Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Parim padjatäide

Tõenäoliselt ei vaidle keegi vastu, et une kvaliteeti mõjutab kõige rohkem padi. Padja valik on tänapäeval aga keeruline – tootjad pakuvad laia ja äärmiselt mitmekesist valikut, kuid vähesed ostjad teavad, mille poolest erinevad täited tegelikult erinevad. Niisiis tuleme appi ja anname nõu, milline padi valida ja mille poolest erinevad tootmises kasutatavad materjalid.

Sulepadjad

Sulepadjad olid kunagi väga populaarsed, kuid tänapäeval on meil neile suurepäraseid alternatiive. Need padjad on koduks tolmulestadele, kes põhjustavad allergiat, seega peetakse taimset või sünteetilist täiteainet paremaks. Sulepatju meie poest ei leia, aga kui need Sulle siiski meeldivad, tasub neist üht-teist teada.

Esiteks, sulepadjad on täidetud pardi või hane udusulgedega. Need on pehmed ja kohevad, kuid muutuvad sulgedega segades jäigemaks. Suhe võib varieeruda ja sellest sõltub padja kõvadus. Sellised padjad on üsna mugavad, kuid võivad põhjustada allergiat ja vajavad erilist hoolt, et tõrjuda tolmulestasid. Samuti ära vali odavaid variante, sest kehvast pealiskangast kipuvad sulgede teravad otsad läbi tungima.

 

 

Bambustäitega padjad

Pehmeid ja kohevaid bambustäitega patju on äärmiselt mugav kasutada. See kiud vähendab higistamist, niisiis tunned end une ajal värskena ja mugavalt, vältides külma higi tunnet. Naturaalsel taimsel bambuskiul on ka antibakteriaalsed omadused, mistõttu ei kasva seal hallitust, seeni ega mikroobe. Seetõttu sobivad bambustäitega padjad eriti hästi allergikutele.

Samuti on oluline teada, et bambuspadi imab niiskust ülimalt hästi ning see aurustub kiiresti välja. Võrreldes puuvillaga töötab bambus isegi 2-4 korda kiiremini. See on väga väärtuslik padja omadus neile, kes magavad rahutult, on allergilised või kelle kehatemperatuur une ajal kõigub.

Viskoelastne padi

Ilmselt oled näinud moodsaid lainekujulisi patju – need on viskoelastsed. Need padjad võivad olla erineva suuruse ja kujuga, kuid nende eripära on see, et nende täide jätab justkui meelde pea ja kaela asendi. Viskoelastne padi võib olla kõvem või pehmem. Selle määrab ära padja pind, mis võib olla sile või profileeritud.

Viskoelastse padja täidises on väikesed õhukanalid, mis tagavad magamise ajal suurepärase ventileerimise. Kõigile need padjad ei meeldi, kuid need, kellele meeldivad, tunnistavad, et teistsuguseid patju nad enam ei tahakski. Need padjad on mugavad ja sobivad erinevate haiguste all kannatavatele patsientidele: radikuliit, osteokondroos, kaela- või seljavalu.

Pane tähele, et viskoelastne padi võib olla nii ühtlase kui ka tükkidest koosneva täidisega. Vaatamata sellele erinevusele säilib nende patjade eripära - need kohanduvad kaela, pea ja õlgade asendiga. Ainus erinevus on see, et tükilise täite kogust saab muuta, muutes nii ka padja kõrgust.

Mikrokiust padi

Paljudele meeldivad mikrokiuga täidetud padjad, kuna need on ülipehmed ja kohevad ning neil on allergiavastased omadused – tolmulestad ei saa seal elada. Tegelikult nimetatakse mikrokiust patju mõnikord isegi kunstlikeks sulepatjadeks, sest magades tunduvad nad sarnased.

Mikrokiust padjad on aga siiski madalamad ja pehmemad. Kui eelistad jäigemaid ja kõrgemaid patju, siis otsi selliseid, mille täitmiseks kasutatakse mikrokiust pallikesi. Need padjad on üsna pehmed, kuid suuremad täiteosakesed annavad neile jäikust, selline padi on kõrgem.

 

 

Polüesterpadi

Kui tuleb patja valida, jätavad paljud kõigepealt kõrvale polüestri. Seda ei pea aga sugugi tegema! Polüester on moodne sünteetiline kiud, mis sobib magamiseks suurepäraselt. Selliseid patju on lihtne hooldada ning polüesterkiust pallid on elastsed ja kohevad, säilitades oma omadused pikka aega. Tõsi, see täide võib aja jooksul tükki minna, kuid enamasti on see tingitud ebaõigest hooldusest.

Teine kaalukas argument, miks valida polüestriga täidetud padjad, on nende suurepärane hinna ja kvaliteedi suhe. See on soodne kiud, mis laseb hästi õhku läbi ja imab niiskust. Ja veelgi enam: kaasaegne polüester sarnaneb oma omadustelt isegi naturaalsele puuvillale, kuid on palju elastsem ja kohevam. Seetõttu on see ka pikaealisem ning neid patju võib pesta.

Kuidas patja valida?

Et rahulikult ja mugavalt magada, ei pea ilmtingimata kulutama mägede kaupa raha ja tegema pikki katseid. Tutvu erinevate patjade omadustega – palju infot leiad meie blogist. Seejärel hinda oma vajadusi: millise kõrgusega padi Sulle meeldib, mis asendis Sa tavaliselt magad jne. See muudab õige padja leidmise esimesel katsel kindlasti lihtsamaks.

Tõsi, ära unusta, et patju on soovitatav vahetada iga 12-24 kuu tagant. See tagab nii mugavuse kui ka puhtuse. Kahe aasta jooksul kulub suurem osa kiude ära, kaotades oma esialgsed omadused – see protsess on täiesti loomulik. Hoopis hullem on aga see, et patjadesse, eriti kui neid ei pesta, kogunevad mitmesugused mikroorganismid, tolm ja muu mustus. Lõppkokkuvõttes halvendab see unekvaliteeti: põhjustab allergiat, padi hakkab ebameeldivalt lõhnama jne.

Seotud kaubad

avatar