Lihavõttepühade soodusmüük 20.-31.märts. -25% allahindlus koodiga Lihavõtted2024 *Allahindlused ei summeeru

Milline voodilina valida?

Unekvaliteedi kasulikkusest pole vaja pikalt rääkidagi, sest me kogeme seda igal öösel: kui magame halvasti, ei ärka me just kõige parema tuju ja enesetundega ning kui uni on hea ja mugav, see on suurepärane päeva algus, eks? Mugavat und mõjutab kindlasti palju alus, millel me lamame. Ainult et seekord ei räägi me madratsitest, vaid voodilinadest, mis pole vähem tähtsad, kuna puutuvad kogu une ajal meie nahaga kokku. Seega on ka nõudmisi, millele linad peaksid vastama, ja sugugi mitte vähe. Jagame teadmisi ja näpunäiteid, kuidas valida sobilik voodilina, mida tuleks valimisel arvestada ja millised on erinevate variantide eripärad.

 

Kangas

Voodilinade valik on väga suur, seega tasub kõigepealt neid filtreerida kanga järgi. Ebakvaliteetne kangas ärritab une ajal nahka, nii tunned Sa end ebamugavalt ja ei ärka kindlasti hommikul värske ja rõõmsana. Seetõttu on kangas voodilina valimisel kõige olulisem aspekt. Kindlasti on sobiv valik naturaalsest kiust kangas: satiinist, puuvillast, lõuendriidest või ka trikotaažkangast froteest voodilina.

 

Satiinist voodilinad

Neid linasid on lihtne siidiga segi ajada, sest ka need on esteetilise ja maitseka läikega, mis jätab elegantse ja luksusliku mulje. Tõsi, ikka leidub inimesi, kes arvavad, et satiin on sünteetiline kangas! Tegelikult on tegu täiesti naturaalse puuvillase kangaga, millel on kõik puuvillale iseloomulikud head omadused. Satiinist lina muudab magamistoa luksuse ja soliidsusega täitmise väga lihtsaks.

Et satiinist linad on õhukesed ja kerged, sobivad need suurepäraselt suvel kasutamiseks, aga kui Sa ei armasta väga palavust, täidavad need kõik ootused ka jahedal ajal.

Need linad on värvide armastajate seas väga populaarsed – satiinlinade värvivalik üllatab meeldivalt ega jäta kahtlustki, et ka kõige valivam leiab oma magamistuppa sobiva!

 

Puuvillased voodilinad

Ideaalne valik inimestele, kellel on tundlik ja allergiale kalduv nahk. Puuvillastel linadel on suurepärane õhu läbilaskvus, need imavad ja aurustavad niiskust, nii et isegi väga kuumadel öödel ei hakka liiga palav. Puuvillased linad on nahale eriti õrnad, kuid samas on need kadestamisväärse tugevusega. Veel üks nende eelis on lihtne hooldus: mustust saab kergesti eemaldada ning linad ei kaota oma suurepärast välimust isegi pärast paljusid pesukordi.

 

Lõuendriidest voodilinad

Sellest kangast linad ühendavad suurepäraselt mugavuse praktilisusega. Tugev ja vastupidav lõuend on kootud naturaalsest puuvillakiust, mistõttu sobib see kõigile, ka tundliku nahaga inimestele, kes kipuvad une ajal higistama. Tänu õhu läbilaskvusele tagab selline lina maksimaalse mugavuse.

 

Trikotaažist voodilinad

Kui magad rahutult, higistad une ajal ja oled tundliku nahaga, tasub ringi vaadata, et leida trikotaažist voodilinad. Need on väga pehmed ja õrnad, seega sobivad need mitte ainult täiskasvanutele, vaid ka lastevooditesse. Trikotaaž sobib ideaalselt allergikutele ja tundliku naha omanikele – õhu läbilaskvus võimaldab Sul end une ajal mugavalt tunda ja oma naha eest hoolt kanda.

Sellest kangast linad meeldivad ka neile, kes ei soovi voodipesu hooldamisele palju aega kulutada. Seda kangast on lihtne pesta, see peab vastu isegi väga paljudele pesutsüklitele ning ei kaota siiski oma atraktiivset välimust. Eriti kummiga trikotaažlinale pole võrdset. Lisaks kuivab see kangas kiiresti.

Kui soovid osta odavalt kvaliteetse voodilina, täidab see ka selle eesmärgi. Need on ühed soodsaimatest voodilinadest ja suurepärane tõestus, et kõrge kvaliteet hea hinnaga on täiesti saavutatav.

 

 

Froteelinad

Froteelinad peaksid leidma tee Sinu ostukorvi, kui otsid pehmet, vastupidavat ja nahale õrna lina väga hea hinnaga. Jah – kõik see käib froteelinade kohta. Ka see on naturaalne kangas, kuid see erineb paljudest teistest visuaalselt. Froteekangas on valmistatud puuvillasest niidist, kasutades spetsiaalset punumistehnikat.

Froteeriidest linad lasevad õhku läbi, mistõttu nahk hingab vabalt. Tänu suurepärasele niiskusimavusele ja kiirele aurustumisele ei hakka Sul palav ja Sa tunned end mugavalt kogu une ajal. Samuti väärivad märkimist nende pikaealisus, vastupidavus ja lihtne hooldus. Selle kõige tõttu on froteelinad väga hea valik ka lastele.

Rääkimata sellest, et froteelinade pinnal on veidi kohevust, mis muudab need nahale õrnaks ja meeldivaks. Tänu sellele omadusele ei ärrita kangas nahka üldse, see sobib ka väga tundlikule nahale ning annab kirjeldamatut hubasust ja soojust.

Froteelinad ei kortsu, seega on neid väga lihtne hooldada! Ainus tingimus selle kõige pikaajaliseks nautimiseks: ära pese neid kõrgel temperatuuril.

 

Suurus

Kuidas saaks suurusele mitte tähelepanu pöörata? Kui oled otsustanud, milline kangas Sinu vajadustele kõige paremini sobib, otsi sobiva suurusega linasid. Kui ostad ilma kummita lina, siis eelista suuremaid, et lina servad ulatuks piisavalt kaugele madratsi alla – nii liigub ja kortsub see une ajal vähem. Kummiga lina vali madratsi mõõtude järgi, näiteks kui madrats on 160x200 cm, siis on lina täpselt samade mõõtudega. 

Juhtub, et leiad hämmastavalt kauni lina, kuid... vale suurusega. Ära alistu kiusatusele see ära osta, sest mõlemal juhul on see ebamugav. Vaevalt et liiga väikest lina annab madratsile sobitada ja isegi kui see õnnestub, ei pruugi see paigal püsida. Liiga suur lina pole samuti mugav, kuna see jääb lõtv, ei ümbritse madratsit kaunilt ning selle kortsud segavad und.

 

Kummiga või ilma?

Tavalised ilma kummita linad on juba mõnda aega vaikselt oma positsioone kummiga linadele kaotanud. Valides on tasub arvestada oma vajadusi, kuid paljud väidavad, et kummiga linadel on rohkem eeliseid: need kinnituvad kindlalt madratsi servade külge, ei libise maha, kortsuvad palju vähem, ei tekita une ajal ebamugavust ning on tõeliseks päästjaks neile, kes magavad rahutult ja liigutavad end magades palju. Kummiga linad on alati korralikult madratsi peal. Seetõttu valitakse kummiga voodilinu palju tõenäolisemalt kui ilma kummita. Viimased on aga klassikalised ja näevad välja elegantsed. Tõsi, peaaegu alati, kui lina on komplektis, on see klassikaline, ilma kummita.

 

Värv

Linad on tavaliselt ühevärvilised, nii et neid saab osta kogu komplektist eraldi ja ei pea muretsema, et neid pole millegagi sobitada. Eriti siis, kui ostad valge või pastelses toonid lina – nendega saab toredaid värvikombinatsioone koos nii heledate kui ka värvilisemate voodipesukomplektidega. Ühevärvilised linad näevad ühtviisi suurepärased välja nii ühevärviliste kui ka kirjute padja- ja tekikottidega.

Ära karda valida ka eredamat värvi linu: siniseid, punaseid, kollaseid, oranže, rohelisi ja nii edasi. Need võivad moodustada originaalseid kombinatsioone sama või erinevat värvi voodipesukomplektidega.

Seega ei tohiks värv Sind piirata ja raamidesse suruda. Liiga värvilise paleti vältimiseks magamistoas tasub muidugi arvestada domineeriva värvi, värvilahenduste ja muude tekstiilide värvidega.

Edu kvaliteetse une jaoks parima lina valimisel!

Seotud kaubad

avatar