Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Imeline puuvill - ilus ja praktiline

Mõnikord näib, et me elame puuvillases maailmas: me kasutame ohtralt puuvilla oma sisustuses ja majapidamises, me magame puuvillasel voodipesul, me kuivatame end puuvillase rätikuga ja kanname puuvillaseid riideid! Tegelikult on puuvill nii populaarne, et see moodustab hinnanguliselt 50% kogu maailmas toodetud kangastest. Kust selline populaarsus tuleb?

Puuvilla tekkimise ajalugu

Puuvilla on kiudena kasutatud juba tuhandeid aastaid. Seda kasutatakse riiete õmblemiseks ja vajalike esemete valmistamiseks. See kiud on alati rahuldanud inimeste esteetilisi ja funktsionaalseid vajadusi. See on puuvillataimedest saadud taimne kiud. Taimede ja seemnete eraldamiseks kasutatakse spetsiaalset tehnoloogiat, misjärel neid töödeldakse kuni lõpuks kedratakse lõng ja kootakse kangas.

Puuvill võib olla erineva paksuse ja koega, mistõttu on see väga mitmekülgne materjal. Tugevus on alati olnud üks puuvilla peamisi eeliseid ja selle populaarsuse põhjus. Kuid aja jooksul on inimkond avastanud selle loodusliku kiu palju muid kasulikke omadusi.

Niiskuse imendumine

Puuvillane kangas on "hingav". See tähendab, et see neelab kehast eralduva soojuse ja niiskuse ning aurustab selle väljapoole. See on väga kasulik kanga omadus, mis on tulus nii rõivaste kui ka voodipesu puhul. Kuid ärge laske end petta: isegi paksem puuvillane kangas täidab oma ülesannet suurepäraselt. See tähendab, et tunnete end ka suvel paksus t-särgis või froteeteki all magades mugavalt. Huvitaval kombel suudab puuvillane kangas imada kuni 24 korda rohkem vett, kui ta ise kaalub!

Võrratu vastupidavus

Paljud tootjad eelistavad puuvilla, sest seda on lihtne töödelda, kuna selle kiud on tugevad ja peavad pingele hästi vastu. Tarbijatele meeldib puuvill täpselt samadel põhjustel - see on väga tugev kiud, mis on vastupidav kulumisele, kõrgetele temperatuuridele ja muule. Ja hoolimata oma vastupidavusest on puuvill nii pehme ja kohev! See on tõeliselt ainulaadne, sest teised tugevad kiud on jäigad ja nahale vähem meeldivad.

Puuvilla tugevus

Puuvilla teine eripära on see, et niiskus, mis teisi kiude nõrgestab, annab puuvillale täiendava "tugevuse". Niiskus muudab puuvilla molekulaarset struktuuri, nii et kiud jäävad sama tugevaks kui kuivana.

Seetõttu kasutatakse puuvillakiude kodumajapidamistes äärmiselt laialdaselt. Seda kangast saab pesta mitmeid korda ja väga kõrgel temperatuuril ning see jääb endiselt täiesti muutumatuks. See on puuvillase voodipesu, rätikute, lappide jms eelis. Ärge "säästke" pesu, sest puuvill saab kõigega suurepäraselt hakkama. Valige lihtsalt see kiud ja nautige selle eeliseid kodus.

Nii tugev ja nii õrn

Vaatamata tugevusele ja vastupidavusele on puuvill väga pehme kiud. See on neutraalne, seetõttu sobib tundlikule nahale ning ei põhjusta allergilisi reaktsioone. Sel põhjusel on valdav osa beebiriietest, voodipesudest ja mänguasjadest valmistatud puuvillast. Need tooted nõuavad nii pehmust kui ka sagedast pesemist kõrgetel temperatuuridel. Huvitav on, et mõned puuvillakiud muutuvad pesemisel pigem veel pehmemaks kui jäigemaks. Üks neist on flanell, mis muutub iga pesukorraga aina pehmemaks.

Keskkonnasõbralik

Kuigi ükski masstootmine ei ole sektori tasandil täiesti orgaaniline ega keskkonnasõbralik, on puuvillatööstus sellele väga lähedal. Esiteks on puuvillataimed taastuv ressurss. Mahepuuvill on muutumas üha populaarsemaks, mistõttu kasutatakse selle tootmisel aina vähem pestitsiide ja muid kemikaale.

 

See on ainulaadne ja hämmastav puuvill, mille omadusi naudib kogu maailm iga päev. Avastage sellest kiust tooted meie veebipoest!

Seotud kaubad

avatar