Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Laste voodipesu hooldus

Pole saladus, et laste keha on keskkonnamõjude suhtes eriti tundlik, mistõttu nõuab laste voodipesu äärmist hoolt. Sellel eluetapil kulub suurem osa ajast unele, mistõttu tuleb jälgida, et pisikeste järglaste und midagi ei häiriks. 

Enamus vanemaid teavad, et voodipesukomplekt naturaalsest hüpoallergeenilisest kangast on kõige õigem valik, kuid kahjuks vähesed teavad kuidas selle eest hoolitseda. Et teie väikelaste tervist ja unenägusid ei häiriks ebameeldivad aistingud või allergilised reaktsioonid, vaatame võimalusi, kuidas teie laste voodipesu püsiks puhas ja jätkusuutlik.

 

Voodipesu hooldus

Üks suuremaid allergiate põhjustajaid kodus on tolmulestad. Need mikroorganismid armastavad soojust ja niiskust, nii et voodipesu ja madratsid on nende paljunemiseks ideaalne keskkond. Sel põhjusel ei piisa ainult linade pesemisest: perioodiliselt tuleb puhastada ka voodipesukomplekte. Loomulikult on villane või sünteetiline laste voodipesu on kõige mugavam valik tolmulestade ilmnemise eest kaitsmiseks - villast voodipesu saab puhastada veega, sünteetilist laste voodipesu saab pesta pesumasinas. Kui aga kasutada udusulgede tekke, on soovitatav teha keemilist puhastust mitu korda aastas. 

Samuti tuleks laste voodipesukomplekte regulaarselt ventileerida. Tolmulestade vältimiseks on soovitatav hommikul mitte voodi mitte korrastada ning tekid ja padjad viia õue või rõdule tuulutamiseks. Talvel hävivad need olendid kergesti külma ja suvel otsese päikesevalguse käes. Oluline on vaid meeles pidada, et pärast tuulutamist tuleb voodipesu raputada, et voodipesu allergeensete jääkideta koju tagasi jõuaks.  

 

Voodipesu hooldus

Naturaalsest kiust voodipesu, näiteks puuvillane voodipesu, on suurepärane valik beebi mugavuse tagamiseks, kuid oluline on ka korralik hooldus. Mida õhem on kangas, seda paremini hingab teie lapse nahk, kuid seda tüüpi voodipesu nõuab vastutustundlikku puhastamist. Soovitatav on valida heledat värvi voodipesu: valget voodipesu või muudes pastelsetes toonides kangaid võib pesta temperatuuril üle 60 °C, kõrge temperatuuri all tolmulestad surevad. 

Kui soovid siiski lapse magamistuppa erksaid värve, aitab pleekimist vältida väiksema intensiivsusega pesuprogramm, voodipesu peab olema pesumasinas pahupidi. Voodipesukomplekte tuleks pesta kord nädalas, samuti on soovitatav valida lõhnatu dermatoloogiliselt testitud pesuvahend. Lapsi soojendavaid pleede tuleks enne pesemist hoolikalt raputada ning valida mitte agressiivne käsipesu reziim.

 

Beebi voodipesu hooldus

Imikud on eriti tundlikud isegi magusa une ajal, seetõttu tuleks nende voodipesu valida ja pesta ülimalt ettevaatlikult. Kuna beebi termoregulatsioon on äärmiselt tundlik, on soovitatav valida hingavad kangad, näiteks puuvillane satiin. Satiinist voodipesu ja satiinlinad tagavad beebi optimaalse kehatemperatuuri ega vaja hoolikat hooldust, kuid oluline on jälgida, et kangas ei sisaldaks lisanditena sünteetilisi kiud. Seda tüüpi laste voodipesu saab pesta 40 °C juures, kui voodipesu on pehme, võib kasutada 60 °C pesuprogrammi. Satiinist voodipesu sobib eriti hästi imikutele, sest see on meeldiv tundliku naha vastu ning tänu pehme, sileda pealispinnale mustus koguneb vähem. 

Kui teie laste voodi on kaunistatud mittepuuvillase voodipesuga, järgige hoolikalt puhastusjuhiseid. Beebi voodipesu on soovitatav pesta kord nädalas, seega jälgi, et pesutemperatuur ja -programm seda korralikult desinfitseeriks ning mitte mõjutaks kanga vastupidavust. Soovitame veenduda, et valitud voodipesukomplektid vastaksid põhinõuetele – sisestades otsingu lahtrisse märksõnad "voodipesu lapsele" või "voodipesu online", saate üle vaadata nende koostise ja eelised.

Seotud kaubad

avatar