Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Tekkide valik vastavalt aastaajale

Me elame pidevalt muutuvas kliimas ja meil on neli aastaaega. See mõjutab suuresti meie und: suvel on palav ja tahame värskust, talvel aga otsime soojust ja hubasust. Enim mõjutab meie magamist tekk, sest keha peab magamise ajal säilitama optimaalset temperatuuri – ainult nii saad korralikult magada ja puhata ning ärgata täis päevaks vajalikku energiat.

Talvine tekk (hilissügis)

Ilmade jahenemisel tasub valida soe tekk – see pole kindlasti uudis. Paraku iga paks tekk pole soe ja vajalik on ka suurepärane õhu läbilaskvus, vastasel juhul on kehal raske une ajal temperatuuri reguleerida ja lõpuks ärkate palavusest üles.

Soojust isoleerivad suurepäraselt pehmed ja kohevad tekid, mille kiudude vahel on palju õhku. Talveks on sobilik naturaalsest villast tekk - valida võib ka ainulaadsete omadustega kaamelivilla. See on kerge, pehme ja ideaalselt soe, kuid ei lase temperatuuril mängida. See tekk näeb välja nagu pleed, kuid ärge laske end petta – see on tõesti soe.

Talveks sobivad suurepäraselt ka Tencel-kangast tekid, mida soovitatakse ka lastele. See looduslik kiud sobib isegi väga tundlikule nahale ning kannab endas nii taimsete kui ka loomsete kiudude parimaid omadusi.

Teine võimalus on mikrokiust tekid, mis on kohevamad ja paksemad. Need meeldivad neile, kes armastavad pehmust. Õhuvahed täidavad kahekordset funktsiooni: isoleerivad soojust, lastes samal ajal kehal hingata, ning aitavad niiskusel aurustuda, et saaksid rahulikult ja mugavalt magada.

 


 

Tekk sügiseks ja kevadeks

Vahepealset varianti tuleks otsida ülemineku-aastaaegadeks. Hiliskevadel ja varasügisel on ka päris sooje päevi, kuid tekki te ilmateate järgi ei vaheta! Vill on siinkohal suurepärane valik. Pehmuse ja õrnuse hindajatele meeldib meriinovilla ja puuvilla kooslus ning kui soovid ka kergust, siis vali kaamelivillane tekk, millel on ülimalt hea termoregulatsioon.

Kellele meeldivad puuvillased tooted, neile meeldib tekk, mis on ühest küljest piisavalt soe, kuid ei aja samal ajal higistama. Selle teki sisuks on kasutatud puuvilla ja polüestri kombinatsiooni, mis tagab erakordse pehmuse ja kohevuse. Sellise tekiga on tunne, nagu magaksite pilvedes ning looduslik kiud tagab suurepärase õhu läbilaskvuse ja tagab mugavuse ka temperatuurimuutuste korral.

Bambusest tekid on samuti hea valik. See ainulaadne kiud laseb niiskust väga hästi läbi ja aurustab selle kiiresti. Sellised tekid sobivad ka suurepäraselt soojemateks öödeks, nende all tunned end alati mugavalt. Kui ümbritsev õhk jahtub, toimivad bambuskiu õhuvahed nagu soojusfilter – see hoiab kogunenud soojust kehas ja soojendab Sind mõnusalt. Lisaks kohanduvad need tekid kiiresti kehatemperatuuriga ja on katsudes alati pehmed, mis on eriti tore, kui väljas on vihmane ilm.

Suvetekk

Suvel valivad paljud tekkide asemel pleedid, kuid see pole alati parim valik. Ilmselgelt higistame suvel rohkem, seega on voodipesu antibakteriaalsed omadused ülimalt olulised. Sellised omadused on tencel-kiul, bambuskiul ja polüestril. Antibakteriaalsed omadused takistavad mustuse kogunemist teki sisse, mistõttu ei kasva nendes hallitust ja mikroorganisme – need kõik võivad tekitada ülimalt ebameeldivaid allergilisi reaktsioone.

Kui soovid nautida pehmet ja kohevat tekki, mis meenutab pilvi ka suvel, vali selline, mis on täidetud õõnsate polüestrikiust pallidega. Pöörake tähelepanu ka õmblustelesele - neid ei lisata tekkidele asjata. Palava ilmaga ei ole uni nii kosutav, mistõttu on väga oluline vältida voodipesu kortsude teket ning tihedam õmblus tagab katte parema istuvuse.

Suveks sobib suurepäraselt ka kapokkiu ja polüestri segust tekk. See on kerge ja pehme, kuid ei lase kehal üle kuumeneda. Kapokkiudu peetakse üheks kergemaks kogu maailmas ning suvel on oluline magades end vabalt tunda ja liigutada – seepärast on kerged tekid soojal aastaajal nii mugavad.

Kas otsite tekki? Meie poest leiate erinevaid valikuid igal aastaajal ning seda alati parima hinna ja kvaliteedi suhtega. Avasta hoolikalt valitud sortiment, mis tagab mugava ja rahuliku une aastaringselt.

Seotud kaubad

avatar