja -tekkidega, pane nüüd tähele: suled soojendavad külmadel talveõhtutel küll suurepäraselt, aga suletäidis kogub niiskust, nii et sellest saab tolmulestadele ideaalne elu- ja paljunemiskeskkond. Seetõttu soovitatakse allergikutel valida muud naturaalsest kiust tekid ja padjad, näiteks kapokkiust või puuvillast. 

Neil, kes hindavad soojustasakaalu, on soovitav valida villased tekid-padjad. Need imavad niiskust, takistavad bakterite paljunemist ja lasevad õhku läbi, samuti parandavad vereringet. Need, kes soovivad naturaalsust, armastavad bambusest vooditekstiile – need kohanduvad tõhusalt kehatemperatuuriga ega kogu tolmu. Suurepärane taimne alternatiiv nii sulgedele kui villale on kapok. Tänapäeval on saadaval ka lai valik sünteetilist allergiavastast vooditekstiili. See sobib eriti hästi lastele: polüestertäidisega tekid ja padjad on niiskuskindlad ja hingavad, seega pakuvad need suurepärase kaitse keskkonnaallergeenide eest. 

Voodipesu allergikutele: missugune valida? | Voodipesu | Nostrahome

 

Voodipesu valik

Nagu ka tekkide-patjade puhul, võib ka voodipesu puhul meeldivaks puhkuseks soovitada looduslikust kiust tooteid. Eriti populaarne on puuvillane voodipesu: sellised voodipesukomplektid on parima hinna ja kvaliteedi suhtega, meeldivad puudutada ja lasevad nahal hingata. See on õrn, kuid vastupidav materjal, mis ei vaja keerukat hooldust. 

Luksustunde soovijatele pakume satiinist voodipesu. See on samuti puuvillast, kuid teistmoodi kootud, libeda siidise pinnaga ja imab suurepäraselt niiskust. Sellest kangast valmistatakse sageli laste voodipesu, kuna see sobib tundlikule nahale. Väga populaarsed on satiinist voodilinad, kummiga või ilma, mis annavad jaheduse tunde, jaotavad tõhusalt kehasoojust ega kogu pinnale mustust. Populaarsust kogub ka linane voodipesu: kuigi see kangas pole just kõige odavam valik, on see tähelepanuväärselt pikaealine ja elegantne. Seetõttu reklaamitakse seda praegu sageli internetis. 

Kindlasti ei tasu unustada ka teisi puuvilla variante: perkal, flanell, lõuendriie, sits, trikotaaž. Need on praktilised, soodsad ja kergesti hooldatavad voodipesukomplektid, mis sobivad ka allergikutele. Taimsel kiul ei ole allergiat tekitavaid omadusi, kuid turul on rohkesti ka sünteetilist allergiavastast voodipesu. Sellel on naturaalsete kangaste parimad omadused ja need on kohandatud ostja konkreetsetele vajadustele.

 

Voodipesu hooldus

Voodipesukomplekte tuleb hoolikalt hooldada, et vältida tolmuallergia sümptomeid. Naturaalsest villast (lammas, kaamel, meriino jne) tekke ega patju ei ole vaja pesta. Sünteetikat tuleks pesta regulaarselt pesumasinas, desinfitseerides seda kõrgel temperatuuril. Tolmulesta hävitamiseks on vajalik veetemperatuur vähemalt 60 °C, kuid see ei sobi igale kangale. Lina tuleks pesta madalamal temperatuuril või käsitsi, seevastu puuvillaseid tooteid on lihtne hooldada. Erksavärvilist voodipesu pestes tuleks vältida kõrget temperatuuri; valget voodipesu on kõige lihtsam hooldada, sest see ei pleegi kuumuse käes. 

Pea meeles, et voodipesu hea hoolduse juures on väga oluline ka õige pesuvahend. Soovitatav on valida lõhnatu dermatoloogiliselt kontrollitud pesuvahend, mis ei ärrita ka kõige tundlikumat nahka. Samuti on oluline voodipesu regulaarselt tuulutada. Külm ja päikesevalgus hävitavad tolmulesti ning pärast voodipesu korralikku raputamist kaovad ka viimased allesjäänud elusad tolmulestad, kes võivad muidu õhuga meie hingamisteedesse sattuda ja allergiat põhjustada.

Seotud kaubad

avatar