Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Voodipesu hooldus on olulisem kui arvata oskaks

Voodipesu hooldus tagab voodipesu funktsioonid

Võiks arvata, et voodipesul on täita vaid üks peamine funktsioon, milleks on katta magamiseks kasutatavad tekid ja padjad. Tegelikkuses on kvaliteetsel voodipesul paljude inimeste endi teadmata täita nende elus väga tähtis roll. Voodipesu täidab lisaks tekkide ja patjade katmisele palju teisi ülesandeid, mis kõik kokku aitavad moodustada kvaliteetse voodipesu, et pakkuda parimaid omadusi magamiseks ja puhkamiseks. Kui on soov nautida voodipesu pakutavaid suurepäraseid omadusi ja mugavust pikaajaliselt, siis ei tohiks ära unustada asjaolu, et ka voodipesu vajab kogu kasutamise vältel õiget hoolt. Kui voodipesu hooldusele ei ole pööratud õigel ajal piisavalt tähelepanu, siis jääb paraku voodipesu kasutusaeg oodatust lühemaks.

Kuidas tagada siidine ja pehme voodipesu

Nostra annab ülevaate, millele pöörata tähelepanu voodipesu hoolduse korral, et voodipesu kvaliteetsed omadused oleksid tagatud pikaks ajaks ja kasutusrõõm ei oleks üürike. Uni ja selle kvaliteet sõltuvad mitmetest erinevatest teguritest ja hea uni on väga oluline ning loob aluse tervele päevale. Üheks oluliseks teguriks magamise ja hea une juures on just nimelt hea ja pehme voodipesu. Kuidas aga hoolitseda voodipesu eest nii, et see oleks siidiselt pehme ja mõnus nahale ka pärast korduvat pesemist ja triikimist?

Voodipesu hooldusel ära unusta toote etiketti

Selleks tuleb voodipesu hoolduse korral jälgida, et oleks kasutatud õigeid tingimusi, sõltuvalt sellest, millist kangast on voodipesu valmistamisel kasutatud. Oluline omadus, mis tegelikult tagab voodipesule pikaaegse eluea on kangas, millest see valmistatud on. Kõige kindlam on alati enne mistahes voodipesu pesemisega alustamist tutvuda ja kontrollida toote etiketti, kus on välja toodud just sellele tootele kõige paremini sobivad hooldusjuhised. Etiketi kontrollimise harjumus tasub endale sisse harjutada ja seda hoolega jälgida, kuna vajalik hooldus sõltub iga kanga omadustest ja erinevast kangast valmistatud voodipesu võib ka seetõttu vajada erinevat hooldust. Kangas määrab ära voodipesu põhilised omadused. 

Millele pöörata tähelepanu pesemisel

Selleks, et säilitada kanga häid omadusi, mis tagavad ka voodipesu praktilisuse ja pehmuse soovitame voodipesu pesemisel kasutada õrnpesu programmi. Toote etiketilt tuleb pesemiseks valida kangale kõige sobilikum temperatuur. Selleks, et tagada kangakiudude ilu ja heade omaduste säilimine tuleks jälgida, et voodipesu pesemisel ei oleks masin liiga täis ning et voodipesu ei pesta koos teiste raskete ja/ või tugevate esemetega ja jalanõudega ning et pestavatel asjadel ei ole küljes teravaid lukke või detaile, mis  võiksid voodipesu kahjustada.

Nipid kanga eluea pikendamiseks

Kindlasti on paljudel välja kujunenud kindlad eelistused voodipesu kanga osas ning tõenäoliselt on üks voodipesu komplekt on juba kauaaegne lemmik. Voodipesu õige hoolduse korral on oluline jälgida, et voodipesu saaks piisavalt tihti pestud ja kuivatatud. Pesu kuivatamine värske õhu käes tagab voodipesule pikema eluea. Kui suure pehmuse eelistajatele võib väljas kuivatatud pesu  esialgu tunduda nahale pisut kare, siis selle vastu aitab väga hästi pesupehmendaja kasutamine. Pesupehmendajad sisaldavad erinevaid koostisosi, mis toetavad voodipesu ilusat väljanägemist pikema aja jooksul.

Pidevalt uuenevad materjalid tekstiilitööstuses

Lisaks on tekstiilitööstuses kasutatavad kangad pidevas uuendamises ning tasub olla avatud proovimaks ka midagi uut. Uuendusliku kangakoostisega voodipesud on võrreldes vanemat tüüpi voodipesudega vastupidavamad korduvale pesemisele ja ka triikimisele, mis tagab voodipesu praktilisuse ja funktsionaalsuse. Väga eksklusiivne ja uuenduslik materjal on näiteks tencel kangas. Tencel on eriline just selle poolest, et sellest valmistatud voodipesu sobib kasutamiseks nii suvel kui talvel ja on kergesti hooldatav, tänu millele tasub selline investeering  ennast kuhjaga ära. 

Voodipesu hoolduse abc

Kokkuvõttes võib öelda, et voodipesu hoolduse puhul on pesemise tiheduse määramisel kõige olulisem lähtudes isiklikest vajadustest ja eelistustest, järgides seejuures voodipesu hooldus etiketist tulenevaid juhiseid ja kombineerides neid oma pesumasina eripäraga. Korralik voodipesu hooldus võimaldab kasutada voodipesu pakutavaid häid omadusi ja maksimaalset mugavust võimalikult pika aja vältel. 

Seotud kaubad

avatar