Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Hommikumantel: millist mudelit ja värvi valida?

Igaüks armastab kanda pehmet ja hubast hommikumantlisse. Ja olenemata sellest, kas kannad seda pärast dušši või lihtsalt kodus laiseldes - see on eriline rõivas, mis peab olema mugav, pehme ja soe. Igaühel meist peaks olema oma hommikumantel. Seetõttu on selle valimine üsna keeruline, sest tegemist pole rätikuga, mida võib olla kümme tükki, vaid hommikumantleid on tavaliselt üks või kaks. Teiseks küljeks praktiline funktsioon: kangas peab olema hästi niiskust imav, kiiresti kuivav ja hingav. Need on hommikumantli mugavuse seisukohalt äärmiselt olulised omadused, seetõttu on oluline pöörata tähelepanu mitte ainult hommikumantli välimusele, vaid ka kangale.

Puuvillane hommikumantel on alati parim

Hommikumantli materjal määrab suures osas ära, kuidas seda kasutada saab. Näiteks satiinist või siidist hommikumantel on küll uhke, kuid pärast vannist või duši alt tulekut ei ole selles eriti hubane olla. Seepärast on soovitatav kõigepealt kaaluda, millal ja kuidas soovid oma hommikumantlit kanda. Teisalt on puuvillane hommikumantel alati väga mitmekülgne valik.

Looduslikul puuvillal on suurepärased omadused: see imab kiiresti ja hästi niiskust, kuivab kergesti ja on hingav, et vältida ülekuumenemist. Hommikumantlite värvivalikus domineerivad tavaliselt soojades toonides heledad värvid, nii et puuvillane hommikumantel on sellel puhul tõeliselt hea valik - seda on lihtne pesta ja hooldada. Puuvillane kangas jääb pehmeks ka pärast mitmeid pesemisi. Seda võib pesta ka kõrgematel temperatuuridel, kuna kangas säilitab pikka aega oma esialgse välimuse.

Puuvillaseid hommikumantleid on tavaliselt kahte tüüpi: frotee ja nn „vahvlikoes“. Neist esimene on levinum, sest paljud kohevad kiud pakuvad luksuslikku tunnet. Kuid kui soovid kergust, võid julgelt valida vahvlikanga - see on õhem, nii et on ideaalne valik suveks.

Hommikumantel: millist mudelit ja värvi valida?

Puuvillaste hommikumantlite mudelid

Esmapilgul võib tunduda, et kõik puuvillased hommikumantlid väga sarnased, kuid nende mustrites on üsna palju erinevusi. Kõige populaarsemad on klassikalises stiilis hommikumantlid, kuigi saadaval on ka kimono- või mantli stiilis mudelid.

Mantli stiilil on palju praktilisi omadusi, seega on hea mõte seda kaaluda. Esiteks, hommikumantli pikkus, mis varieerub lühikestest ja keskmisest pikkusest kuni pikkade, peaaegu maani mudeliteni. Kui eelistad soojust, siis vali pikem mudel. Kui kavatsed hommikumantlit kodus vabaajarõivana kanda, annab lühem mudel rohkem liikumisvabadust ja on mugavam.

Teine oluline osa hommikumantlist on kapuuts. Erinevate kapuutsidega mudeleid on palju, mis võivad olla ka eriti suured ning meeldivad kindlasti soojuse ja hubasuse armastajatele. Ja mõeldes stiilile, siis ilma kapuutsita hommikumantel näeb tõesti kena välja, sest siis on krae peamiseks aktsendiks ja saab rohkem tähelepanu.

Taskud täidavad samuti olulist praktilist funktsiooni, kuid need lisavad ka siluetile pehmust. Sisetaskud näevad välja peenemad kui ruudukujulised taskud, mis on rõiva välisküljele õmmeldud.

Kui oluline on hommikumantli värv?

Hommikumantlite värvivalik on väga lai, nii et igaüks saab valida oma lemmiktooni. Kõige populaarsemad ja mitmekülgsemad on neutraalsed värvid: valge, kreemjas, pruun, hall. Paljud valivad need seetõttu, et neid seostatakse lõõgastumise, hubasuse ja rahuliku kodukeskkonnaga. Tõsi, valge hommikumantel näeb alati luksuslikum välja. Seda seostatakse klassikalise pildiga, mille filmitööstus meile loonud on.

Neile, kes soovivad olla erilised, on saadaval ka erksad värvid, nagu rikkalik punane, sinine ja roheline. Ka tumedates toonides kohevad hommikumantlid näevad luksuslikud välja, kuid valides heledama lühikese mudeli, sobib see muude heledamate toonidega paremini.

Seotud kaubad

avatar