Voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%!

Vannitoarätikud internetis

Esmapilgul tundub, et vannitoarätikud on väga lihtne ost. Tuleb vaid valida suurus, värv, kogus ja vajutada tellimisnuppu! Kui sa aga ei vaata, millest rätikud on valmistatud ja millised on nende omadused, siis on tõenäoline, et sinu ost ei vasta sinu vajadustele ja sa pead juba mõne kuu pärast otsima oma vannituppa uued tekstiilid. Kui füüsilises kaupluses saab rätikuid vähemalt katsuda, siis internetipoest ostetud rätikud tekitavad veelgi rohkem küsimusi. Selles artiklis vaatleme kõige olulisemaid valikukriteeriume, et saaksid osta oma unistuste rätiku veebist.

Millele tähelepanu pöörata?

Eelkõige vali kodutekstiilid ainult kaupluses, mis annab kauba kohta üksikasjalikku ja selget infot. Tegelikult ostetakse enamasti rätikud internetist valesti, sest info jääb lugemata või pole müüja seda esitanud. Kui aga oled huvitatud rätikutest internetis, siis tasub kindlasti lugeda kirjeldust – sealt leiad palju kasulikku.

Vannitoarätikud internetis | Rätikud | Nostrahome.ee

Rätiku kaal

Erineva kaaluga käterätikud on erinevate omadustega või isegi täidavad erinevat eesmärki. Meie poest leiad kirjelduste kõrval ka lühendi GSM, mis näitab rätiku kaalu – mitu grammi ruutmeetri kohta. Mida suurem see arv, seda paksem ja raskem on rätik, kuid samas on see kvaliteetsem ja imab paremini vett.

Kuni 400 GSM-iga rätikud on klassifitseeritud kõige kergemateks. Need sobivad suurepäraselt randa, sportimiseks, basseini, sauna, kuid kodu jaoks on parem otsida 400-600 GSM käterätikuid. Kui GSM on kuni 900, on rätik pehme, paks ja raske ning imab palju niiskust. Selliseid rätikuid on meeldiv kasutada, kuid nende kuivamine võtab kaua aega ja kaalub palju, mis on veidi ebamugav. 420, 480, 550 GSM rätikud on optimaalne valik koduses vannitoas kasutamiseks.

Rätiku suurus

Rätikute valik on internetis suur, seega ära tee kompromisse suuruse osas - vali just endale sobiva suurusega rätik. Siin on rätikute ligikaudsed mõõtmed vastavalt nende otstarbele:

  • Käterätik - umbes 30x30 cm, 30x50 cm;
  • Jalarätik - 50x70 cm, 50x90 cm;
  • Juukserätik - 70x125 cm, 50x100 cm;
  • Keharätik - 70x140 cm, 80x160 cm, 100x180 cm;
  • Laste rätik - 50x100 cm.

Need on ligikaudsed mõõdud – kõik oleneb isiklikest vajadustest ja eelistustest, näiteks kui sulle meeldib pärast duši all käimist end rätikusse mässida, siis otsi suuremat.

Rätiku koostis

Turg pakub väga erineva koostisega rätikuid, kuid katsed lõpevad sageli tarbetute kuludega. Puuvillased rätikud on oma omadustelt endiselt ületamatud – seepärast leiad selle kiuga tekstiili iga hotelli vannitoast. Teiseks keskkonnaaspekti tõttu kiiresti populaarsust koguvaks alternatiiviks on bambusrätikud, millel on samuti suurepärased omadused, imades kiiresti endasse suures koguses vett. Samas ei tasu sünteetilistest kiududest rätikuid osta, sest kuigi need näevad kenad välja, imavad nad halvasti vett.

Vannitoarätikud internetis | Rätikud | Nostrahome.ee

Kuidas valida värvi ja mustrit?

Kui pakkumine on suur, on see ilmselt kõige tülikam lahendus, kuid see ei tohiks olla häiriv. Pea meeles põhireeglit – mida rohkem värve ja mustreid, seda rohkem on sinu vannitoas segadust. Seetõttu on kõige parem valida ühevärvilisi rätikuid, et need sulanduksid omavahel hõlpsasti.

Kui ostad rätikuid kogu perele ja tahad, et iga pereliige saaks neid hõlpsasti eristada, vali sarnased, kuid erinevad toonid, näiteks pastelsed, must-hall-valge kombinatsioonid, ühevärvilised ja mustrilised rätikud. Kui soovid rätikuid oma külalistele, on parim valik heledad rätikute komplektid - need näevad alati luksuslikud välja ja komplekti ostes ei pea eri suuruses rätikuid segama ja sobitama.

Meie laiast valikust leiad kõik oma koju vajalikud rätikud - vaata lihtsalt meie laia valikut. Ja mis kõige tähtsam, meie tekstiilid pakuvad suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet, nii et need on suurepärane investeering mugava kodu loomiseks. 

Seotud kaubad

avatar