Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Meriinovillased pleedid: mõnus kasutada, lihtne hooldada

Meriinovilla ainulaadsed omadused muudavad meie suhtumist soojusesse ja hubasusse. Kerge, õhuke ja pehme meriinovillast pleed sobib ideaalselt nii talveks kui ka suveks. On raske uskuda, et nii õhuke pleed suudab nii palju soojust pakkuda, kuid loodus on meriinovillale palju imelisi omadusi andnud. Hingavus, vastupidavus, termilised omadused - see kiud on uskumatult praktiline ja kergesti hooldatav.

Siin on mõned olulised näpunäited, mis teevad meriinovillase voodipesu hooldamise lihtsamaks ja tagavad selle pikaealisuse.

Enne pesemist

Oled ilmselt märganud, et meriinovillase pleedi pinnal on pehme kohev kiht. Pesemine ei mõjuta seda kihti, kuid tuleb veenduda, et pesumasinas poleks teravaid esemeid, sest need võivad lõnga takerduda ja põhjustada rebenemist või katkemist. Kui pesed samal ajal ka teisi riideid, kontrolli kindlasti nende taskuid ja eemalda kõik teravad esemed. Tõmba kõigi riiete lukud kinni, et need ei kahjustaks teisi pestavaid esemeid.

Kui kavatsed samal ajal ka teisi tekstiile või riideid pesta, siis on oluline veenduda, et need värvi ei annaks. Meriinovill on looduslik kiud, seega võib värvimine selle välimust kahjustada.

 

Meriinovillased pleedid: mõnus kasutada, lihtne hooldada | Pleedid | Nostrahome

 

Vähem on rohkem

Meriinovill on looduslik kiud, seega pole vaja pleedi keeta: piisab 30-kraadisest pesemistemperatuurist. Eriti tasub meeles pidada, et meriinovillal on iseenesest antibakteriaalsed omadused. Liiga kuum temperatuur võib villa kasulikke omadusi nõrgestada. Vill sisaldab lanoliini, mis kõrgel temperatuuril lihtsalt kangast välja pestakse. Seega, kui soovid, et meriinovillane pleed ka edaspidi usaldusväärselt soojust pakuks, siis ei tasu pesemisega üle pingutada.

Õrn hooldus

Kasutamisel märkad kindlasti, et meriinovillane pleed aurustab kiiresti muud lõhnad ja taastab villa neutraalse lõhna. Looduslik vill on loomulikult isepuhastuv, seega tagab ta ise puhtuse. Seetõttu on meriinovillased tekid reisijate seas eriti populaarsed.

Siiski vajab materjal pleedi ainulaadsete omaduste säilitamiseks õrna hooldust. See tähendab, et pesumasinas pestes tuleks valida õrnem käsipesuprogramm ning kasutada mahedaid ja ideaalis looduslikke pesuvahendeid.

Väldi kuumutamist

Kõrged temperatuurid kahjustavad meriinovilla pikaealisust, seega tuleks nii pesemisel kui ka kuivatamisel kuumust vältida. Meriinovill sobib hästi puuvillaga ja seda võib kombineerida ka sünteetikaga, kuid see ei tähenda, et kiud kuumust taluksid. Kõrgel temperatuuril võivad väikesed kiuosakesed eralduda, mis kahjustab Sinu lemmikpleedi terviklikkust. Meriinovillased pleedid kuivavad kiiresti, seega on neid kõige parem pesurestil kuivatada.

Väike hooldus tasub end ära ja Sa saad pikka aega oma pleedi pehmust nautida!

Seotud kaubad

avatar