Võib tarne võtta aega kuni 7 tööpäeva.

Milline voodipesukomplekt valida talveks?

Külmal aastaajal pole midagi mõnusamat, kui hubane ja soe voodipesu. Kuid kõikide voodipesukomplektidega pole seda tunnet. Milles peitub saladus ja kuidas valida "talveuneks" õige voodipesu?

 

Kvaliteetne tekk

Külma ilmaga soovib meie keha soojust, mistõttu tekk muutub voodipesu kõige olulisemaks osaks. Investeering kvaliteetsesse tekki tasub kindlasti ära – kasutame seda päevast päeva. Odavad ja mittekvaliteetsed tooted ei anna soovitud tulemust ja vaevalt tagavad mugavustunde. Talveks tasuks otsida soe, kuid kerge tekk, sest alles pärast sellist und tunned end hästi.

Parim on otsida tekke alati looduslikest kiududest, kuna need on enamasti õmmeldud villast või puuvillast. Selle materjali väliskiht laseb suurepäraselt õhku läbi, seega sellise teki all magades ei kuumene sa kunagi üle. Sisemiseks täidiseks sobivad hästi puuvill, bambus ja tencel - need on taimset päritolu, naturaalsed ja lausa uskumatute omadustega materjalid, millega meie keha tunneb ennast eriti mugavalt.

 

Mugav padi

Padi on oluline igal aastaajal, kuna see toetab pead ja tagab selgroo õige asendi une ajal. Soovitused padja valimiseks on sarnased tekile, kuid siinkohal on oluline pöörata tähelepanu ka padja suurusele ja tüübile. Tihti valitakse padja suurus vastavalt padjapüüri suurusele. Kuid siinkohal tasuks mõelda enda vajadustele – kui tunned end väiksema või suurema padja peal mugavamalt, siis selline ka osta. Paljudele meeldivad ka nn lainekujulised padjad, mis on kõvemad ja jäigemad.

Milline voodipesukomplekt valida talveks? | Voodipesu | Nostra |

 

Voodipesu talveks

Uni on külmal ajal hea siis, kui voodis on soe ja mõnus. Seda on kõige parem teha naturaalsest kangast voodipesuga, mis kohandub kiiresti kehatemperatuuriga ja annab meeldiva soojustunde, hoides samas ära ülekuumenemise või higistamise. Võib valida erinevate puuvillakiust katete vahel, mis on valmistatud lõuendriidest, satiinist, sitsist, paljude lemmikust pehme kohevusega kaetud flanellist. Need kangad ei lähe elektrit täis ja talvel on see meeldiv pisiasi.

Sünteetilist voodipesu talveks ei soovitata. Nad kohanevad aeglasemalt kehatemperatuuriga ja pole nahale nii meeldivad. Et soojem oleks, valitakse tihti lisaks tekile veel pleed, aga mõne aja pärast, juba peale magamajäämist, hakkab kehal palav ning see põhjustab higistamist, sest sünteetilised kangad lasevad halvemini õhuvoolusid läbi.  Sünteetiline kangas imab ka halvemini niiskust ning lõpuks võib see niimoodi une ära rikkuda, sest kui tunned, et voodipesu on niiske ja jahe, ärkad Sa üles. Kui siiski soovid sünteetilisest kiust voodipesu, siis vali vahepealne variant, milleks on sünteetilisest ja puuvillasest kiust valmistatud toode.

 

Pleed - hubasuse lahutamatu osa

Talvel võib voodipesukomplekti täiendada hubase ja pehme pleediga. Kõige paremini soojendab villane pleed, võimalik on valida meriino- või kaamelivillast toodete vahel. See on sünteetilisest ja puuvillasest kiust valmistatud toode, millel on palju kasulikke omadusi. Meriinovillaga pleedid ei näe mitte ainult stiilsed välja, vaid on ka vastupidavad, kerged, neid saab kasutada isegi teki asemel. Kuigi selline pleed on õhuke ja pehme, on sellega hästi soe ja hubane.

Seotud kaubad

avatar