Voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 40%!

10 müüti voodipesu hoolduse kohta

Me kõik tahame rahulikult ja mugavalt magada, kuid õigel voodipesu hooldusel on sellega palju pistmist. Kui me ei hoolitse oma voodipesu eest, tunduvad isegi kõige kallimad ja pehmemad kangad pärast pesemist kõvad ja karedad ning võivad põhjustada nahaärritust. Voodipesu esteetilise välimuse säilitamine on sama oluline, kuid paljud inimesed järgivad endiselt alusetuid müüte, kui tegemist on kodutekstiilidega. Selles artiklis kummutame müüte voodipesu hoolduse kohta, et aidata teil oma voodipesu eest hästi hoolitseda ja ka hästi magada.

Müüt nr 1: Voodi tuleb teha ära kohe pärast ülestõusmist.

Voodi tegemine aitab küll magamistuba korras hoida, kuid see ei ole parim variant, kui soovite oma voodipesu puhtana hoida! Me kaotame une ajal kuni pool liitrit vedelikku ja voodipesu imab selle kõik endasse. Kui teete oma voodi korda kohe pärast ülestõusmist, ei ole niiskusel aega aurustuda, mistõttu see koguneb kangasse, mis on bakteritele ideaalne kasvulava. Seetõttu soovitame, et jätaksite voodipesu pärast magamist vähemalt paariks tunniks kuivama enne korrastamist. Kui teil ei ole aega ja soovite, et voodi näeks korralik välja, laotage tekk laiali ja voltige see tagasi voodipeatsi poole. Korrastage padjad, kuid ärge katke neid, et kangas saaks kuivada.

Müüt nr 2: madratsi puhastamine ei ole kattemadratsi kasutamisel vajalik.

Kattemadrats kaitseb küll madratsit kulumise eest, kuid ei saa kaitsta tolmulestade ja muude allergeenide eest. Seetõttu on soovitatav puhastada madratsit iga kuue kuu tagant, olenemata sellest, kas kasutate kattemadratsit või mitte. Kas see tähendab, et ei tasu kasutada kattemadratsit? Kattemadrats aitab säilitada voodihügieeni ja kaitseb madratsit niiskuse ja tolmu eest, kuid see ei ole kõikvõimas.

Müüt nr 3: Kõrge pesemistemperatuur tapab kõik bakterid

Kõrge pesemistemperatuur aitab tappa mõningaid baktereid, kuid pöörake tähelepanu voodipesu hooldus soovitustele. Pesemistemperatuur sõltub kangast - näiteks flanell voodipesu võib pesta kõrgel temperatuuril. Pesuvahendi kasutamine on siiski hädavajalik, sest soojus ei suuda tappa kõiki mikroobe, kuid spetsiaalsed pesuvahendid aitavad säilitada head hügieenitingimusi.

10 müüti voodipesu hoolduse kohta | Voodipesu | Nostrahome.ee

Müüt nr 4: Padjad ei vaja pesemist

Isegi kui te ei puutu otseselt padja kangast, tuleb ka seda pesta, lihtsalt harvemini. Isegi kui te vahetate ja pesete oma padjapüüre sageli, peaksite perioodiliselt hoolitsema ka padja enda eest. Mõnedel patjadel on eemaldatav mähis, nii et täidist saab hõlpsasti eemaldada ja pesta. Kui padi ei ole lahti tehtav ja seda ei saa pesta, tuleb see välja vahetada. Padja kuivatamine päikese käes on samuti hea viis nõuetekohase hügieeni tagamiseks - päikesekiired aitavad baktereid hävitada.

Müüt nr 5: Padjapüüre tuleb kõige sagedamini pesta

Kuigi võite leida nõuandeid, mis soovitavad padjapüüre sagedamini pesta, ei ole need tõenäoliselt teie voodipesu kõige määrdunum osa. Jah, padjapüür imab kosmeetikatoodete jääke, kuid tegelikult imab kõige rohkem higi, surnud naharakud jne just lina. Seega on tekk alati kõige puhtam, kuid see ei tähenda, et seda ei peaks pesema. Kõige mugavam on kasutada voodipesu komplekte ja pesta neid korraga, et hoida voodi puhtana ja värskena.

Müüt nr 6: Päikesekuivatus kiirendab voodipesu kulumist.

Kui kuivatate voodipesu päikese käes, võib see tõesti tuhmuda. Kuid siiski puhtuse nurga alt on see tõesti hea meetod, et hoida asjad värskena ja puhtana. Kerge, pehmete värvidega voodipesukomplekt ei pleegi päikese käes ning kangas on pärast õues kuivatamist värske ja meeldiv. Kuid tumedamate või kirkamate värvide kuivatamine päikese käes võib tõepoolest kahjustada voodipesu välimust, kuid see puudutab ainult esteetilist välimust, mitte kanga enda kulumist.

Müüt nr 7: Voodipesu on kõige parem kuivatada trummelkuivatis

Paljud inimesed usuvad, et kõrgel temperatuuril kuivatamine aitab hoida voodit puhtana. Kuivatamise ajal ei ole siiski võimalik saavutada piisavalt kõrgeid temperatuure, et tappa kõik bakterid. See ei ole vajalik, sest pesuaine aitab eemaldada igasuguse mustuse. Seega ei ole põhimõtteliselt suurt vahet, millise kuivatusmeetodi te valite, kuid pidage meeles, et kuum kuivatamine võib kahjustada teatud tüüpi kangaid.

10 müüti voodipesu hoolduse kohta | Voodipesu | Nostrahome.ee

Müüt nr 8: Voodipesu ei peaks sageli pesema, sest see kaotab oma pehmuse.

Pole midagi paremat kui pehme ja mõnus voodi. Harva pesemine ei ole siiski õige viis selle tagamiseks, sest voodipesu sisse võivad koguneda mustus ja bakterid - neid ei näe palja silmaga, kuid need võivad olla nahale ebasoodsad. Voodipesu on parem pesta sagedamini, kuid ärge liialdage pesuaine ja pehmendaja kogusega - kemikaalid, mida ei ole täielikult välja loputatud, kogunevad kangasse ja kõvendavad seda ning võivad ärritada tundlikumat nahka.

Müüt nr 9: Voodipesu jaoks peaksite kasutama tugevatoimelist pesuainet.

Paljud inimesed arvavad, et voodipesu puhtana hoidmiseks on vaja tugevaid pesuvahendeid. See ei ole siiski parim viis oma voodipesu hooldamiseks: sellise pesuaine intensiivne mõju võib kahjustada kanga omadusi ja esteetikat või isegi hävitada täielikult peenema voodipesu komplekti. Voodipesu pesemiseks on kõige parem valida mahedad või looduslikud pesuvahendid või võite kasutada ka beebipesu jaoks mõeldud pesuvahendeid, mis on õrnad, kuid eemaldavad tõhusalt mustuse ja aitavad kangad efektiivselt puhtana hoida.

Müüt nr 10: Voodipesu tuleb pesta eraldi

Tegelikkuses ei ole sellist nõuet, kuid sageli on see lihtsalt mugavam. Voodipesu võib pesta koos teiste riietega, kui need ei ole väga määrdunud. Näiteks voodipesu võib kindlasti pesta koos magamisriiete või aluspesuga. Loomulikult tuleb arvestada värvide ja kasutatava pesuvahendiga: valge voodipesu puhul on soovitatav kasutada spetsiaalset pesuvahendit, millel on pleegitavaid omadusi.

avatar