Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Et valge voodipesukomplekt jääks alati valgeks...

Pole midagi meeldivamat kui värske, pimestavalt valge, pehme ja õrn voodipesu. Samas pole midagi hullemat kui kolletunud või plekiline valge voodipesu, mis on kõva ja kare. Vahel tundub erinevus olevat nii väike, aga see tähendab nii palju! Kahjuks teame kõik, et valge voodipesu pesemine on veidi keerulisem, kuid kas tõesti tasub sellepärast loobuda valgete linade vahel magamise rõõmust? Kindlasti mitte, tasub vaid teada mõnda nippi.

Valge voodipesu pesemine

Kõigepealt alusta toote etiketist. Sealt leiab alati peamised juhised toote hoolduseks ja neid tuleks rangelt järgida. Pese valget voodipesu eraldi, mitte ühegi teise värviga koos, isegi siis, kui arvad, et see ei anna värvi. Mõnikord ei pruugi värvi muutust isegi märgata, kuid tegelikult on see siiski olemas ja voodipesu pole enam nii valge.

Vali sobiv pesuvahend. Spetsiaalselt valgetele kangastele mõeldud pesuvahendid toimivad üsna tõhusalt, eemaldavad mustuse ja rõhutavad just nimelt valget värvi. Tõsi, naturaalsest kiust valget voodipesu pestes ei tasuks pesuvahendiga liialdada, samuti pole vaja tingimata pesupehmendajat kasutada. Naturaalsed kangad säilitavad ka ilma selleta suurepäraselt oma pehmuse ja õrnuse. Kui pesuvahendit lisada liiga palju, kogunevad selle jäägid kangasse ja pehmendamise asemel kõvendavad seda veelgi.

 

 

Puuvillast voodipesu saab pesta kõrgemal temperatuuril, seega tasub nii ka teha. Kanga kiud muutuvad kuumuse käes lõdvemaks ja pehmemaks, neist eraldub lihtsamalt isegi kõige väiksem mustus, mis on valge värvi säilitamiseks väga oluline. Suvisel ajal tasub voodipesu alati päikese käes kuivatada. Päikesekiirtel on antibakteriaalsed omadused, samuti muudavad need valge värvi kirkamaks ning nii näeb voodipesukomplekt valgem välja.

Samuti pea meeles, et keskkond avaldab valgele voodipesule suuremat mõju, mistõttu säilitab kasutamata voodipesukomplekt oma esialgse välimuse kõige paremini kinnises kapis, puuvillases kotis. See kaitseb voodipesu tolmu eest, mis muudab valge kanga halliks.

Valge voodipesu pleegitamine

Mõnikord ei piisa ainult pesemisest, vaid tuleb kasutusele võtta drastilisemad meetmed. Voodipesule jääb mitmesugust mustust: tolm, surnud naharakud, higi jne. Kõik see tuleb pesemise käigus üsna lihtsalt maha, aga kui voodipesu on kollakas või plekiline? Lahenduseks on valge voodipesu pleegitamine.

Vana ja hea Prantsusmaalt pärit meetod on pesu keetmine, mida kasutatakse sageli laste voodipesu hooldamiseks. Tõsi küll, kui soovid pleegitada suuremat voodipesukomplekti, läheb vaja suuremat nõud. Keedetud vees tuleks lahustada majapidamisseepi (umbes üks gramm liitri vee kohta) ja selles lahuses tuleks voodipesu kuni pool ööpäeva leotada. See pleegitab kanga ja eemaldab plekid.

Kasutada võib ka sidrunhapet või valge veini äädikat. Vala oma valitud looduslik pesuvahend vette, lase keema tõusta ja sega korralikult läbi. Leota voodipesu saadud segus umbes pool ööpäeva ja seejärel pese nagu tavaliselt. 

Need klassikalised meetodid võivad tunduda pisut kummalised, kuid nad töötavad tõesti. Spetsiaalne pesuvahend peaks mustuse korralikult eemaldama, kuid kui valge voodipesukomplekt näeb kehv välja, tasub enne sellega hüvasti jätmist proovida kindlasti traditsioonilist pleegitamist.

Seotud kaubad

avatar