Flanellist voodipesu soodusmüük, hinnad all kuni 30%!

Kas hoolitsed pandeemia ajal oma voodipesu eest hästi?

Praegusel ajal on maailm mures COVID-19 pandeemia pärast ning selle ennetusmeetmed, nagu maskide kandmine ja sage kätepesu, on muutunud meie elu lahutamatuks osaks. Kuidas on lood voodipesuga? Lõppude lõpuks veedame peaaegu poole oma elust magades, seega tasub viiruse leviku vältimiseks ka oma voodi eest ennetavalt hoolitseda.

Miks on ennetav hooldus nii oluline?

Meditsiinieksperdid tuletavad meelde, et pandeemia ajal on oluline oma asjad ning kodu korralikult ja põhjalikult puhastada. Erilist tähelepanu tuleks pöörata voodipesu hooldamisele. Lõppude lõpuks on voodipesu suurepärane koht erinevate bakterite ja mikroobide kasvamiseks, eriti kui seda õigesti ei hooldata.

Voodipesu puutub sageli kokku meie riiete või muude esemetega, mis võivad samuti viirusi edasi kanda. Pandeemia ajal on väga oluline tagada voodipesukomplekti individuaalne kasutamine.

Väldi ka esemete või riiete asetamist voodile - isegi lühiajaline kokkupuude teiste esemete või tekstiilidega võib olla surmav. Kui sulle meeldib voodis riietega istuda või lamada, kasuta alati voodikatet - see kaitseb voodipesu, mis on magamise ajal nahaga otseses kokkupuutes, mikroobide ja bakterite eest, mis võivad päeva jooksul riietele või muudele esemetele koguneda.

voodipesu

Voodipesu ennetav hooldus

Pandeemia ajal soovitatakse erinevaid tekstiile, mis nahaga tihedalt kokku puutuvad, sagedamini pesta. Erandiks pole ka voodipesu, rätikud, hommikumantlid jne. Enne pandeemiat oli üldine soovitus pesta tekstiile, näiteks voodipesu, vähemalt korra kahe nädala tagant või siis seda vahetevahel õhutada, kui pestakse vähemalt kord kuus. Pärast koroonaviiruse levikut on neid soovitusi siiski muudetud ja pesemisintervalle lühendatud ühe nädalani. Üldiselt on nii, mida sagedamini oma voodipesu sel raskel perioodil pesta, seda parem.

Sage pesemine ja kõrgem pesemistemperatuur on suurepärasteks ennetavateks meetmeteks paljude mikroobide ja bakterite vastu. See aitab ennetada hooajalisi haigusi. Tasub ka meeles pidada, et voodipesu sage pesemine on suurepärane viis kevadiste, õietolmu poolt põhjustatud, allergiliste reaktsioonide vastu võitlemiseks.

Pandeemia ajal pesta soovitatav voodipesu pesta võimalikult kõrgel temperatuuril. Mõistagi võib see kangast kahjustada, seega vali tugevamad kiud ja paksem voodipesu. Näiteks on suhteliselt kõrgel temperatuuril võimalik pesta mitmesugustest puuvillakiududest tekstiile, need on temperatuurikindlad ja kuivavad kiiresti.

voodipesu

Haigete voodipesu hooldus

Kui kellelgi sinu leibkonnaliikmetest on diagnoositud koroonaviirus või tal on COVID-19’ga sarnased sümptomid, siis ära riski ja hoolitse tema voodipesu eest hoolikalt. Haige või potentsiaalselt nakatunud inimese voodipesu tuleks pesta eraldi ja enne pesemist ei ole soovitatav seda raputada, sest see võib viirust keskkonnas levitada.

Käitle COVID-19’ga nakatunud isiku voodipesu ainult ühekordseks kasutamiseks mõeldud kinnastega ja viska need pärast kasutamist kohe ära. Pesemiseks kasuta desinfitseeriva toimega pesuvahendeid, võimalusel ka pleegitusaineid ja vali pesumasina võimsusele vastav võimalikult kõrge pesutemperatuur.

Ära jäta pestud voodipesu pesumasinasse, sest niiskus on bakterite ideaalne kasvulava. Kuivata pesu koheselt hästi ventileeritud ruumis või õues. Pärast kokkupuudet pestud pesuga desinfitseeri oma käed põhjalikult või kanna pesu kuivama panemisel kindaid.

Kuivatatud voodipesu on soovitatav triikida kuuma triikrauaga - see tagab täiendava desinfitseerimise, sest mikroobid ja bakterid ei ole kuumuse suhtes vastupidavad. Pane tähele, et voodipesu valmistatakse erinevatest kiududest, ning valida tuleks võimalikult kulumiskindlad ja kõrge temperatuuritaluvusega kangad.

Seotud kaubad

avatar