Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Satiinist voodipesu ja selle võlu saladused

Satiinist voodipesu paljud seostavad seda sile pealispinnaga ning värske jaheduse puudutusega. See on kindlapeale olulisemad omadused, kuid mitte ainukesed. Satiinist voodipesu on ülipopulaarne kogu maailmas ja sellel on palju austajaid, nii et kui te veel nende hulka ei kuulu, kutsume teid selle ainulaadse kanga saladusi ja und soodustavaid omadusi tundma.

Kuidas satiin sünnib?

Satiin võib olla sünteetiline või looduslik. Huvitaval kombel on need kaks kiudu välimuselt väga sarnased, kuigi nende omadused on väga erinevad. Puuvillast kootud naturaalsel satiinil on kõik puuvilla head omadused, kuid oma välimuselt ületab see kõvasti muud tüüpi puuvillast voodipesu. Seega on paljude jaoks küsimus, kuidas ühest ja samast puuvilla kiud sünnivad niivõrd erinevad kangad?

Saladus peitub spetsiaalses tehnoloogias, mis aitab puuvillast valmistada pehmet ja tihedat kangast. Tihedus annab satiinile vastupidavuse, hoolimata sellest, et kangas ise on suhteliselt õhuke. Peegelpinna tagab kudumise viimistlemise tehnoloogia Nii põhjaliku protsessi käigus sünnib niit niidi järel see eriline kangas, mis sobib suurepäraselt voodipesu tegemiseks.

Satiinist voodipesu liigid

Satiinist voodipesukomplektid erinevad mitte ainult värvide, vaid ka kanga poolest. Valikut tehes on kasulik sellele tähelepanu pöörata. Esiteks tuleb vahet teha sünteetilisel ja looduslikul puuvillasel satiinil. Viimane on magamiseks palju sobivam valik - satiinist voodipesu täiendab puuvilla omadusi meeldiva jaheduse ja naha vastu ülipehme puudutusega.

Sünteetilisel satiinist voodipesul on ka oma austajate ring, kuid see pole eriti hingav kangas, mistõttu on võimalik higistamine ja ülekuumenemine. Sünteetiline kangas on äärmiselt libe ja võivad ebameeldivalt keha külge kleepides elektrostaatikat kogudes. Sünteetilisest satiinist voodipesu on siiski odavam ja seda on lihtne hooldada, kuigi eluiga on sellel lühem.

 

 

 

Puuvillasatiini on mitut tüüpi, sõltuvalt kudumist. Eristatakse tahket satiini ja žakaard satiini. Kuigi see kõlab luksuslikult, erineb žakaard satiinist voodipesu ainult veidi erineva kudumise poolest. Lõime- ja koelõnga suuna muutmisel tekib omamoodi muster: jooned, ruudud või muud kaunistused. Žakaard satiinist voodipesukomplekte kasutatakse sageli hotellides, kuna need on vastupidavad ja säilitavad suurepäraselt oma välimuse ka pärast tiheda pesemise.

Eraldi liigina võib eristada ka mako-satiini. Tegemist on ülikerge ja tiheda kangaga, mille tekstuur meenutab siidi. Mako satiinist voodipesu on veelgi pehmem, kuna see kangas on kootud väga õhukestest lõngadest. See on luksuslikum variant satiinist, mis ühendab endas kõik puuvilla omadused, on vastupidav, kuid omanäolise välimusega.

Ideaalne valik suveks

Satiinist voodipesu sobib suurepäraselt aastaringseks kasutamiseks. See on tingitud puuvilla ainulaadsest omadusest aidata kehal une ajal temperatuuri reguleerida. Tänu sellele on satiinist voodipesuga magamine suvel kosutav ning talvel kohaneb kangas kiiresti kehatemperatuuriga ja ümbritseb hubast soojust.

Suvel aga, kui päevad ja ööd lähevad vahel nii kuumaks, et uinuda on lihtsalt võimatu, on satiinist voodipesu lihtsalt asendamatu. Lihtne nipp annab sulle veelgi jahedust – lihtsalt jahuta satiinist padjapüür külmkapis ja pane see enne magamaminekut padja peale. See on eriline värskus, mis aitab kuuma ilmaga lõõgastuda ja uinuda.

Seotud kaubad

avatar