Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

Padjapüürid ja ilus nahk: müüdid ja faktid

Kõik teavad, et hea uni aitab teil taastuda nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt. Me võime seda hõlpsasti märgata ka oma välimuses - ega me ilmaasjata ei ütle "iluuni". Hea uni muudab ka teie naha välimuse paremaks, silmade all oleva piirkonna tumedus kaob ja isegi teie pilk näib taastavat oma sära. Kuid kas uni tõesti teeb teid ilusamaks ja miks on oluline valida õige padjapüür? Avaldame kõige levinumad müüdid ja faktid sel teemal.

Ebasobivast padjapüürist põhjustatud unekortsud

Jah, tõepoolest! Unekortsud on padjapüüri ebatasasused, mis suruvad meie nahale - pea meeles, et magamise ajal viibime sageli tundide kaupa või kauemgi ühes asendis. Loomulikult ei ole kortsud püsivad ja neid ei tohiks liigselt karta, kuid kui soovite hommikul suurepäraselt välja näha, võivad need teie tuju rikkuda. Seetõttu on kõige parem valida õhemad ja libedamad padjapüürid, mis on ühtlase asetusega. Looduslikust puuvillast valmistatud satiin või kvaliteetsem makosatiin on suurepärane valik, sest see ei ole mitte ainult pehme nahale ja kortsuvaba, vaid ka hingav.

Suuremat tähelepanu tuleb pöörata padjapüüri valikule hilisemas eas

Jah, see on tõsi. Aastate jooksul on meie nahal raskem absorbeerida erinevaid aineid ja kollageeni süntees väheneb. Selle tagajärjel kaotab nahk oma elastsuse ja selle taastumine võtab kauem aega. Seetõttu võivad nn unekortsud olla nähtavad palju pikema aja jooksul või isegi kogu päeva jooksul. Kui olukord ei muutu, võivad sellised kortsud isegi kaasa aidata püsikortsude tekkimisele. Seetõttu on vanemas eas väga soovitatav kasutada kvaliteetsematest, mitte kortsuvatest kangastest valmistatud padjapüüre.

Ebasobivad padjapüürid võivad põhjustada nahakahjustusi

Kahjuks jah. Kui teil on tundlikum, allergiale või päikesepõletusele kalduv nahk, võib kõvemast kangast valmistatud padjapüür olukorda halvendada. Kui me magades liigutame, on meie näonahk hõõrdejõududele allutatud, eriti kui padja pinnale tekivad kortsud. Seetõttu on kõige parem valida jäigem, vähem kortsuv kangas.

Padjapüürid ja ilus nahk: müüdid ja faktid | Voodipesu | Nostrahome.ee

Ainult siidist padjapüürid on nahale head

See ei ole tõsi, kuigi looduslikul siidil on suurepärased omadused. Kahjuks on see kangas üsna kallis, nii et poodides on tõenäolisem leida segatud kangast. Näonaha vajadustele vastavad ka muud looduslikud kiudained, mis on õhku läbilaskvad ning imavad ja aurustavad kiiresti niiskust. Oluline on valida õige kangatüüp - näiteks puuvilla kasutatakse nii veidi tugevama percale kui ka eriti pehme satiinist voodipesu puhul.

Ebasobivad padjapüürid võivad põhjustada aknet

Jah, see on tõsi, kuid see puudutab pigem voodipesu nõuetekohast hooldust kui katte valikut. Niiskus, tolm, nahaõlid, higi ja vedelik kogunevad padjapüüri kangasse - ideaalne kasvulava bakteritele ja tolmulestadele. Kui pesete oma padjapüüri liiga harva, määrdub see ja võib põhjustada akne tekkimist. Selle probleemi vältimiseks valige hingavast kangast padjapüür, näiteks linane kangas, percale, satiin. Vahetage regulaarselt padjapüüre ja ärge kasutage suures koguses agressiivset pesuvahendit, sest kangasse võivad jääda ka jäägid, mis võivad taas ärritada teie jumet.

Siidist padjapüürid hoiavad ära kortsud

See on kena müüt, milles reklaam püüab meid veenda. Nii hea kui see ka ei ole, kahjuks ei ole olemas padjapüüre, mis aitaksid vältida naha vananemist. Siidist padjapüüride eeliseks on sile ja kortsuvaba pind, kuid ka teistel kangastel, näiteks makosatiinist padjapüüridel, on samad omadused. Sileda pinna tõttu ei teki nn unekortsud, mida me hommikul oma nahal märkame. Need kortsud ei ole "tõelised" ja tuhmuvad järk-järgult (sõltuvalt naha seisundist), kuid padjapüüril ei ole vananemisprotsessile tegelikku mõju.

Padjapüürid ja ilus nahk: müüdid ja faktid | Voodipesu | Nostrahome.ee

Soovite ilusat jume? Valige looduslikust kangast padjapüür

See on tõsi! Ainult looduslikest kiududest materjalidel on suurepärane hingavus. See on oluline mitmes mõttes: esiteks hingab meie nahk ka magamise ajal, mis aitab vältida higistamise suurenemist ja niiskuse kogunemist padjakangasse. Hingavad kangad aitavad vähendada mikroobide leviku ohtu, kuivades kiiremini. Sünteetiline voodipesu võib teid ahvatleda oma sileda pinnaga, kuid mako satiinist voodipesu teeb teid veelgi pehmemaks, seega ärge kõhelge ja valige looduslik kangas - see on teie nahale parem.

Seotud kaubad

avatar