Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Ei saa korralikult magada: kas süüdi on voodipesu?

Me kõik teame, kui tähtis on kvaliteetne uni ilu ja tervise seisukohalt - ega ei veedeta asjata kolmandikku oma elust magades. Puhates töötleb meie aju päeva jooksul kogutud teavet, lihased taastuvad ja kehakoed uuenevad. Kuid tänapäeval kogevad üha enam inimesi mitmesuguseid unehäireid, mis ei lase neil korralikult välja puhata. Kui ka Sina magad halvasti, kuid selleks pole patoloogilisi põhjusi, on aeg vaadata üle oma magamisruum - tõenäoliselt on unetuses süüdi voodipesu. Vaatame, millised voodipesukomplektid võivad rahulikku ööund häirida.

Valest kius voodipesu

„Tegid ise oma voodi ära, nüüd pead selles ka lamama.“ See tuntud metafoor pole mitte ainult piltlik, vaid vastab ka sõna-sõnalt tõele. Voodipesukomplekt ja selle kiud on esimene asi, millele peaksid halvale unekvaliteedile seletust otsides mõtlema. 

Voodipesu põhifunktsioon on aidata kehal temperatuuri reguleerida: kui magad õhukindla sünteetilise voodipesuga, siis teed sellega endale karuteene, takistades naha hingamist ja korralikku jahutamist. Soovitatav on valida naturaalsest kiust voodipesu, millel on nii suurepärane soojuspidavus kui ka õhu läbilaskvus - näiteks puuvillane voodipesu säilitab optimaalse kehatemperatuuri ja imab tõhusalt niiskust. Hüpoallergeensed omadused muudavad selle ideaalseks voodipesuks lastele. Allergikud valivad sageli mikrokiust voodipesu: kuigi see on sünteetiline, on see siiski hingav ja väga kergesti hooldatav. Tänu sujuvale termoregulatsioonile magad sügavalt ja magusalt! 

 

 

Valest kangast voodipesu

Kui valid voodipesu pigem ilu kui koostise järgi, siis ole ettevaatlik - see võib olla kehva puhkuse põhjuseks. Isegi kui tekk ja padjad on õigest kiust, võib neid kattev voodipesu und häirida. Allergia, halb õhu läbilaskvus, karedad materjalid - need on vaid mõned paljudest teguritest, mis põhjustavad rahutut und ja vähkremist. Kangaid on siiski palju erinevaid ning nende kvaliteet ja hind võivad märkimisväärselt erineda. Kuidas siis sobivaim variant välja valida? Kui kvaliteet on sinu jaoks oluline, siis meeldivad sulle kindlasti linased voodipesukomplektid - need reguleerivad suurepäraselt soojust ja näevad elegantsed välja. Kui otsid parima hinna ja kvaliteedi suhet, siis vastab puuvillane voodipesu enamike vajadustele; seda kasutatakse sageli ka laste voodipesuna. Luksuslikkuse lisamiseks on saadaval ka satiinist voodipesu, mis on samuti valmistatud puuvillast, kuid annab pehmema tunde ja meeldiva värskuse. 

Kulunud padi/madrats

Millal sa viimati uue padja ostsid? Kas mäletad, millal viimati oma voodi madratsit vahetasid? Vastus nendele küsimustele on sageli eitav. Kuid patjade ja madratsi seisund võivad mõjutada une kvaliteeti - just need määravad magades selgroo asendi. Nii et kui su padi või madrats saab varsti juba kümnendi vanuseks ja hommikuti äratab sind seljavalu, siis on aeg vahetuseks! 

Väga oluline on ka kattemadratsi ja selle lina valik, sest lina libiseb öösel sageli voodilt maha ning häirib und veelgi enam. Sellele probleemile on suurepärane lahendus kummiga voodilina; ka kootud linad on sageli kummiga, seega saad magada mugavalt ilma ülekuumenemiseta. Satiinist linasid soovitatakse kasutada soojuse reguleerimiseks, sest need jaotavad soojust tõhusalt ja on nahale eriti meeldivad.

Ära otsi unetuse põhjuseid esmalt oma keskkonnas - pööra alati piisavalt tähelepanu oma voodile. Hubase, mugava ja meeldiva magamiskoha loomine on lihtne: kõik vajaliku leiad meie e-poest. Kvaliteetsetest looduslikest kangastest voodipesukomplektid, pehmed padjad ning kerged ja mugavad tekid - uuenda oma voodipesu ning ärkad peagi värske ja puhanuna.

Seotud kaubad

avatar