Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Mis teeb meriinovilla eriliseks?

Meriinovillaseid tooteid on juba pikka aega seostatud kõrge kvaliteedi ja luksusega. Siiski teavad vähesed, mis meriinovill tegelikult on ja miks see kogu maailmas nii kõrgelt hinnatud on. Saa rohkem infot meriinovillase voodipesu ja kiu enda ning selle ainulaadsete omaduste kohta, mis tagavad rahuliku ning mugava une.

 

Mis teeb meriinovilla eriliseks? | Pleedid | Nostrahome

 

Meriinovill - kangas loodusest

Meriinovill sai oma nime peene villaga lammaste järgi. Selle lambaliigi vill on hele ja peen, kasvab pikaks ning moodustab koheva karvkatte, mis kaitseb suurepäraselt külma eest. Algselt Põhja-Aafrikas aretatud lambad jõudsid hiljem Hispaaniasse ning nüüd kasvatatakse neid laialdaselt Austraalias ja Uus-Meremaal, kus toodetakse ka enamik meriinovillastest toodetest. Aja jooksul on lambad temperatuurimuutustega kohanenud ja nende karvkate talub kergesti kuni 50-kraadiseid temperatuurikõikumisi.

Meriinovill on looduslikult pehme ja sisaldab loomulikult neid omadusi, mida kvaliteetsetelt voodipesudelt ootame. Seda kasutatakse paljude toodete valmistamiseks alates sokkidest kuni polstriteni, samuti on see ideaalne voodipesu jaoks. Meriinovilla kiudusid segatakse ka puuvilla või siidiga, et luua uusi tekstuure ja säilitada villa kasulikud omadused.

Ja kui otsid oma magamistuppa keskkonnasõbralikke tooteid, siis on meriinovillast pleedid just Sinu jaoks. Vill kasvab tagasi, seega on see looduslikult lagunev taastuv ressurss. Lisaks ei teki meriinovilla töötlemisel keemilisi jäätmeid ega plasti - see on täiesti looduslik.

 

Meriinovilla omadused

Kuigi paljud inimesed arvavad, et meriinovillast voodipesu on populaarne oma pehmuse tõttu, on sellel tegelikult palju rohkem unikaalseid ning kasulikke omadusi. Seda villa on lihtne hooldada ja see on lõhnakindel. Kangas ei kortsu, ei muuda pesemisel oma tekstuuri, aurustab kiiresti niiskust ja ei kogu seda endasse, samuti ei lähe kangas „elektrit täis“.

Looduslik vill on hingav ja aitab une ajal õiget temperatuuri säilitada. Ja pole tähtis milline on temperatuur: meriinovillane pleed jahutab suvel ja soojendab talvel. Milles peitub selle saladus? Lausa 85% villakiust on hingav, mistõttu on meriino voodipesu niivõrd kerge ja mugav. Kiudude kumer struktuur tekitab õhutaskuid ja õhk on halb soojusjuht. See hoiab keha meriinovilla all soojas, kuid laseb ka väljastpoolt õhku sisse.

Samad õhutaskud hoiavad ka niiskust kinni, seega on meriinovilla lihtne hooldada ja sa ei tunne seda niiskust isegi siis, kui kangas on imenud endasse vedelikku kolmandiku oma kuivkaalust. Seetõttu soovitatakse meriinovilla imikutele - nende keha ei suuda ise temperatuuri reguleerida ja nad ärkavad tihti ebameeldiva niiskustundes tõttu. Kiirelt niiskust imav ja aurustav meriinovill on suurepärane valik nii laste kui ka täiskasvanute voodipesuks.

Ja loomulikult on see vastupidav. Meriinovillast pleedid ja padjad on kallimad kui sünteetilised tooted, kuid kokkuvõttes on see seda väärt. Esiteks on need tooted väga vastupidavad. On levinud müüt, et pehme vill on habras, kuid see ei kehti meriinovilla kohta - karvad on pikad ning vaatamata oma pehmele pinnale, väikesele kaalule ja õhulisusele väga tugevad.

 

Mis teeb meriinovilla eriliseks? | Pleedid | Nostrahome

 

Meriinovilla hooldus

Neid tooteid on lihtne hooldada. Seega saab isegi suurt meriinovillast pleedi mureta pesta. Eelkõige vähendavad villa loomulikud puhastavad omadused pesukordi. Mustus ja lõhnad eemalduvad aurustudes ning villane kangas puhastub niiviisi - seda on võimalik kinnitada kanga neutraalse loomuliku lõhnaga.

Tänu heale niiskuseimavusele ja õhu läbilaskvusele kuivab meriinovillast voodipesu, kuid ka tekid ja padjad, kiiresti. Sellist pesu on kõige parem kuivatada värskes õhus ja pesta käsipesu tsükliga temperatuuril kuni 30 kraadi - see aitab säilitada meriinovilla parimad looduslikud omadused.

Seotud kaubad

avatar