Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Millist hommikumantlit valida?

Mantel on lahutamatu hubasuse ja soojuse näitaja. See on rõivaese, millesse kõigile meeldib end pärast duši või vanni sisse mähkida, ja see on ka spaakülastuse lahutamatu osa. Tänapäeval seostatakse hommikumantlit lõõgastumise ja puhkusega, kuid kas teadsite, et see ei olnud alati nii? Kutsume teid üles tutvuma selle rõivaeseme ajalooga ja sellega, kuidas valida kõige pehmemat ja kergemat hommikumantlit!

Pilk hommikumantlite ajalukku

Tegelikult on hommikumantel väga ajastutruu rõivaese, mis on ülemaailmselt tunnustatud rõivaese. Kuigi tänapäeval oleme harjunud kandma hommikumantlit kui kodust rõivaeset, on hommikumantel tegelikult väga funktsionaalne ja vanades kultuurides oli tal sümboolne tähendus, mis peegeldas elustiili, religiooni, sotsiaalset staatust. Loomulikult on hommikumantel sellest ajast alates läbinud mitmeid tõusu- ja mõõnaperioode, kuid tema välimus ja praktiline funktsioon on jäänud muutumatuks.

Peakatte ajalugu ulatub tagasi antiikaega, kus seda kasutati eri kultuurides sümboolse rõivana: kreeklased, roomlased, egiptlased, araablased ja ka juudid kandsid kõik peakatet. Muistsed kreeklased kasutasid seda rõivastust kõrge staatuse märgina, mis näitas nende positsiooni ühiskonnas. Roomlased kandsid rõivastust tseremooniatel ja festivalidel ning egiptlased kasutasid seda rõivastust samalaadselt. Juudi kultuuris kasutati pearätti religioossetel tseremooniatel ning islamis seostati seda alandlikkuse ja ohvrimeelsusega.

Rõivakate jõudis Euroopasse ja Aasiasse keskajal ning muutus populaarseks läänes, kus seda hakkasid sümbolina kandma teadlased, arstid ja professorid, mis on levinud tänaseni. Praktilisuse ja mugavuse tõttu on inimesed ka kodus hommikumantlit kandnud, sageli hommikuti. Tänapäeval on kodune rõivakate kõige populaarsem rõivavorm, mida eelistavad nii naised kui ka mehed. Tootjad pakuvad väga laia valikut mitmesuguste värvide ja kujundustega hommikumantleid.

Kuidas valida hommikumantlit?

Suurest valikust on lihtne segadusse sattuda, seega vaatleme kõige olulisemaid kriteeriume, mida õige hommikumantli otsimisel arvesse võtta.

Mantli suurus on üsna mitmekülgne, kuna tegemist on vabalt istuva rõivaga. Siiski on alati parem suurem kui väiksem hommikumantel, nii et pöörake tähelepanu mõõtudele. Sageli on naistele ja meestele mõeldud hommikumantlid universaalse disainiga, kuid on ka selliseid, mis on oma disaini omaduste poolest ainult naistele või ainult meestele mõeldud.

Kõige populaarsemad on pehmed, klassikalises stiilis hommikumantlid, mida on äärmiselt mugav kanda. Ja kuigi need näevad kõik sarnased välja, on mustrid erinevad. Pane tähele, kas hommikumanlil on taskud, mis on käe soojendamiseks või pisiasjade hoidmiseks kasulikud. Mantli pikkus võiv varieeruda lühikesest kuni pikema variandini, ulatudes peaaegu sääreni. Pikemad hommikumantlid sobivad neile, kes on eriti soojalembelised. Teine alternatiiv on kapuuts, mis on kasulik soojana hoidmiseks, kuid võib olla veidi piirav.

Värvi ja disaini saab valida individuaalselt, kuid kõige olulisem on ilmselt kangavalik. Puuvillased hommikumantlid on turul kõige levinum valik, kuid saadaval on ka villased. Kuna seda rõivaeset kasutatakse pärast suplust ja see puutub otseselt kokku nahaga, ei tohiks sünteetilisi tooteid isegi mitte kaaluda. Kuid millise kiu koostisega hommikumantel on kõige ihusõbralikum?

Millist rüüd valida? | Hommikumantlid | Nostrahome.ee

Millised on puuvillaste hommikumantlite omadused?

Puuvillased hommikumantlid on ühed kõige populaarsemad ja seda mitmel põhjusel. Esiteks, puuvill on naturaalne kangas, mis ei ärrita nahka ega põhjusta allergilisi reaktsioone. See muudab puuvillase hommikumantli ideaalseks mitte ainult allergiakalduvusega inimestele, vaid ka lastele, kellel on veel väga tundlik nahk. Puuvill säilitab pesemisel suurepäraselt oma pehmuse ja kohevuse. Lisaks saab puuvillaseid hommikumantleid pesta kõrgematel temperatuuridel, ilma et peaks kartma rõiva kahjustumist.

Teine kasulik omadus on puuvilla vee imavus. Kiud imab vett kiiresti ja aurustab selle kiiresti, nii et puuvillases hommikumantlis on teil alati soe ja mõnus. See on tingitud selle hingavusest, mis tähendab, et isegi paksem puuvillane hommikumantel on kuumadel suvepäevadel mugav ja hubane.

Oluline on ka kerge hooldamine, eriti kuna valged hommikumantlid on üks populaarsemaid valikuid. Puuvillaseid hommikumantleid on lihtne hooldada, sest kiudu on lihtne pesta, kuivab kiiresti, on mitte kortsuv ja ei vaja lisahooldust. Peaasi, et pesuvahenditega ei liialdataks ja hommikumantel on pärast pesemist sama pehme ja õrn kui uus.

Samuti on oluline, et puuvillased hommikumantlid oleksid keskkonnasõbralik valik. Puuvill on üks kõige puhtamaid kiudusid ja tänu lihtsale töötlemisele ei kasutata keemilisi lisandeid. Puuvillatekstiili kasutamine aitab vähendada tarbija negatiivset jalajälge keskkonnale.

Millised on villaste hommikumantlite eelised?

Villased hommikumantlid on samuti väga heade omadustega. Nende valmistamiseks kasutatakse lamba-, meriino- või kaamelivilla, kuid need on palju kallimad kui puuvillased hommikumantlid. Sellegipoolest on neid tõeliselt meeldiv kanda, sest villane hommikumantel isoleerib suurepäraselt soojust, hoides kehatemperatuuri stabiilsena, kuid vältides samas ülekuumenemist.

Villased hommikumantlid on äärmiselt vastupidavad ja võivad väga kaua vastu pidada. Loomulikult on oluline, et rõivas oleks valmistatud kvaliteetsetest kiududest. Villane mantel imab ja aurustab hästi niiskust, nii et villast hommikumantlit võib kanda aastaringselt.

Tuleb siiski märkida, et villaseid hommikumantleid on raskem hooldada. Neid saab tavaliselt ainult käsitsi pesta ja neid tuleb sageli õhutada, et vältida kiudude purunemist. Sellest hoolimata on vill looduslik materjal ja selles sisalduv lanoliin on antibakteriaalsete omadustega ning aitab kangast puhtana hoida. Villased hommikumantlid on tavaliselt klassikalise välimusega ja mitmekülgse disainiga, mis sobivad nii meestele kui ka naistele.

Garderoobi valimisel peaksite põhjalikult uurima oma isiklikke vajadusi ja kanga omadusi, et saaksite hõlpsasti leida endale parima valiku.

Seotud kaubad

avatar