Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Õige voodilina valimine

Kui avate kapi ukse, näete, et voodipesu on palju rohkem kui linasid. See on täiesti tavaline olukord – sama ühevärviline lina sobib ju hästi erinevate voodipesukomplektidega. Siin on aga probleem: kui linu on vähem, kasutatakse neid sagedamini, neid pestakse rohkem ning nad kuluvad kiiremini. See argument on hea põhjus pöörata rohkem tähelepanu õige voodilina valikule.

 

Voodilina tähtsus une jaoks

Vähesed mõtlevad, kuid just lina on see voodipesu osa, mis kehaga kõige rohkem kokku puutub. Lina peaks sobima ühtlaselt vastu madratsit ja moodustama magamise ajal toe kehale. Ebaühtlaselt olevad linad tekitavad kortse, mis segavad une ajal, võivad tekitada vereringehäireid, mida tunneme ühe või teise kehaosa tuimusena. Lina voldid ärritavad nahka, eriti kui nahk on tundlik ja lina kangas kare.

Et rahulikult uinuda ja une ajal hästi välja puhata, tuleks tähelepanu pöörata sobiva ja kvaliteetse lina otsimisele. Kõige parem on osta lina iga kord, kui ostad uue voodipesukomplekti – nii on lihtsam toone sobitada ja õiget suurust valida. 

 

Õige voodilina valimine | Voodilinad | NOSTRA

Mida peate lina valimisel teadma?

Esiteks on väga oluline valida õige suurusega lina. Võite märgata, et mõned tootjad teavitavad suuruseveast, kuid see ei tähenda, et mõõtudega saaks mängida: nii liiga väikesed kui ka liiga suured linad ei paku mugavust, ning ei liibu piisavalt madratsi ümber. Linad on valmistatud standardmõõtudes, seega vali alati sobiv saadavalolev madrats (140x200 cm, 160x200 cm, 160x220 cm jne).

Looduslikust kangast linad on paremad, kuna neil on suurepärane õhuläbilaskvus. See tähendab, et magades ei kuumene üle ning ei teki ebameeldivat niiskustunnet. Linad on sageli õmmeldud puuvillast - see on suurepärane kangas, mis on üsna kulumiskindel ja kergesti pestav. Valida on lõuend riidest, trikotaaz, frotee- ja satiinlinad. Kanga puhul tuleks tähelepanu pöörata oma vajadustele: trikotaaz linad on pehmemad, nende kangas paksem, soojem. Satiinlinad pakuvad meeldivat värskustunnet, mistõttu paljud eelistavad neid soojal perioodil valida, kuid kohanduvad kiiresti kehatemperatuuriga.

Oluline on valida kvaliteetsest kangast lina, sest selle kangas peab olema vastupidav. Üliõhukesed linad võivad kiiresti kuluda, seega ära karda veidi paksemat puuvillast kangast – see on praktiline valik.

 

Lina kummiga või ilma?

See küsimus tekib sageli voodipesu valimisel, kuid sellele pole ühest vastust. Muidugi meeldivad paljudele kummiga linad, sest need püsivad alati paigal, õige suurus istub ühtlaselt ja on mugav kasutada. Kummiga voodilina pakub lastele mugavust ka rahutu une ajal. Samuti sobivad sellised linad paremini, kui kasutate kattemadratsit.

Kuid ka klassikalised ilma kummita linad ei kaota oma populaarsust. Sellise lina panemine on lihtne ning kui see on korralikult madratsi peale pandud loob see ühtlase ja kindla aluse magamiseks. Nendel linadel on laiem värvivalik, võite isegi leida erksaid variante - see on üks eelistest. Kui aga magate rahutult, peate tõenäoliselt klassikalise lina aeg-ajalt lina servad madratsi alla panema.

Niisiis, kas soovite kummipaelaga või ilma, on teie otsustada. Valige julgelt see, mis teile kõige rohkem meeldib ja vastab paremini teie vajadustele. Kõige tähtsam on lina kvaliteet, õige kangas ja mõõt. Samuti pidage meeles, et linad kuluvad kõige rohkem, nii et kui otsustate oma voodipesu komplekti uuendada, ärge unustage ka linasid.

Seotud kaubad

avatar