Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Pehme pleed - alternatiiv voodikattele?

Pehmed ja kohevad pleedid on muutumas üha populaarsemaks ja neid võib igast kodust leida. Paljudele meeldib nende soojus ja hubasus - pole ju midagi paremat kui end diivanil teki sisse mässida. Eriti kui väljas on vihmane või tuiskab! Pleedist saab sageli ka sisustusdetail: see ilmub justkui juhuslikult diivanile või tugitoolile, lebab voldituna kapi serval või katab magamistoas kogu voodi. Jah, pleed voodikatte asemel on suhteliselt uus ja kasvav trend.

Millised pleedid on moes?

Interjöörides kasutatakse palju erinevaid pleede, seega tuleks kõigepealt valida midagi, mis sobiks ülejäänud sisustusega. Pleedid on tavaliselt pigem neutraalse välimusega, ühevärvilised. Need aitavad voodit, mis on magamistoa keskne osa, üldise sisutusega kokku sulandada. Populaarsed on looduslikud värvid - pruun, hall ja kreemjas.

Võib valida ka mustrilise pleedi, kuid seda on keerulisem kombineerida. Teisalt äratab selline pleed tähelepanu ja muutub sisustuse keskpunktiks. Seetõttu sobivad kirjud mustrid pigem suurtesse magamistubadesse. Saad valida nii etniliste motiivide, populaarsete looduslike elementide, rangete geomeetriliste motiivide ja kontrastsete värvide seast, mis loovad erinevaid optilisi illusioone.

Pehme pleed - alternatiiv voodikattele?

Kuidas magamistoas pleede kombineerida?

Kui kavatsed voodikatte pleediga asendada, saad toimida samade reeglite järgi. Oluline on valida õige suurus, sest pleed ei peaks mitte ainult sobima voodi suurusega, vaid ka graatsiliselt mööda külgi alla langema. Samuti võib pleediga katta ka ainult osa voodist - see loob mitmekihilise välimuse, mis annab ruumile pehme ja hubase tunde. Mängi, eksperimenteeri ja naudi. Pleed võib magamistuba kiiresti ja lihtsalt muuta.

Teine võimalus on sobitada pleed voodipesuga. Reegel on lihtne: kui voodipesu on kirju, siis peaks pleed olema ühevärviline ja vastupidi. Vali naturaalsed kangad - sobivad villased ja puuvillased kiud. Hingavus on väga oluline, sest voodikatte ülesanne on kaitsta voodipesu tolmu eest ja samas võimaldada sellel hingata.

Miks asendada voodikate pleediga?

Kui see küsimus tõesti tekkis, siis vastame hea meelega. Pleedidel on voodikatetega võrreldes palju eeliseid. Esiteks näevad pleedid palju armsamad ja pehmemad välja. Voodikatetes kasutatakse jäigemat ja kõvemat materjali.

Pleede on lisaks sellele lihtsam pesta ja kuivatada. Voodikatted on tavaliselt suured ja rasked, valmistatud tugevast kangast, mida võib olla keeruline kodus pesta ja mille kuivatamine võtab kaua aega. Pleedi on lihtne pesumasinasse visata, see kuivab kiiresti ja on jälle kasutusvalmis.

Kui veedad magamistoas aega ka peale magamise, siis meeldib sulle pleed mitmekülgsus ja funktsionaalsus kindlasti. Näiteks on tore end raamatut lugedes pleediga katta, kuid voodikate poleks kuigi hubane ega meeldiv. Pleed on ka kergem ja paindlikum, nii et seda on lihtne ühe liigutusega maha tõsta ja kokku panna, kui oled valmis voodisse minema. Ja kui tahame võimalikult kiiresti magama heita, siis loeb iga sekund!

Avasta erinevaid pleede ja muuda oma magamistuba, lisades sellele rohkem värvi.

Seotud kaubad

avatar