Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Voodipesu ja allergiate seosed

Põhiline allergia "hooaeg" kestab hiliskevadest suve keskpaigani, kuid mitmeid ebameeldivaid allergiasümptomeid võib esineda aastaringselt. Tihtilugu ei pea põhjust kaugelt otsima, sest allergia võib tulla lähemalt, kui arvata oskaksid – Sinu voodist. Jah, said õigesti aru, allergeenid võivad peituda seal, kus veedad vähemalt kolmandiku oma ajast! Arutleme lühidalt, miks voodipesu võib allergiat põhjustada ja kuidas sellega toime tulla.

Tolmulestad

Tõenäoliselt olete kuulnud tolmulestadest - mikroskoopilise suurusega kahjuritest, mis põhjustavad hingamisteedele allergilisi reaktsioone. Neid leidub paljudes kohtades, kuid eriti meeldib neile elada vanas voodipesus, mis on täis surnud naharakke ja higi – see on nende elusolendite toit. Tolmulestad elavad ka sulgedest voodipesus, seetõttu on soovitatav neid pigem sageli vahetada.

Õige voodipesu aitab vähendada tolmulestadest tingitud allergiliste reaktsioonide teket. Peske voodipesu regulaarselt ja kuivatage põhjalikult. Puuvillane voodipesu laseb hästi õhku läbi ja eraldab niiskust, mistõttu on see magamiseks ideaalne. Vali tekk ja padi kiust, mis mikroorganismidele ei sobi, näiteks bambuskiust.

 

 

Hallitus

Hallitus on äärmiselt tugev allergeen, millel võivad tervisele olla isegi väga tõsised tagajärjed. Paraku kujutame hallitust sageli ette seinal ja ning peame seda kergesti märgatavaks. Hallitus võib aga peituda ka voodipesus ja olla sealjuures täiesti nähtamatu. Seda allergeeni leidub sagedamini niisketes või harvemini kasutatavates kohtades, näiteks maamajade voodipesus. Seetõttu on soovitatav valida õhku läbilaskvast riidest voodipesu ning seda korralikult pesta ja hooldada. Vältige niiskust ja kuivatage pestud voodipesu alati põhjalikult ära. Ajutiselt kasutamata voodipesu hoidke spetsiaalsetes kottides, et kaitsta seda välise niiskuse kogunemise eest.

Samuti pidage meeles, et voodipesu tuleks vahetada üsna sageli. Tekk või padi ei saa tõesti kümme aastat sama hästi toimida, seega ei tasu ühte komplekti üleliia kaua kasutada. Õigeaegselt välja vahetatud voodipesu muudab allergeenide, näiteks hallituse, eest kaitsmise palju lihtsamaks.

Lemmikloomad

Kui teil on allergia, peaksite lemmiklooma voodisse üldse mitte laskma. Kõlab kurvalt, kuid see on tõsi. Isegi allergitutele sobilik pesu võib saada kergesti „saastatud“: lemmikloomade karvad, sülg, kõõm – kõik see satub pesu vahele ja koguneb sinna. Palja silmaga reostust ei näe, kuid isegi hüpoallergeenne voodipesu, kui lubate lemmikloomal sellele ronida, muutub kiiresti äärmiselt allergiat tekitavaks.

Keemilised lisandid

Tuleb tõdeda, et meie ümber on väga palju kemikaale. Puhastusvahenditest parfüümide, juuksehooldustoodete ja õhuvärskendajateni. Kõik see mõjutab suuresti immuunsust ja sellel on lugematu hulk tagajärgi. Paljud kemikaalid kogunevad ajapikku just teie voodipesusse: juustehooldusvahendid, parfüümijäägid ja õhuvärskendaja jäägid... 

On kaks väljapääsu: loobuge kemikaalidest või peske voodipesu sageli. Teise variandi kasuks otsustades pöörake tähelepanu pesuvahendile ja pidage meeles, et vähem on mõnikord rohkem. Jah, me räägime looduslikust kiust voodipesust: puuvill, satiin, lina, flanell ja palju teised. - sellise voodipesu jaoks pole vaja isegi pesupehmendajat kasutada või piisab väga väikesest kogusest!

 

 

Mikroorganismid

Ärge ehmatage, kuid voodipesus võivad elada mitmesugused mikroorganismid. Viirustest ja mikroobidest üliväikeste kahjuriteni – nad kõik armastavad halvasti hooldatud voodipesu. Seetõttu on tähtis korra ja puhtuse hoidmine, mis aitab ka allergiaid ära hoida. Eriti teemakohane on see suvel, kuna avatud akende kaudu satuvad majja õietolm või mikrokahjurid. Talvel ole ettevaatlikum viiruste ja mikroobide suhtes, mis võivad riietega kokkupuutel voodipesule sattuda.

Parim on valida pesu, mis on mitmesuguste mikroorganismide suhtes vaenulik. Sellised omadused on näiteks bambuskiul, kapokil ja kaasaegsetel sünteetilistel kiududel.

Seotud kaubad

avatar