Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

7 näpunäidet, kuidas hoida oma voodipesu alati uuena

Uus voodipesu näeb laitmatu välja: materjali pind on sile ja pehme ning sellesse on mõnus vajuda. Kas soovite säilitada voodipesu algset välimust nii kaua kui võimalik? Vaid mõned valed hooldussammud ja teie uus voodipesukomplektid kaotab oma välimuse ja omadused. Selles artiklis avaldame mõned kasulikud näpunäited, kuidas oma voodipesu eest hoolt kanda ja selle välimust võimalikult kaua säilitada.

Hoidke voodipesu päikesevalgusest eemal

Otsese päikesevalguse all võib lõpuks voodipesu värv tuhmuda, mistõttu see kaotab oma esialgse välimuse. Kui teie voodi on akna ees ja satub palju päikesevalgust, kasutage voodipesu kaitsmiseks kindlasti voodikatet. Soovitame voodipesu õues õhutada, kuid tekstiile ei tohiks pikaks ajaks päikese kätte jätta.

Kasutage pehmet pesuvahendit

Agressiivsed pesuvahendid eemaldavad plekke ja muudavad kanga valgemaks, kuid see mõju on vaid lühiajaline - nad tegelikult nõrgestavad kangast ja võivad seda oluliselt kahjustada. Sel põhjusel on voodipesu hooldamiseks kõige parem valida õrnad pesuvahendid- ja pehmendajad. Sobivad ka looduslikud vahendid, mida on riidest lihtsam eemaldada – oluline on jälgida, et pesuainejäägid ei koguneks voodipesukangasse, sest see võib selle kõvaks teha.

7 näpunäidet, kuidas hoida oma voodipesu alati uuena	 | Voodipesu | Nostrahome.ee

Pesemine õigel temperatuuril

Paljud arvavad endiselt, et kogu voodipesu pestakse samal temperatuuril, kuid see pole tõsi. Enne pesemist peaksite kontrollima voodipesu hooldusmärke ja järgima soovitusi. Ainult õige pesutemperatuuri valimine tagab, et kangas ei saa pesu ajal kahju ning säilitab kõik oma omadused ja välimuse.

Hoidke ainult puhast voodipesu

Kui kasutate mõnda voodipesukomplekti talvel ja teisi suvel, hoidke neid kindlasti korralikult. Voodipesu on kõige parem hoiustada hingavast kangast, näiteks puuvillast, kotis. Pange riidekapi riiulitele alati ainult puhas, värskelt pestud voodipesu. Kui hoiate pesemata voodipesu, võib sellest saada ideaalne elupaik bakteritele ja parasiitidele, samuti vananeb see ja imbub mustuse sügavale kangasse, tekitades plekke.

Kasutage kapi jaoks mõeldud ürdikotte

Kuivatatud ürtidega kapikotte leiate kodutarvete kauplustest. Nad mitte ainult ei anna meeldivat aroomi, vaid kaitsevad ka kahjurite, näiteks koide eest. Sellised kotid sobivad suurepäraselt voodipesu hoidmiseks ja kaitsmiseks kapis. 

7 näpunäidet, kuidas hoida oma voodipesu alati uuena	 | Voodipesu | Nostrahome.ee

Vältige liigset kuumust

Pesemine, kuivatamine, triikimine - voodipesu peab tõesti olema vastupidav, kuid pikapeale jätab see paratamatult jälgi. Kui soovite, et teie voodipesu näeks võimalikult kaua välja nagu uus, vältige kõrgeid temperatuure. Tavaliselt arvatakse, et kõrge temperatuur kaitseb kangast mikroobide eest, kuid tegelikkuses pole see kunagi piisavalt kõrge, et neid kõiki tappa. Pesumasin teeb selle töö suurepäraselt ära, seega saame säästa ka voodipesu: valida madalam pesutemperatuur, kuivatada lõdvalt rippuvad katted, triikida jahedama triikrauaga.

Peske voodipesu eraldi

Vältige voodipesu pesemist koos riietega, sest haaknõelad, tõmblukud ja muud teravad ja kõvad elemendid võivad kangast kahjustada. Pesemise käigus saab voodipesu kergemini kahjustada, sest märg kangas võtab kaalus juurde, mistõttu võib ka näiliselt "süütu" nööp kattekanga ära rebida. Parim lahendus on pesta voodipesu eraldi – see aitab tagada hea hügieeni ja kaitseb kangast kahjustuste eest.

Seotud kaubad

avatar