Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Rätikud: kui palju teil neid kodus olla võiks?

Kui palju rätikuid kodus hoida, on tüüpiline mure, mis koduperenaisi sageli vaevab. Sa ei taha oma kappi üle kuhjata, aga kui käterätikud otsa saavad, siis ei jää ka muud üle kui neid juurde soetada. Lisaks on stiilsem, kui vannitoarätikud sobivad kokku omavahel.

Tegelikult sõltub rätikute kogus paljudest teguritest, nagu elustiil, harjumused jne. Kui teil on suur maja kus ka tihti võtate vastu külalisi, peate ka neile rätikud muretsema. Selles artiklis uurime, mida on rätikute valimisel oluline arvestada ja kuidas neid õigesti hooldada, et need kauem kestaksid.

Kui palju rätikuid ma vajan?

Soovitatav on omada vähemalt kahte rätikukomplekti inimese kohta, mis koosnevad kahest suurest kogu kehale mõeldud vrätikust ja kahest väiksemast käterätikust. Valitavate rätikute suurus sõltub teie isiklikest vajadustest: kui teile meeldib pärast vanni end rätikusse mässida, valige 70x140, 100x180, 80x160 cm  suuruses rätikud ning kui kuivatate kiiresti naha ja tõmbate hommikumantli selga, siis ka väiksemad rätikud sobivad suurepäraselt.

Väiksemad rätikud on näonaha kuivatamiseks mugavad, pikajuukselistele naistele meeldib juuste kuivatamiseks kasutada eraldi rätikut - see on väga mugav, sest keharätik muutub pikkadest juustest märjaks ja sellega on hiljem ebameeldiv keha kuivatada .

Kui teil on kaks rätikukomplekti, säästate end liigsest pesu pesemisest: samal ajal kui ühte komplekti pestakse, saate teist kasutada. Seega korrutage rätikute arvu arvutamisel pereliikmete arv kahega ja saate teada, mitu komplekti vaja läheb. Lisaks osta rätikud üldkasutuseks, näiteks kätele, põrandarätikuks, mida kasutada vannimati asemel.

 

Rätikud: kui palju teil neid kodus olla võiks? | Rätikud | Nostrahome.ee

 

Käterätikud külalistele

Kunagi ei oska oodata, millal külalisd on tulemas, seega tuleks neile rätikud eelnevalt ette valmistada. Puhtad ja pehmed rätikud on suurepärane viis näidata oma hoolivust. Iga külalise jaoks tuleks ette valmistada kahest rätikust koosnev komplekt, seega on hea, kui kodus on vähemalt 4 külalisrätikut.

Külalised saavad osta ka väiksemaid rätikuid, näiteks saab valida 50x100 cm ja 30x50 cm rätikute komplekti. Väiksemaid rätikuid on lihtsam pesta, need kuivavad kiiremini ning külaliste rätikud tuleb pärast iga kasutuskorda puhastada. Kui kahtled, kuidas erinevaid värve või mustreid omavahel kombineerida, siis meie poest leitavad käterätikukomplektid sobivad sulle ideaalselt.

Kas eraldi näorätikud on vajalikud?

Tegelikult on näorätikutel nii austajaid kui ka halvustajaid. Ja kuidas see tegelikult on? Näorätikud on väikesed ja neid tuleks kasutada ainult näo, kaela-ja õlapiirkonna kuivatamiseks. Need rätikud ei ole vajalikud, kuid neid on tõesti mugavad kasutamiseks eriti naistel. Eraldi näorätikuga ei pea te muretsema, et teie suur rätik määrduks puudri või muude kosmeetika jääkidega. Mõnikord kasutatakse looduslikke käterätikuid isegi meigi eemaldamiseks, kuid siis tuleb neid pärast iga kasutuskorda pesta.

Eraldi näorätik on kasulik neile, kellel on allergiline ja ärritustele kalduv näonahk, akne, naha rasunäärmete liigne aktiivsus. Eraldi rätik aitab kaitsta teie nägu bakterite ja infektsioonide eest, mis võivad teie naha seisundit veelgi halvendada. Loomulikult on oluline meeles pidada, et sel juhul on vajalik sagedane pesemine.

 

Mitu vannimatti on vaja igas kodus?

Kas meenub Teile see ebameeldiv tunne, kui pärast kuuma vanni peate astuma külmadele ja libedatele põrandaplaatidele? Saate seda hõlpsalt vältida, kui teil on vähemalt kaks vannimatti. Hotellides ja teistes majutusasutustes kasutatakse vannimattide asemel rätikuid – külalised vahetuvad pidevalt ja rätikuid on palju lihtsam pesta. Tundub, et see trend liigub hoogsasti ka kodustesse tingimustesse, nii et kui plaanite vaipa rätikuga asendada, ostke selleks otstarbeks vähemalt kaks.

Kui teil on suur vannituba ja ühest vaibast ei piisa, on parem valida ühe suure asemel kaks väiksemat. Nii on selle puhtuse tagamine lihtsam – väiksemaid tekstiiltooteid on lihtsam pesta ja triikida, need kuivavad kiiremini.

 

Rätikud: kui palju teil neid kodus olla võiks? | Rätikud | Nostrahome.ee

 

Kui tihti on soovitatav rätikuid vahetada?

Sellel küsimusel on kaks aspekti. Üks neist on see, kui sageli peate rätikuid pesema. Kahjuks arvavad paljud, et rätikuid saab pesta palju harvemini, kui see tegelikult on. Vannitoa tekstiilid puutuvad kokku niiskuse ja kuumusega, mis on ideaalne kasvukoht mikroobidele ja bakteritele. Sel põhjusel tuleks vannirätikuid pesta iga 3-4 kasutuskorra järel – see aitab tagada nende puhtuse.

Samuti arvatakse mõnikord ekslikult, et liiga sage pesemine muudab rätiku jäigaks, kuid pigem vastupidi. Harva pestavad rätikud koguvad oma pinnale mustust – on ju neil lugematul hulgal silmuseid, mis koguvad nahalt mitte ainult veepiisku, vaid ka surnud rakke, rasva jms. Mida harvemini rätikut pesete, seda rohkem mustust koguneb, mis muudab selle tekstuuri kõvaks.

Teine tüüpviga on liigne pesuaine või pesupehmendaja kasutamine. Kemikaalid võivad koguneda ka tekstiili sisemusse ja selle pinnale, muutes kanga jäigaks. Kui soovid nautida rätikute pehmust ja kergust, siis vali looduslikust kiust tooted, pese neid sageli ning ära liialda pesuaine ja pesupehmendajaga.

Kuidas aga aru saada, et rätikud on juba kulunud ja aeg on need uute vastu välja vahetada? Kõik rätikud, olenemata nende disainist, värvist või paksusest, kuluvad varem või hiljem. Tõsi, puuvillased rätikud on väga kauakestvad ja bambusest rätikud peavad vastu ka paljudele pesutsüklitele, kuid need kõik kuluvad pika peale. Mis siis saab? Rätiku võime vett imada halveneb, selle pind kaotab kohevuse, kangas muutub kõvemaks.

Rätikuid on soovitatav uuendada iga 18-24 kuu tagant. Selle perioodi jooksul säilitavad kvaliteetsed rätikud suurepäraselt oma omadused ja esteetilise välimuse. Kui otsite vastupidavust, meeldivad teile kammitud puuvillased rätikud, mis võivad kesta kauem, kuid pidage meeles, et kõik sõltub sellest, kuidas te neid tekstiile kasutate ja hooldate.

Kas on aeg oma rätikuid värskendada? Nostra pakub laia valikut tooteid kõigile. Meie poest leiate erineva suuruse, värvi ja mustriga rätikuid, mis on valmistatud naturaalsest puuvillast, bambusest, linasest jne Ja kui soovite oma lähedasi kingitusega üllatada, siis teile meeldivad meie frotee puuvillased rätikute komplektid, mis on ülimalt pehmed. Avastage kvaliteetseid vannitoatekstiile soodsa hinnaga.

Seotud kaubad

avatar