Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

Mida peaks iga vanem laste voodipesu kohta teadma?

Uni on lastele eluliselt tähtis: nad vajavad seda energia säilitamiseks ja tervisliku kasvu tagamiseks. Lisaks magavad lapsed kindlasti rohkem kui meie, täiskasvanud, seega on vaja tagada nende mugavus voodis. Selles artiklis käsitleme, millele on oluline tähelepanu pöörata, et laste voodipesu oleks beebile mugav ja hubane ning tagaks kvaliteetse puhkuse.

Laste voodipesu peab võimaldama head õhuvoolu

Levinud on arvamus, et lastele sobib kõige paremini puuvillane voodipesu. See on tõepoolest üks parimaid valikuid, kuid kasutada võib ka teisi kiude, kui need on hingavad. Une ajal on meie kehal raskem oma temperatuuri reguleerida ja see ülesanne on laste kehale üldiselt üsna raske. Selle tulemusena muutuvad imikud une ajal ärrituvaks, higistavad ja joovad seejärel palju, lõpuks ärkavad. Õhku läbilaskev voodipesu hoiab ära ülekuumenemise ja tagab rahuliku katkematu une.

Kui laste voodipesu laseb hästi õhku läbi, aitab see ära hoida ka nahaärritusi. Tavaliselt iseloomustab see omadus looduslikke kangaid: näiteks puuvill, bambus, lina. Materjal imab endasse higi, sülge ja muid vedelikke, kuid õhuvoolude vaba liikumise tõttu aurustab niiskuse kiiresti. Nii ei loo voodipesu mikroorganismidele soodsat keskkonda ning enamasti saavad need laste nahaallergiate või -ärrituste põhjustajaks.

Mida peaks iga vanem laste voodipesu kohta teadma? | Voodipesu | Nostrahome

Lihtne laste voodipesu hooldus

Lapsed söövad või joovad sageli voodis, mis põhjustab voodipesu plekke, ja sagedane pesemine on lihtsalt vältimatu. Siiski pole vaja üle pingutada: kui soovite, et teie laste voodipesu alati hea välja näeks ja värske püsiks, kasutage pesemiseks õrnaid pesuvahendeid. Vältige suure hulga pesuvahendi või pehmendaja kasutamist, sest see võib olla halb - kui seda pole korralikult loputatud, võib see koguneda kangasse, kõvendada seda ja põhjustada allergiat.

Pöörake alati tähelepanu voodipesu sildil olevatele hooldusjuhenditele. Mõnda kangast võib pesta kõrgel temperatuuril. Kui kangal on plekke, ärge kiirustage pesumasina seadistustes temperatuuri tõstma - kuumus võib pleki "kinnitada", seega on kõige parem pesta plekilist voodipesu kaks korda: madalal ja kõrgemal temperatuuril.

Õige suurusega laste voodipesu on mugavuse tagatis

Nii imikud kui ka väiksemad lapsed liiguvad une ajal rohkem, seetõttu on väga oluline valida õige suurusega voodipesu. Madratsil vabalt liikuv kangas võib olla isegi beebidele ohtlik! Lastel aga võivad voodipesu kanga voldid nahka ärritada ja ebamugavustunnet tekitada. Äärmiselt oluline on valida õiges mõõdus lina, see peaks sobituma ühtlaselt madratsi pinnale ja püsima paigal ka siis, kui beebi keerleb. Vältige ka liiga suure teki ja padja kasutamist, mis muudavad teie lapse ainult ebamugavamaks: väikelastele meeldib magamise ajal vabalt liikuda ning suuremad voodipesu on raskemad ja piiravad liikumisvabadust.

Mida peaks iga vanem laste voodipesu kohta teadma? | Voodipesu | Nostrahome

Kui tihti tuleks laste voodipesu vahetada?

Lastevoodi pole mitte ainult puhkamise, vaid ka mängude ja meelelahutuse ruum, seega ei tasu selles suurt puhtust oodata: siin mängivad, pahandused ja vahel ka söövad. Soovituste kohaselt tuleks laste voodipesu vahetada kord nädalas, seega on hea omada mitu komplekti katteid – nii on lapse voodit lihtsam puhtana ja värskena hoida. Pesemise ajal tuleb ka kontrollida, kas kangas pole rebenenud, õmblus ei ole lahti tulnud - ärge kahelge, et kui seal on kasvõi väike auk, ei kõhkle lapsed seda suurendamast, mis ähvardab voodipesu kahjustada ja mõnel juhul võib see isegi ohustada laste tervist või elu.

Seotud kaubad

avatar