Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Madratsikatte olulisus magamistoas

Madratsikate on voodi peamisele madratsile lihtsasti paigaldatav lisakiht, mille vajalikkus seisneb esmalt hügieenilistel põhjustel aga teisalt mängib suurt rolli ka mugava magamise aspektist. Voodi madratsile madratsikatte paigaldamine on lihtne, selleks on madratsikatte igas nurgas elastsed kummist ribad, mille abil saab madratsikatte kindlalt fikseerida voodi madratsi külge. Madratsikate lisab voodile juurde pehmust ja kohevust, samuti takistab kindlalt paigal püsiv madratsikate voodilinal paremini paigal püsida, mis omakorda parandab une kvaliteeti, kuna pole ohtu, et külje all kortsunud voodilina on ebamugav ja viib seetõttu une ära ja halvimal juhul sunnib keset ööd ärkama ja voodit korrastama. Õige madratsikate on praktiliste omadustega vajalik aksessuaar igale voodile, mis ei nõua suurt investeeringut, kuid selle kasutamise mõju on selgesti tuntav nii voodile kui magajale.

Madratsikatte funktsioon

Kui eelpool selgus, et madratsikatte vajalikkus ja kasulikkus seisneb hügieenilistel põhjustel. See tähendab, et madratsikate on peale voodilina järgmine kiht, mis puutub kokku tolmu, mustuse ja vedelikega. Madratsikate on voodi peamiselt madratsilt lihtsalt eemaldatav ja tänu sellele ka tunduvalt lihtsamini hooldatav ja masinas mugavasti pestav. Seega aitab madratsikate kaitsta voodi raskemini puhastatavaid osasid, mis ei ole masinas pestav ning tuleks määrdumise korral viia pesumajja või keemilisse puhastusse. Madratsikatte peamiseks funktsiooniks on voodi peamise madratsi kaitsmine määrdumise ja mustuse eest aidates tänu sellele pikendada voodi üleüldist eluiga. Kuna madratsikatte kasutamisega luuakse voodile täiendav kaitsekiht, siis aitab kvaliteetne madratsikate säästa voodi madratsit ka liigse kulumise eest. Kuna esmane kontakt magamisel on madratsikattega, mis aitab avalduvat keha raskust ühtlaselt jaotada ning ennetada madratsile võimalike lohkude teket.

Madratsikatete mitmekesine valik

Madratsikatteid on saadaval väga suur ja lai hulk, mis aitab tagada rikkaliku valiku, mille hulgast iga klient leiab endale sobivate parameetritega madratsikatte. Mitmekesise valiku hulgas on saadaval erinevate näitajatega madratsid, saadaval on erineva suuruse, materjali, hinna, kinnituse, kanga tiheduse ja mustri ning paljude teiste omadustega madratsikatted voodi madratsi säästmiseks, et tagada selle pikaajaline kvaliteet ja funktsioonid. Kuna madratsikatte valmistamise ja ka poodides pakutav müügihind on voodiga võrreldes väga väike ning tänu sellele on paljud tekstiilitooteid tootvad ettevõtted alustanud madratsikatete tootmisega. Tänu sellele võib kindel olla, et igas mõõdus voodile või madratsile on võimalik leida sobiva suurusega madratsikate. Samuti on võimalik ka sobiva kuju ja suurusega madratsikatte eritellimusel valmistamine, kuid selline valik võib osutuda standard mõõtudes madratsikatete hinnast pisut kallimaks.

Madratsikatte

Kuidas madratsikatet valida

Kui voodi valimist võib pidada oluliseks protsessiks, siis tegelikkuses on sama tähtis ka madratsikatte valimine. Madratsikatte valimisel tuleb esimese asjana arvestada, mis mõõdus madratsile või voodile see sobima peab. Kui näiteks voodilina suuruse valimisel ei ole täpsed mõõdud teada, siis sellisel juhul saab soovi korral tellida suurema voodilina ja peita ülejääv lina osa mugavalt madratsi alla. Kahjuks ei soovita me seda nippi madratsikatte valimisel kasutada, kuna on oluline, et madratsikate katab voodi või madratsi ideaalselt, see ei tohi olla liiga väike, nii et osa voodist jääb katmata ja samuti ei tohi see olla liiga suur nii,et servad jäävad üle madratsi ääre, sest siis ei ole seda võimalik madratsi külge ära fikseerida. Seega kõige olulisem on valida just täpselt õige suurus. Edasi võib iga inimene valimisel ise arvesse võtta eelistatud materjale, kanga tihedust hinda jms.

Madratsikatte hooldus

Nagu eelpool põgusalt mainitud, on madratsikatte hooldamine tunduvalt lihtsam ja mugavam kui võtta ette suure madratsi või terve voodi puhastus. Madratsikatet on soovitatav pesta vähemalt üks kord kolme kuu jooksul. Igapäevase kasutamise käigus satub madratsikattele mustust, tolmu ja erinevaid plekke, mis kõik vajavad eemaldamist. Samuti annab regulaarne hooldus ja pesemine madratsikattele mõnusalt värske lõhna ja muudab juba veidi ära magatud katte katte taas kohevaks ja pehmeks. Madratsikatte hoolduse puhul tuleb täpselt üle vaadata madratsikatte küljes olev etikett, kus on välja toodud täpsed juhised, kuidas võib madratsikatet pesta, kuivatada, millised pesuvahendid on lubatud, millised mitte jpm. Regulaarne ja korrektne madratsikatte hooldus aitab märgatavalt pikendada selle kasutusaega.

Seotud kaubad

avatar