Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Orgaaniline voodipesu - teadlik valik

Tänapäeval me sageli mitte ainult ei räägi, vaid ka mõtleme ökolt. Voodipesu pole erand. Selleks, et teha teadlik otsus, tuleb omada selget arusaama sellest, kuidas igaüks meist saab ainuüksi mahetooteid valides meid ümbritsevat mõjutada. Teisest küljest on selline voodipesu sõbralik mitte ainult loodusele, vaid ka meile endile. Kas olete kunagi mõelnud, et keskkonnasõbralik valik võib tuua ka täiendavat isiklikku kasu?

 

Miks on oluline valida orgaaniline voodipesu?

Öko-teemadel räägitakse palju nii meedias kui ka koolides või isegi lähedaste seas. Toitu ostes või autot valides mõtleme sellele sageli, kuid kindlasti pole ka tekstiil siinkohal erandiks. Mõelge vaid, kui mitmeid tekstiile me igapäevaselt kasutame, alustades riietest ja lõpetades koduste sisustuselementidega. Ka voodipesu moodustab sellest olulise osa, seega miks mitte kaaluda uut keskkonnasõbralikku voodipesukomplekti?

Varem oli voodipesu valikul esikohal selle välimus. Õnneks on ajad muutunud ja tarbija on muutunud teadlikumaks. Järjest rohkem on päevakorras lisaks kvaliteedi, vastupidavuse ja mugavuse kriteeriumitele ka ökoloogilised faktorid. Õnneks, mis puudutab voodipesu, siis kõike on omavahel üsna lihtne kombineerida.

Veedame suhteliselt suure osa oma elust voodis, seega on loomulik, et otsime neid tooteid, mis aitavad tagada kvaliteetse une. Voodipesu valik on tõesti suur: ei pakuta ainult palju värve ja mustreid, vaid ka täiesti erinevaid kiude, kangaid ning hindu. Eelarvamuslikult arvatakse, et orgaaniline voodipesu on kallim, kuid tegelikkuses see alati nii ei ole. Kõiki eeliseid silmas pidades selgub, et ökoloogiline voodipesu on hoopis odavam. Miks? Avaldame selle varsti!

 

Orgaaniline voodipesu - teadlik valik | Voodipesu | Nostrahome

 

Millist voodipesu nimetatakse orgaaniliseks?

Erinev on mitte ainult tootmisprotsess, vaid ka viljelusprotsessid, seega hõlmab ökoloogiline lähenemine kõike voodipesu loomisega seonduvat: selle teekonda ideest meie koduni. Siin on mõned peamised erinevused.

  • Puuvill, lina, bambus ja muud taimse kiu tootmiseks kasutatavad taimed kasvatatakse, koristatakse ja töödeldakse keskkonnasõbralikul viisil;
  • Taimsete kiudude kasvatamiseks ei kasutata mürgiseid pestitsiide, veekasutus on kõigis tootmisprotsessides minimaalne;
  • Kangaste valmistamisel ei kasutata kahjulikke aineid;
  • Orgaanilisel voodipesul on vastavad märgised. Meie valikust leiate OEKO-TEX® 100 märgise, mis tõendab teatud ökoloogiliste tingimuste järgimist.

Tundub väike asi, kuid keskkonnasõbralikul voodipesul on tohutu mõju kogu maailmale. Joogivett napib mitmel pool maailmas. Seetõttu, kui seda farmides vähem tarbitakse, omab see keskkonnale suurt mõju. Keskkonnasõbralikud farmid ei kasuta ka taimekaitsevahendeid, mistõttu on põhjavesi vähem reostunud. Teisest küljest toodavad säästvad meetodid kvaliteetseid ja tervisesõbralikke kiudaineid. Seega on kasu mõlemapoolne.

 

Orgaanilise pesu eelised unele

Orgaaniline voodipesu ei sisalda erinevaid lisaaineid nagu pestitsiidid, raskmetallid, valgendi jne. Väliselt on erinevust raske märgata, kuid ökoloogiline voodipesu on puhtam, mistõttu ei tekita allergilisi reaktsioone, nahasügelust ega erinevaid hingamisteede haigusi. Täiskasvanu keha võib olla üsna vastupidav, kuid laste ning allergikute puhul on orgaaniline voodipesu vajalik valik, mitte pelgalt alternatiiv. Vaid kemikaalidest puhas voodipesu tagab tõeliselt vaikse ja kvaliteetse une.

Kui tõsiasi, et orgaaniline voodipesu pole mitte ainult keskkonnasõbralikum, vaid ka tervislikum, ei ole piisavalt veenev, siis tasuks olla teadlik ka selle mugavusest. Ilma kahjulike keemiliste lisanditeta valmistatud voodipesukomplektid on veelgi pehmemad, muutes nendes magamise ülimalt mugavamaks. Lisaks on need paremama hingavusega, kuna neil on naturaalselt rohkem õhuvahesid, mis kaitseb palavuse ja ebameeldiva (näiteks higi) lõhna tekke eest.

 

Kõrgem kvaliteet

Orgaaniline voodipesu on kvaliteetsem ja seda on lihtne selgitada. Kõik see on tingitud rakendatud meetoditest, nagu näiteks puuvilla käsitsi korjamine, et tagada, et saak jääks terveks. Tehnikat kasutades seda kahjuks tagada ei saa. Õrn käsitsi käitlemine tasub end ära, sest taimeosade kahjustamisel eralduvad õlid, mille eemaldamiseks kasutatakse hiljem keemilisi lisandeid. 

Kemikaalid kahjustavad nii kiudu kui ka sellest valmistatud kangast, seega orgaaniline voodipesu kestab kindlasti kauem ja on tugevam. Üldiselt on pikaajalises perspektiivis keskkonnasõbralik voodipesu kulutõhusam lahendus, mis toob kaasa mõningase kokkuhoiu. Kui rääkida unekvaliteedist, siis see investeering on väärt iga senti!

Oleme esitanud mitmeid argumente meie poes orgaaniliste toodete eelistamiseks. Pöörake tähelepanu kasutatud märgistusele (OEKO-TEX® 100) – nii on lihtne tuvastada tooteid, mis ei oma tervisele kahjulikku mõju.

Seotud kaubad

avatar