Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Rätik juustele

Te kulutate palju raha juuksehooldustoodetele, kuid teie juuksed ei kuula ikka veel: nad on rippuvad, vajuvad, rasvased ja näevad kehvad välja? Kas olete kunagi mõelnud, et asi võib olla... rätikus, mida kasutate oma juuste jaoks? Jah, paljud inimesed unustavad, kui oluline on oma juukseid korralikult harjata, kuid teie juuksed tõesti armastavad pehmust. Õige rätiku valimine ja õigete harjumuste arendamine aitab oma juuste eest paremini hoolitseda ja vältida hõõrumisest tingitud kahjustusi, mis on sageli juukseprobleemide põhjuseks.

Milline on parim riidest rätik juuste jaoks?

Juuste hooldamiseks on vaja pehmet, õrna rätikut, mis imab hästi niiskust ja aurustab selle kiiresti. Juukserätik imab palju vett, eriti kui teie juuksed on pikemad ja tihedamad, seega peab see võimalikult kiiresti kuivama, sest muidu võivad bakterid ja mikroorganismid koguneda kangasse ja ärritada teie peanahka, kui te järgmine kord oma juukseid pühkima hakkate.

Üks parimaid valikuid juuste jaoks on puuvillane rätik. Pehme looduslik puuvill on vannitoatekstiilides väga populaarne ja sellel on suurepärased omadused. See kiud on hingav ja kuivab kiiresti ning tänu oma vastupidavusele saab puuvillaseid rätikuid pesta mitu korda ja säilitada nende esialgset välimust.

Rätik ei tohiks olla teie juuste jaoks liiga paks, sest selle kuivatamine võib võtta kauem aega. Võite vabalt valida 380 g/m2 või 420 g/m2 rätikuid ja saunatekstiile juuste jaoks. Pöörake tähelepanu kiukoostisele - 100% looduslikust puuvillast valmistatud rätik on kõige kasulikum.

Bambusest rätikud sobivad samuti ideaalselt teie juuste jaoks. Need on valmistatud naturaalsetest kiududest ja neis on tänu poorsele kangale suurepärane niiskusimavus. Võrreldes puuvillaga võib bambusest rätikute kuivamine siiski veidi kauem aega võtta ja need võivad muutuda raskeks, kuna neisse imendub palju vett. Kui teie juuksed on väga pikad ja teile meeldib pärast pesemist rätikuga ümber pea keerata, kasutage kahte rätikut: ühte rätikuks ja teist turbaniks.

Bambusest rätikute eeliseks on see, et nende tootmisel ei kasutata kemikaale ega lisaaineid, kuna kiud on juba niigi väga heade omadustega. Seetõttu on bambusest juukserätik suurepärane valik allergikutele.

Rätik juustele | Rätikud | Nostrahome.ee

Millise suurusega rätiku peaks oma juuste jaoks valima?

Alustuseks on hea mõte kasutada juuste jaoks eraldi rätikut. See vähendab mikroobide tekkimise ohtu ja lihtsustab rätiku pehmena hoidmist. Suuruse poolest on optimaalne valik 70x100 cm suurune juukserätik, kuid valikut võivad mõjutada mitmed tegurid.

Kui teil on lühikesed juuksed ja hoiate vannitoas ruumi kokku, sobib väiksem rätik, näiteks 50x70 cm. Seda rätikut valivad sageli mehed ja seda on mugavam ka jõusaali kaasa võtta, sest väiksem rätik võtab kotis vähem ruumi.

Kui soovite oma juuksed rätikusse mähkida, valige tavaline 70x100 cm suurune rätik või veidi suurem. Teil võib tekkida kiusatus kasutada juuste jaoks paksu ja kohevat rätikut, kuid parem on sellele vastu panna - märjad rätikud kaaluvad palju ja neid on ebamugav peas rulli keeratuna kanda. Eelistage õhemaid rätikuid, mis imavad piisavalt niiskust, ilma et teil oleks neid raske kanda.

Kuidas oma juukseid harjata?

Meil kõigil on erinevad juuste kuivatamise vajadused ja harjumused. Kui teie juuksed on lühikesed, võite rätiku kasutamise täiesti ära jätta, kuid kui need on veidi pikemad, ei saa te kuivatamisest loobuda. Oluline on teha seda õigesti, sest kui juuksed on veel niisked võib neid harjamisel kergemini kahjustada.

Kõigepealt kuivatage juuksed õrnalt rätikuga, ilma juukseid või juukseotsi hõõrumata. Kui su juuksed on pikad, mähi rätik ümber kogu juuste pikkuse ja pigista neid rätikuga. Seda saab teha mugavalt, jagades juuksed mitmeks osaks. Kui te ei stiliseeri oma juukseid fööniga ja soovite, et teie juuksed kuivaksid loomulikult, võite rullida rätiku ümber pea ja jätta see umbes pooleks tunniks.

Kõige olulisem on meeles pidada, et juukseid ei tohi hõõruda, keerata ega väänata - märjad juuksed võivad viga saada, seega tuleb olla õrn, isegi pehme rätikuga.

Kuidas hoolitseda oma juukserätiku eest?

Juukserätikut tuleks pesta kord nädalas, et vältida mikroorganismide kogunemist kangasse ja hoida see puhtana. Kui valite naturaalsest puuvillast või bambuskiust rätiku, võite neid pesta ka kõrgemal temperatuuril.

Kõige tähtsam on mitte liialdada kemikaalidega, näiteks pesuvahendi või pesupehmendajaga. Liiga paljude kemikaalide kasutamise korral ei saa masin neid korralikult välja loputada, mistõttu need kogunevad kangasse. See põhjustab rätiku kanga kõvenemist aja jooksul, olenemata sellest, millisest kiust see on valmistatud. Teine probleem on see, et keemilised jäägid rätikukiududes võivad allergiat tekitada peanahas, mis hakkab vastusena allergeenile rohkem rasu tootma, ja te satute nõiaringi, kus tahate juukseid sagedamini pesta, mis on just see põhjus, miks teie juuksed rasvuvad.

Seotud kaubad

avatar