Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Miks on saunal lahutamatu seos tekstiilidega?

Saunaprotseduurid toovad kehale palju kasu, kuid kui soovid neid maksimaalselt ära kasutada, siis ei saa ilma tekstiilideta hakkama. Seega, kui otsustad sauna külastada, siis ei peaks kõigepealt mõtlema mitte sauna tüübile või temperatuuri valimisele, vaid tuleks hoolitseda sauna tekstiilide eest. Miks see nii oluline on ja millised tekstiilid on saunamõnude nautimiseks lihtsalt asendamatud?

Mis teeb saunatekstiilid nii eriliseks?

Tõenäoliselt oled märganud, et tava- kui ka veebipoodides on saunale pühendatud eraldi sektsioon. Seal pakutakse suurt valikut hommikumantleid, rätikuid, mütse ja muid tekstiile, mis on mõeldud üksnes saunamõnudeks. Ja kui sa saad veel hakkama ilma hommikumantli või sussideta, siis ilma mütsi ja rätikuteta juba mitte. Saunamüts üks olulisemaid sauna osasid, sest sellel on väga oluline kaitsefunktsioon, nii peale kui ka juustele, ülekuumenemise eest.

Saunatekstiilides domineerivad looduslikud kiud. Lina, vill ja muidugi kõigi lemmik puuvill, on laialdaselt kasutuses. Need on kangad, millel on kasulikud omadused: nad on hingavad, seega kuivavad kiiresti, imavad suurepäraselt vett ning kaitsevad kuumuse eest. Kiudude koostis valitakse sageli vastavalt tekstiili otstarbele: see, mis puutub otseselt kokku kuuma nahaga, peaks olema kõige pehmem. Seetõttu on rätikud, põlled ja hommikumantlid tavaliselt valmistatud pehmest ja kohevast puuvillasest kangast. Sauna kuumus mitte ainult ei puhasta nahka, vaid ka ärritab seda kergelt, mistõttu vajab nahk pärast protseduuri korralikku hooldust. Ja nii mõnus on end soojana pehmesse kangasse kerida!

Saunatarvikud saunatamiseks

Kuidas valida head saunatekstiili?

Kõigepealt pöörake tähelepanu eseme koostisele ja funktsioonile. Nagu juba mainitud, sobivad saunaskäimiseks kõige paremini looduslikud kiud. Rätik ja hommikumantel peaksid olema pehmemad, sest puutuvad otseselt nahaga kokku. Samas kui saunamüts võib olla vildist või linasest materjalist, kuna on kaitseks kuumuse eest.

Vältige eelkõige sünteetilisi tekstiile - need on saunas kasutamiseks täiesti sobimatud. Sellised kangad ei ima niiskust hästi, mistõttu tunduvad nad külmad. Samas kuivavad need ka halvasti ja olles sellise märja rätikuga saunas, on oht ülekuumenemisele, kuna rätiku sees olev vesi kuumeneb. Siinkohal on väga oluline väga hea õhu läbilaskvus, sest see on ainus viis tagada kiire kuivamisprotsess. See omakorda tagab mugavuse ja kaitse ülekuumenemise eest.

Kui valid oma sauna jaoks tekstiile, tasub investeerida veidi rohkem, et soetada kvaliteetsed tooted. Mõtle vaid sellele, kui palju kuumust ja külma, kuivamist, pesemist ja kuivatamist peavad kangad taluma. Jah, saunas on kindlasti vaja vastupidavaid kiude ja kõrgemat kvaliteeti.

Paljud saunatekstiilid on väga värvilised ja see ei ole juhus. Esiteks, kaotab valge kangas suitsusaunas kiiresti oma värvi. Teiseks, värvid ja mustrid hõlbustavad sõpradega saunas olles oma rätiku leidmist.

Saunatarvikud saunatamiseks

Kuidas saunatekstiile hooldada?

Hoolitse tekstiilide eest alati rangelt vastavalt tootja soovitustele. Kui etikett on siiski kadunud, tuletame meelde, et hoolimata temperatuuridest, millega need tekstiilid saunas kokku puutuvad, tuleks neid pesta maksimaalselt 60 kraadi juures ja pesurežiimil, mis ei ületa 800 pööret minutis. Ja kuigi sellised tooted on üsna vastupidavad, säilitab veidi õrnem hooldus nende pehmuse.

Ära unusta saunatekstiile pärast igat kasutuskorda pesta ja põhjalikult kuivatada. Parem on kuivatit mitte kasutada, vaid lasta pesul loomulikult kuivada. Ka triikimine ei ole tavaliselt vajalik. Ära kunagi jäta kasutatud tekstiile lihtsalt sauna kuivama - nii püsib niiskus kauem kangas, mis on bakteritele ideaalne kasvulava.

Hoolitse oma vannitarvikute eest hästi ja need premeerivad nahka pehmusega. Nad täidavad siis oma funktsiooni suurepäraselt ja võimaldavad kõiki saunarõõme nautida.

Seotud kaubad

avatar