Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Lauakaunistus igapäevaseks kasutamiseks või pidupäevadeks

Kodune söögilaud on perekondlik kogunemiskoht, kuhu tulevad kõik kokku, mitte ainult maitsva söögi nautimiseks, vaid päevasündmuste jagamiseks. Söögilaud mängib ka sisustuses olulist rolli, seega kutsume sind üles avastama mõningaid reegleid, mis aitavad lauda erinevate meeleolude loomiseks hõlpsasti muuta.

Laudlina: moekas või aegunud?

Tegelikult kiputakse tänapäeval moodsates või tööstuslikes interjöörides laudlinadest loobuma. Siin domineerivad kõvad pinnad ja kõrgläige, samas kui laudlina esindab pehmet tekstiili. Siiski leiab valge laudlina alati oma koha ka kõige keerukamates interjöörides. Jah, see ei ole praktiline valik igapäevaeluks - seda peab sagedamini pesema, kuid välimus ja luksuslikkus, mida see annab, on seda väärt. Lisaks sobib valge laudlina isegi väga moodsasse interjööri.

Teisalt pole klassikalistest interjööridest laudlinad kindlasti kadunud. Nad on lihtsalt... vähenenud! Varem populaarsed üle servade langevad laudlinad on asendunud linikute ja lauamattidega. Need on suurepärased interjööriga mängimiseks, sest võimaldavad paljastada osa laua tekstuurist, samal ajal värvi lisades.

Seega ei ole laudlina kindlasti aegunud toode - see on tekstiil, mis on alati moes, tuleb lihtsalt avastada, kuidas seda kohandada. Eksperimenteeri ja muuda oma söögi- või elutoa interjööri!

Lauakaunistus igapäevaseks kasutamiseks või pidupäevadeks

Puuvillane laudlina uue laua asemel

Oled oma vanast lauast väsinud? Või oled ehk uuendanud muud mööblit ja see lihtsalt ei sobi enam? Ära kiirusta selle asendamisega, ilma proovimata, mida laudlinad teha suudavad! Siin on mõned optilised illusioonid, mis aitavad töölauda uue keskkonnaga kohandada:

  • Visuaalselt liiga suur laud tundub väiksem, kui katta see tumedat värvi laudlinaga (must, tumesinine, roheline, hall). Vali selline, mille servad langevad vabalt alla umbes poole laua kõrguseni.
  • Visuaalselt liiga väike laud näeb kohe suurem välja, kui katta see heleda või pastelse ühevärvilise laudlinaga. Vali laudlina, mille servad langevad vabalt alla kuni 30 cm.
  • Kui soovid lauda interjööris "ära peita", otsi interjööri valdavas toonis laudlina. Kasuta trikki: kui domineerivad ühevärvilised toonid, vali lauale väikesed kaunistused või vastupidi. Sel viisil sulandub see interjööri ja on vähem märgatav.
  • Kui soovid, et lauast saaks toa keskpunkt, vali heleda värvi või mustriga laudlina, mis on ülejäänud interjöörile kontrastiks. Pea lihtsalt meeles, et ruumis võiks olla üks värviline aktsent, nii et kui selleks on laud, siis ära otsi tähelepanu tõmbamiseks rohkem punkte.

Vali igapäevaseks kasutamiseks julgelt puuvillased laudlinad, sest need on äärmiselt vastupidavad, kergesti pestavad ja nad säilitavad ideaalselt oma välimuse. Puuvillast on lihtsam plekke eemaldada, kangas ei kortsu ja on üsna pleekimiskindel - see on heledamate värvide armastajate tavaline probleem.

Laua ümberkujundamine pidustuseks

Laua kaunistamiseks pole vaja oma pead liialt vaevata. Vali lihtsalt teemakohane laudlina: näiteks talipühade puhul pane rõhku punasele, sädelevale, tumesinisele. Kevadel aga rohelisele, kollasele ja pastelsetele toonidele.

Kui ei soovi laudlina vahetada, siis mängi linikutega: värvilisest linikust saab peen, kuid meeleolu loov aktsent. Võib valida ka lauakatted, mis tuleks sobitada laudlinaga. Kasuta üldmulje täiendamiseks mõningaid aktsente: küünlajalg, kujuke või lihtsalt dekoratiivne puuviljakauss.

Kui otsid laudlina pidulikule lauale, vaata luksuslikuma väljanägemisega kangaste poole. Näiteks loodusliku läikega (satiin) kangad või silmatorkavad kudumismustrid. Otsi rikkalikke ja looduslikke toone, sest need näevad alati pidulikumad ja luksuslikumad välja, ilma et tunduksid kohatud. Naudi tekstiilide mängulisust ja loo oma lauale uus ilme!

Seotud kaubad

avatar